Kilosoftilaiset rakentavat asiakaskohtaisia ohjelmistoja, toteuttavat vaativia integrointeja sekä työskentelevät ohjelmistojen laadunvarmistuksen, tietoturvan ja IT-projektijohdon tehtävissä.
Merkittävä osa asiakashankkeista liittyy koneiden, laitteiden ja liikkuvan kaluston etähallintaan. Nämä Teollisen Internetin (IoT) -ratkaisut auttavat yrityksiä ymmärtämään paremmin loppuasiakkaiden tarpeita, optimoimaan tuotantokustannuksia sekä luomaan uusia tuotteita ja palveluliiketoimintaa.
Konkreettisia säästöjä syntyy esimerkiksi ennakoivan huollon alueella tai vähentyneenä sähkön, polttoaineen, veden tai muun raaka-aineen kulutuksena.
– Päämäärämme on aina tuottaa arkkitehtuuriltaan ja teknisiltä ratkaisuiltaan tulevaisuudenkestäviä, tietoturvallisia ratkaisuja, jotka eivät muodosta toimittajalukkoa, kertoo myyntipäällikkö Kimmo Alamartimo.
– Luomme arvoa yhdessä asiakkaidemme kanssa, ketterästi ja tuottaen nopeasti konkreettisia tuloksia.
Laadunvarmistukseen panostaminen kannattaa
Kilosoft on erikoistunut kriittisiin järjestelmiin, joihin kohdistuu korkeat vaatimukset käytettävyyden, suorituskyvyn ja tietoturvan osalta.
Asiakasvaatimusten muovaamana toimintaan on syntynyt vuosien varrella vahva testauksen painotus. Muista kokoluokkansa ohjelmistotaloista Kilosoft erottuu nimenomaan huippuluokan testausosaamisella sekä sertifioitujen testausasiantuntijoiden määrällä.
– Projekteissamme on aina mukana testauksen erityisasiantuntija varmistamassa ohjelmiston kokonaislaadun, sanoo liiketoimintajohtaja Sami Talpiainen.
Testaukseen panostaminen tuotekehityshankkeen alkuvaiheessa nostaa kustannuksia hieman, mutta tuo investoinnin moninkertaisena takaisin koko ohjelmiston elinkaaren aikana. Virheiden määrä vähenee eikä ohjelmiston kehitysvaiheessa synny jatkokehitystä hidastavaa teknistä velkaa.
– Hyödynnämme runsaasti testiautomaatiota sekä DevOps-käytäntöjä, joiden avulla muutosten jatkuva tuotantoon vienti tapahtuu nopeasti ja järjestelmän huoltokatkot minimoidaan, Talpiainen jatkaa.
Ainutlaatuinen tarjonta osana Cinia-konsernia
Teollisen Internetin sovellutuksissa tarvitaan ohjelmisto-, käyttöliittymä- ja analytiikkaosaamisen lisäksi tiedonsiirto- ja pilvipalveluita sekä laitetason osaamista tiedonkeruun ja ohjauksen toteuttamisessa.
Kilosoftin emoyhtiö Cinia täydentää tarjontaa näiltä osin. Yhdessä yritykset voivat toteuttaa vaativia, hajautettuja ja tietoturvallisia Teollisen Internetin ratkaisuja myös sellaisiin ympäristöihin, joissa tiedonsiirto on haasteellista tai jossa tarvitaan sulautettujen ohjelmistojen osaamista.
Kokonaisjärjestelmien toimituksiin voi sisältyä ohjelmistojen lisäksi laitteistoja, asennuksia, tietoliikennepalveluita sekä aktiivisia valvonta- ja ylläpitopalveluita asiakkaiden yksilöllisiin tarpeisiin sovitetusti.
Teksti: Kimmo Alamartimo
Lue myös muut julkaisun artikkelit:
- Digitalisaatio, IoT ja Teollinen Internet haastavat yritykset uudistumaan
- Liiketoiminnan digitalisoitumisen haasteita hallitaan sopimuksilla. Haastattelussa Bird&Birdin Jesper Nevalainen
- IoT: Prototypoinnilla nopeammin tuloksiin. Affecton Pekka Savolainen avaa prototyyppauksen potentiaalia
- Käyttäjäliittymästä kilpailuetua. Vuodesta 1998 verkkopalveluja kehittäneellä Poutapilvellä tunnetaan käyttöliittymän merkitys
- Verkkopalvelut viiden vuoden kuluttua? Ennakoi ja menesty
- Matkalippu IoT:n maailmaan – Wapice Oy
- Kilosoft: Teollisen Internetin ratkaisut alusta- ja toimittajariippumattomasti.
- Tuottavuushyppy toimivalla resursoinnilla. Esittelyssä Silverbucket
- Finn-id digitalisoi työnohjauksen ja logistiikan 30-vuoden kokemuksella
- Kriittisen infran asiantuntija Nodeon tarjoaa teollisen Internetin ratkaisut piiristä pilveen
- Teollisen Internetin tuotekehityshanke. Haastattelussa Espotelin Tomi Kyllönen
- Ketterästi kentällä – Eatech tukee yrityksiä huoltotyön murroksessa
- Teollisen Internetin ratkaisut tehokkaiksi hybridikonesalien avulla. Haastattelussa Herman IT:n toimitusjohtaja Kimmo Rusanen
- IoT ja Teollinen internet osaajayritykset Suomessa-kartoitus
- Teollisen internetin mestari. Cybercom niittää mainetta teollisen internetin Hackhaton-kilpailuissa
- Ite wiki tarjoaa lähtöpisteen toiminnan digitalisoimiselle
Jätä kommentti - kommentteja(0)