Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

YIT – E18 Hamina-Vaalimaa -moottoritie

ReferenssiLähtötilanne ja toiveet muutokseen:

”Edellistä isoa hankettani, sen laadun seurantaa ja kokonaishallintaa vaikeutti se, että siellä oli useita eri
projektinhallintakäytäntöjä. Projektin etenemisen seuraaminen oli hankalampaa kuin sen olisi tarvinnut olla”,
YIT:n laatupäällikkö Jussi Laamanen kertoo.

”Isona asiana on se, että Hamina-Vaalimaa -väylä on 32 kilometriä pitkä. Se on yksi iso projekti, joka on
jakaantunut viiteen eri hankeosaan eli osaprojektiin. Tavoitteenani on, että hankkeella on yksi käytäntö viiden eri käytännön sijaan.”


Ratkaisu:

E18 Hamina-Vaalimaalle otettiin Infrakit käyttöön työmaapäälliköille, työnjohdolle ja mittahenkilöstölle (yhteensä ~30 lisenssiä) sekä 22 koneohjattuun työkoneeseen. Myös Infrakit-sovellus tabletille on projektilla käytössä.


Saavutetut hyödyt:

”Yksistään suunnitteluaineistoa tulee ~40 000 sivua ja sen lisäksi vielä dokumentaatiota ~30 000 sivua. Infrakitin avulla viidestä sivusta tulee kaksi ja kaikki kulkee sähköisenä mukana tabletissa, mikä helpottaa seuraamista paljon. Kun on näyttänyt tilaajalle edellisen hankkeen raportointitavan ja verrannut tähän nykyiseen, useimmat parannusehdotukset on raportointitavasta hyväksytty. Ei tilaajakaan halua sitä järjetöntä paperimäärää. He haluavat sen oleellisen tiedon esille, niin kuin haluan minäkin”, Laamanen kuvailee.

”Infrakit on tehostanut toimintaa myös maastossa. Turhia päällekkäisyyksiä on saatu pienennettyä tiettyjen nimeämiskäytäntöjen ansioista: tiedostot nimetään yhdellä ja samalla nimellä. Tiedostot pinoutuvat projektipankkiin päällekkäin – tuorein on aina päällimmäisenä. Jos ja kun joku haluaa nähdä historian, pystytään revisiot tarkistamaan aina sieltä taustalta.”

”Yhtenä ylimääräisenä hyötynä, josta on tullut todella paljon kehuja, on Infrakitin valokuvausominaisuus. Valokuvaaminen on muutaman näppäimen takana, eikä sen käyttämiseen tarvitse olla avaruusteknikon koulutusta. Kuvien sitominen tiettyyn paikkaan onnistuu automaattitoiminnolla. Se helpottaa myöskin jälkeenpäin kuvien katsomista ja paikantamista, kun näkee suoraan tiedostonimestä valokuvan paikan”, Laamanen kertoo.


”Omasta laatupäällikön näkökulmastani Infrakit helpottaa todella paljon projektin seuraamista maastossa. Ei tarvitse joka asian takia lähteä 35 kilometrin päähän, kun pystyy tarkistamaan asian suoraan toimistostaan omalta ruudulta. En ole sidottuna aikaan etkä paikkaan. Se on tuonut todella paljon helpotusta. Pystyn näkemään reaaliaikaisesti, missä nyt mennään.”

”Ennen tätä minulla ei ollut mitään seurantatyökalua, jolla olisin saanut selkeän kokonaiskuvan hankkeen etenemisestä. Olin oman havainnoinnin, työnjohdolta ja mittamiehiltä tulleiden kommenttien varassa. Sumussa mittarilennolla. Nyt Infrakitin ansiosta pääsen näkemään projektin etenemisen. Samoin myös maastossa ollessa, aikaisemmin oli toisinaan aikamoista arpomista,
että milläköhän paalulla nyt mahdan olla: olenko nyt tässä, olenko nyt kilometrin vasemmalla vai kilometrin oikealla.”

”Tiedon kulkuun kului aiemmin pahimmillaan useita kuukausia. Infrakit on reaaliaikainen.”


Ero aiempaan:

”On aika mielenkiintoista, että millä tavalla saat itsesi kartalle. Merkitsemisessä oli hirvittävä työ mittamiehillä pistää paalukeppejä pystyyn. Nyt kun sitä ei tarvitse sinne tehdä, he pystyvät keskittymään oleelliseen asiaan. Jos aikaisemmin meni kaksi tuntia yhdessä työvaiheessa, nyt samaan työvaiheeseen menee 30- 45 minuuttia, se on suuri ero entiseen”, Laamanen valottaa asiaa.

”Konekuskeillakin on näyttämisen halu ja he tietävät, että meillä ovat nämä pisteet näkyvissä. On kerran annettu selkeät ohjeet, mihin mennä ja mihin tasoon saakka pitää päästä. Ja se, mitä olen nyt seurannut eri koneiden tarkkuuksia ja miten tarkasti ne tekevät, osa kuskeista menee sentin tarkkuudella. He haluavat näyttää, että ’me osataan tämä’.”


Suositteletko Infrakitiä muillekin?

”Suosittelen. Oli kyse sitten 100 – 200 metrin kadunpätkästä tai kymmenien kilometrien väylähankkeesta, niin Infrakit kannattaa ottaa käyttöön. Edut huomataan vasta siinä vaiheessa, kun palvelu on käytössä. Nyt en luopuisi tästä enää missään nimessä, se olisi hankkeelle katastrofi. Tämä meidän Hamina-Vaalimaan hanke on 32 kilometriä pitkä: projektitoimistolta hankkeelle on 10 kilometriä ja äärimmäiseen päähän hanketta on 45 kilometriä matkaa. Säästyy todella paljon aikaa, kun ei tarvitse lähteä kulkemaan reittiä edestakaisin. Pääsen seuraaman näytöltäni reaaliajassa, missä mennään”, Laamanen kehuu.


E18 Hamina–Vaalimaa -hanke käsittää 32 kilometrin pituisen uuden moottoritien rakentamisen ja siihen liittyviä muita tiejärjestelyjä. Rakennettava tieosuus on viimeinen osa E18 -moottoritietä, joka kulkee Suomen halki Turusta itärajalle. Kokonaisuuteen kuuluu Vaalimaan raskaan liikenteen järjestelyjen rakentaminen. Lisäksi kevyen liikenteen väyliä parannetaan ja niitä rakennetaan lisää. Lisää tietoa täältä: http://www.liikennevirasto.fi/e18vaalimaa#.VwzHI6SLTt7

Pinterest
Referenssin infoboxi
DCS Finland Oy logo

Tiedot

Tilaaja: YIT
Ajankohta: 2015 -

Lisätietoja

Yritysprofiili DCS Finland kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Laatu, turvallisuus ja ympäristö
Projektinhallinta

Erikoisosaaminen

Pilvipalvelut / SaaS
IoT
Integraatiot
Testaus ja laadunvarmistus
Paikkatieto GIS

Toimialakokemus

Rakentaminen

Teknologia

Java
Javascript
React

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Valmisohjelmisto

Omat tagit

Laadunhallinta
infrarakentaminen
moottoritiehanke

Siirry yrityksen profiiliin DCS Finland kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

DCS Finland - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

DCS Finland - Muita referenssejä

DCS Finland - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia