Yli 90% yrityksistä on henkilöstöltään alle kymmenen hengen kokoluokassa. Tämän valtavan yritysjoukon ydinprosessien digitalisaatio on haaste, johon ei ole ollut saatavilla yhtä kokonaisratkaisua.

Siksi ohjelmistoyritys Taimer ja Nordea ovat kehittäneet pk-yrityksille palvelun, joka digitalisoi yritysten kaikki keskeiset toiminnot asiakkuudenhallinnasta projektien ja työajan seurantaan sekä taloushallintoon.

Lähtökohtaisesti Taimerin softa on toiminnanohjausjärjestelmä, joka sisältää periaatteessa kaiken tarpeellisen pienen ja monen isommankin yrityksen prosessien pyörittämiseen.

– Monissa yrityksissä on käytössä useita yhden tai kahden toiminnon ohjelmistoja eri tarpeisiin. Taimer sai alkunsa viisi vuotta sitten, kun halusimme itsellemme kaikki tärkeimmät työkalut yhteen applikaation, kertoo Taimerin COO ja osakas Fredi Palmgren.

Palmgrenin visio on pitänyt, ja Taimerin myyntikate nousee jo tuhansien asiakkaiden siivittämänä lähelle miljoonaa euroa tänä vuonna.

Nordean ja Taimerin yhteistyö lähti liikkeelle, kun finanssipalvelukonserni näki Palmgrenin ja toimitusjohtaja ja perustajan Eero Saarisen ohjelmiston potentiaalin pk-yrityksille.

 

Taimerin Fredi Palmgren

 

Nordea-yhteistyön tuloksena syntyy helppokäyttöinen alusta, jolla yritykset voivat lähettää e-laskuja, vastaanottaa ostolaskuja ja saada ylipäätään firman taloushallinnon haltuun.

– Ensimmäistä kertaa yrittäjällä on käyttäjäystävällinen käyttöliittymä taloushallinnon maailmaan, kommentoi Sampsa Laine, Nordean Head of Digital Banking.

– Integroimalla Taimerin Nordean pankkipalveluihin, haluamme olla luomassa yrittäjille jotain ainutlaatuista, hän jatkaa.

Yrittäjälle Taimerin käyttöönotto merkitsee paitsi sähköistä taloushallintoa, myös reaaliaikaista tilannekuvaa ja ennustettavuutta kassatilanteeseen.

– Yhteistyön tuloksena syntyvä palvelu helpottaa raportointia yrityksen sisällä: on tärkeää tietää, missä talouden kanssa mennään. Toisaalta suora tuntiraportointiin perustuva laskutus on hyvää asiakaspalvelua ja helpottaa viestintää loppuasiakkaille, kuvaa Anna Eklund,  Nordean Head of Cash Management & Cards Sales, Finland.

”Iso yllätys monille kasvuyrityksille on se, että käyttöpääoma uhkaa loppua koko ajan hyvästä kasvusta huolimatta.”

Hän nostaa esiin myös sähköisen laskutuksen riskienhallinnan keinona yrityksille.

Mitä enemmän toiminta kansainvälistyy, sitä enemmän kentässä liikkuu myös hämäriä toimijoita.

– Iso yllätys monille kasvuyrityksille on se, että käyttöpääoma uhkaa loppua koko ajan hyvästä kasvusta huolimatta. Siksi on tärkeää varmistaa, että kasvua ei jouduta jarruttamaan siksi, ettei kassa ole kunnossa, Laine ja Eklund pohtivat.

Nordea ja Taimer pyrkivät helpottamaan yrittäjän arkea lyhyellä tähtäimellä, sillä Nordean laskurahoituksella rahat ovat tarvittaessa tilillä napin painalluksella laskun lähdettyä. Toisaalta visuaaliset raportointityökalut tuovat pientenkin yritysten toimintaan ennustettavuutta. Business Intelligencen tuominen kaikkien ulottuville on siis yksi Taimerin useista ulottuvuuksista.

 

 

– Taimerin kautta yrittäjällä on yhteys kaikkiin tärkeimpiin instansseihin. Tätä samaa on  yritetty synnyttää jo aiemmin taloushallinnon toimijoiden kanssa, mutta toteutus on jäänyt puolitiehen syystä tai toisesta, Laine muistelee.

Nordealaiset kehuvatkin estoitta Taimeria tehokkuudesta yhteistyökumppanina.

– Tämän päivän Fintech-toimijalla pitää olla kykyä vauhdittaa kehitystyötä ja soveltaa erilaisia osaamisalueita palvelutarjontaansa. Aina ei voida mennä corporate-rakenteiden kautta, Sampsa Laine kuvaa Nordean startup-asennetta.  

– Toimintamme on mennyt koko ajan lähemmäs jatkuvaa tuotekehitystä. Ne ajat, jolloin ohjelmistoprojekteja tehtiin viiden vuoden tähtäimellä, ovat jääneet taa, Laine linjaa.

”Ne ajat, jolloin ohjelmistoprojekteja tehtiin viiden vuoden tähtäimellä, ovat jääneet taa.”

Hän listaa tärkeimpiä tekijöitä digipalveluiden kehityksessä: Nordean tapaisten isojen toimijoiden on kaikkein tärkeintä päästä liikkeelle ja saada uusia versioita verkkopalveluista ulos ja asiakkaiden testiin. Toisaalta asiakkaan kannalta palvelun käyttöönoton pitää olla todella vaivatonta ja käyttöliittymän intuitiivinen sekä mobiiliresponsiivinen.

– Loppukäyttäjä saattaa tehdä töitä esimerkiksi kentällä hanskat kädessä, Laine sanoo.

 

Nordean Anna Eklund ja Sampsa Laine

 

Nordea on työskennellyt jo pitkään Futuricen kanssa digitaalisten palveluiden kehityksessä, mutta ottaa rinnalle myös sopivia ohjelmistokumppaneita kun oikea match löytyy.

Taimer-yhteistyön käynnistämisessä auttoi myös se, että ohjelmistosta on jo rajapinnat kaikkiin yleisimpiin sähköisen taloushallinnon järjestelmiin, kuten Finagoon, Procountoriin, Netvisoriin, Talenomiin, Heerokseen, Tikoniin, Vismaan, Maestroon ja moneen muuhun.

Palmgren ja Saarinen ovatkin rakentaneet visiotaan vahvasti verkostoitumalla oikeiden toimijoiden kanssa, sekä suomessa että kansainvälisesti.

– Myyntiputken täyttämisessä asiakkaamme voivat hyödyntää digitaalisen markkinoinnin huippusovelluksia, Taimeriin jo integroitua Leadfeederiä ja pian myös Vainua, Palmgren nostaa ylpeydellä esiin nopeasti kasvavat kumppaninsa digitaalisen markkinoinnin saralta.

 

Taimerin myyntiputkinäkymässä voi hallita asiakkuuksia myynnin eri vaiheissa.

 

Mikä on Taimerin ja Nordean kasvuvisio?

Monessa maassa toimivana pankkina Nordea on erittäin merkityksellinen uusi kumppani Taimerille. Nordea tuo meidät yli 500 000 pk-yrityksen saataville Pohjoismaissa ja Baltiassa. Yhteistyö Nordean kanssa vauhdittaa digitaalisten lisäarvopalveluiden kansainvälistymistä ja skaalautumista. Tulemme tekemään tiiviisti yhteistyötä ja edistämään palveluidemme loppukäyttäjien mahdollisuuksia tehostaa toimintaansa, säästää aikaa ja lopulta myös rahaa, lupaa Fredi Palmgren.

 

Taimerin ite wiki -profiili
Taimerin kotisivut

Onko yrityksellänne mielenkiintoinen ohjelmistotuote esiteltäväksi tai osaava digitalisaatio-asiantuntija haastateltavaksi? Ole yhteydessä ite wikin toimitukseen johannes.puro@itewiki.fi tai elina.koskipahta@itewiki.fi, niin tehdään artikkeli!