Termillä kylmäsoitto (engl. “Cold Calling”) viitataan myyntitiimin jäsenien tekemiin suoriin, puhelimitse ilman varoitusta tekemiin asiakaspuheluihin, joiden tarkoituksena on myydä tuotteita ja palveluita. Perinteisen esimerkin kylmäsoitosta tarjoavat erilaisten lehtien ja sähköyhtiöiden kauppiaat, jotka häiritsevät asiakkaita mitä mielikuvituksellisimpiin aikoihin, yleensä vääriin.
Kylmäsoittojen mahdollisuudet ja uhat
Kylmäsoittojen runsaus johtuu siitä, että ne ovat perinteisesti myyntikeinona erittäin tehokkaita. Asiakkaan huomion saa harvalla keinolla yhtä hyvin, kuin tarttumalla puhelimeen, soittamalla ja puhumalla tälle. Kylmäsoiton vaarana kuitenkin on asiakkaan ärsyyntyminen, ja tätä kautta myyntiprosessin meneminen päin mäntyä.
Prospektointi ja CRM-järjestelmät
Yleensä kylmäsoiton tekoa edeltää prospektointi, jossa tunnistetaan sopivia asiakkaita erilaisilta listoilta ja verkkolähteistä. Kylmäsoittojen tulokset raportoidaan perinteisesti CRM-, eli asiakkuudenhallintajärjestelmään.
Outbound myynti vs. Inbound-markkinointi
Kylmäsoittojen edustamaa oudbound-myynnin filosofiaa on noussut Internetin myötä haastamaan Inbound-markkinoinnin filosofia. Siinä asiakkaita houkutellaan laadukkailla verkkosisällöillä ja sosiaalisessa mediassa verkostoitumalla omien verkkosisältöjen piiriin ja sitä kautta asiakkaiksi. Inbound-markkinoinnin etuna on se, että asiakkaat tavoitetaan parhaimmillaan silloin kun ne ovat hakemassa tietoa palvelutarjoajista, siinä missä kylmäsoittoja tekemällä asiakkaat saatetaan kontaktoida vääriin aikoihin.
Toisaalta sekä puskevallaa outbound-myynnillä että asiakkaita puoleensa vetävällä inbound-markkinoinnilla voidaan herätellä asiakkaissa ymmärrystä uusista tarpeista ja mahdollisuuksista.
Aiheesta muualla ja linkkejä muihin verkkosivustoihin aiheesta:
Segmentointi, Targetointi ja Positiointi (STP-malli)
Markkinointimix
Asiakaskokemus
Markkinointi
Esimerkki sisältömarkkinointialustasta: Medium
Esimerkki videomarkkinointialustasta: Youtube
TOP 2 it-yritysten verkkosivujen suunnittelussa ja hakukoneoptimoinnissa huomioitavat asiat
Tutkimus: parhaiten googlesta löytyvät it- ja ohjelmistoalan yritykset Suomessa