Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

10 PERUSTYÖKALUA PK-YRITYKSEN MARKKINOINTIIN

BloggausAloittavan yrityksen resurssit ovat usein varsin rajalliset mutta markkinointia ja myyntiä pitäisi kuitenkin pystyä tehokkaasti pyörittämään. Eri vaihtoehtojen vertailu voi järjestelmiä tuntemattomille olla haastavaa ja siksi se toisinaan johtaa myös vääriin valintoihin. Järjestelmät myös kehittyvät nopeasti ja uusiakin tulee markkinoille yhä kiihtyvällä vauhdilla. Järjestelmäkokonaisuuden kasaaminen vaatiikin kovaa osaamista mutta myös jatkuvaa markkinan kehityksen seurantaa.


TEE HARKINTAA KOKONAISUUDEN ELINKAARI MIELESSÄ
Järjestelmiä tulisi hankkia noin 5-10 vuoden tähtäimellä, sillä vaihtaminen on aina haastavaa. Suuremmilla yrityksillä tuska yleensä kasvaa, sillä integraatioiden kautta rakennetun kokonaisuuden auki repiminen maksaa aikaa ja rahaa. Suunnittelu tuleekin aloittaa aina varsinaista järjestelmätasoa ylempää, ns. järjestelmäarkkitehtuurista. Pienemmällä yrityksellä arkkitehtuuri voi kuulostaa isolta sanalta mutta vitsiksi sitä ei ole tässä yhteydessä tarkoitettu.


HYVIÄ VAIHTOEHTOJA LÖYTYY – YHTEISPELI RATKAISEE
Hyviä vaihtoehtoja palapelin osasiksi löytyy varmasti useita, mutta markkinoinnin kokonaisuus vaatii tehokkaasti toimiakseen myös hyvää yhteispeliä. Nopea kasvun edellyttämä skaalautuminen on myös keskeinen seikka kun omaa pakettia mietitään. Pienellä yrityksellä ei myöskään ole mahdollisuutta ostaa kaikkea järjestelmiin liittyvää palvelua yrityksen ulkopuolelta, joten käyttöönoton ja käytön helppous tulee aina ottaa huomioon. Räätälöinteihin tulee myös suhtautua erittäin kriittisesti sillä vaihtoehtojen kautta voi löytyä omalle toimialalle valmiimpia paketteja.

Työnjako eri järjestelmien välillä on myös hyvä selvittää alusta lähtien. Yksi vaihtoehto on käyttää asiakkaan polkua ja peilata omat kysynnän luomisen vaiheet sitä vasten. Alkuun pääsee kahdella päävaihtoehdolla; uuden ja olemassa olevan asiakkaan poluilla. Noihin vaiheisiin sitten peilataan oma prosessi järjestelmineen.


MIETI PÄÄKRITEERIT JA PURA NE TARVITTAESSA OSIIN
Järjestelmien valintaa helpottaaksemme seuraamme keskustelua Facebookin JOUKKO Kasvumarkkinointi ryhmässä. Keskustelun pohjalta ylläpidämme listaa järjestelmistä ja työkaluista, jotka täyttävät ainakin seuraavat kriteerit:
Kustannustehokkuus – kokonaishinta max 100 EUR/kk (CRM laskettu viidellä käyttäjällä/muut yhdelllä käyttäjällä)
Helppokäyttöisyys – käyttö ja ylläpito ei vaadi koodaustaitoja tai maksullista tukea
Skaalautuvuus – tukevat yrityksen kasvua myös pitkällä tähtäimellä
Integroitavuus – toimivat tarvittaessa yhdessä ilman koodausta
Listaa täydennetään ajan myötä ja mahdollisia vaihtoehtoja esitellään myös kun ne pakettiin sopivat. Pääkriteerit voi myös tarvittaessa purkaa osiin. Mahdollisen kustannusten kehityksen voi helposti peilata tarpeiden ja skaalan mukaan ainakin muutamaksi vuodeksi eteenpäin. Helppokäyttöisyyttä voi miettiä osaamisen ja omien resurssien mukaan. Integraatiota esimerkiksi oman myynti- ja palveluprosessin automatisoinnin tarpeiden mukaan.


MYYNNIN JA MARKKINOINNIN PÄÄJÄRJESTELMÄT

CRM – Pipedrive
Pipedriven perusversio maksaa käyttäjää kohden 12 EUR/kk. CRM muodostaakin suurimman kustannuserän järjestelmäpaketissa. Pipedrive integroituu Mailchimpin sekä myös Googlen työkalujen (myös kalenteri) kanssa ja muodostaa näin toimivan kokonaisuuden myyntiputken johtamiseen.

SÄHKÖPOSTIMARKKINOINTI – Mailchimp
Mailchimp lienee maailman suosituin sähköpostimarkkinoinnin työkalu. Se sisältää nykyisin joitakin markkinoinnin automaation ominaisuuksia vaikka ei varsinainen automaatiojärjestelmä ole. Mailchimp on ilmainen 2000 kontaktiin / 12.000 sähköpostiin/kk asti.

KOTISIVUT – WordPress
WordPress on ilmainen ja maailman käytetyin alusta kotisivujen hallinnointiin. Kotisivujen perustaminen ja hallinnointi on helppoa lisäosien ja valmiiden teemojen avustamana. Normaali tietokoneosaaminen riittää opiskelujen pohjaksi. Tukea ja opastusta löytyy yhteisön, blogien ja videoiden kautta pieneekin yksityiskohtaan. WordPress kannattaa alusta lähtien perustaa oman domainin kautta alustaa tukevien webhotellien suojiin. Tästä koituu kustannusta vain +-10 EUR/kk mutta kaikkein halvimpia vaihtoehtoja kannattanee vältellä. Hyvä tekninen tuki maksaa itsensä nopeasti takaisin.

SÄHKÖPOSTI, RYHMÄTYÖ, TOIMISTO-OHJELMAT- G Suite Basic
Googlen ohjelmistopaketti tarjoaa perustyökalut toimiston henkilökohtaiseen sekä ryhmätyöhön. Sen lisäksi mukana tulee markkinoinnissa hyödynnettäviä apuvälineitä kuten Hangouts webinaarityökalu, jolla Basic-versiossa hallinnoi maksimissaan 25 käyttäjän istuntoja. Erilaisten verkkokyselyjen tekeminen taas onnistuu paketin Form-työkalun avulla. Hinta Basic-versiolla on 4 EUR/käyttäjä/kk.


TYÖKALUT/APUOHJELMAT


KOTISIVUJEN SEURANTA – Google analytics ja Search console
Tämä pari muodostaa kotisivujen liikenteen seurannan, analysoinnin ja kehittämisen perustuplan joilla pärjää pitkälle. Googlen työkalut ovat ilmaisia ja niiden käyttöön löytyy monenlaista tukea. Tutoriaalit tai webinaarit kannattaa käydä pohjalle niin oppiminen on paljon nopeampaa.

GRAAFINEN SUUNNITTELU – Canva
Canva on ilmainen selainpohjainen työkalu henkilöille. joilla ei ole graafisen suunnittelun osaamista. Sillä pystyy tuottamaan perusmateriaaleja esimerkiksi kotisivuille, sosiaaliseen mediaan ja painoon. Valmiit mallit ja pohjat mahdollistavat materiaalien lähes ammattimaisen ja nopean tuotannon.

KUVANKÄSITTELY – GIMP, pixlr.com, onlineimageeditor.com
Kevyelläkin käsittelyllä on mahdollista antaa kuvillesi täysin oma ilme. GIMP on koneelle ladattava täysiverinen mutta ilmainen kuvankäsittelyohjelma, joka vaatii aika tavalla harrastetta. Pixlr on taas selainpohjainen, huomattavasti yksinkertaisempi apuväline, jolla aloittelijakin pääsee alkuun. Online-image-editor on myös ilmainen selainpohjainen työkalu, joka tarjoaa mm. kuvien syväämisen eli taustan poistamisen mahdollisuuden.

CHAT (lisäosa kotisivulle) – Tawk.to
Tawk on perusversiossaan ilmainen lisäapu kotisivulle. Työkalu on nopea asentaa ja helppo käyttää. Sen voi myös tekstittää myös Suomeksi.

SOMETILIEN HALLINTA – Hootsuite, Buffer
Kun sometilejä alkaa olla useampia ja haluat esimerkiksi ajastaa julkaisuja, niin apua niiden tehokkaampaan hallinnointiin löytyy helposti. Vaihtoehtoja löytyy näistäkin, mutta meidän seulamme läpäisi kaksi eli Buffer (10 EUR/kk) ja Hootsuite (19 EUR/kk). Hootsuite tarjosi aikaisemmin myös täysin ilmaista versiota mutta nyt ilmaiseksi pääsee vain kokeilemaan 30 päivän ajaksi.

LINKITTÄVIEN SIVUJEN SEURANTA – openlinkprofiler.org
Openlinkprofiler on kätevä ja ilmainen työkalu kotisivuillesi linkittävien tahojen seurantaan. Linkit ovat yksi tärkeä osa hakukoneissa pärjäämistä ja niiden osalta omaa kilpailukykyä on hyvä seurata. Samalla apurilla luonnistuu myös kilpailijoiden seuranta.

*****************

Päivitämme listaa Kaskoblogissa jatkuvasti kun uusia kriteerit täyttäviä vaihtoehtoja löytyy. Kannattaa laittaa seurantaan www.kaskodigital.fi/kaskoblogi/.

Pinterest
KASKO DIGITAL logo

Lisätietoja

Yritysprofiili KASKO DIGITAL kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakkuudenhallinta CRM
Markkinointi
Myynti

Siirry yrityksen profiiliin KASKO DIGITAL kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

KASKO DIGITAL - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 1 asiantuntijaa.

KASKO DIGITAL - Muita referenssejä

KASKO DIGITAL - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia