Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Kyberturvallisuus

BloggausKyberturvallisuus tarkoittaa erilaisia tapoja, joilla voidaan suojata digitaalisia tietoja, laitteita, ohjelmistoja ja resursseja. Näitä ovat esimerkiksi yrityksen tiedot, tilit, tiedostot, valokuvat ja jopa rahat.

Myytti: Vain suuret yritykset ovat kyberhyökkäysten kohteina.

Pienet ja keskisuure yritykset kohtaavat yhä useammin kyberhyökkäyksiä. 43 % vuosittaisista kyberhyökkäyksistä kohdistuu pienyrityksiin. Tilastojen mukaan 67 % PK-yrityksistä on jo ollut kyberhyökkäyksen kohteena.

Tietoturva on prosessi

Suojaussovellukset ja -laitteet, kuten haittaohjelmien torjuntaohjelmat ja palomuurit, ovat ehdottoman tärkeitä. Se ei kuitenkaan riitä sillä digitaalinen turvallisuus edellyttää, että käytössä on myös joukko harkittuja prosesseja ja käytäntöjä.

Tietoturva prosesseja ovat:

  • Tietojen varmuuskopiointi – Tärkeät tiedot on tallennettava turvalliseen paikkaan, ja sinun pitäisi pystyä palauttamaan hyvä, testattu kopio tiedoista siinä tapauksessa, että tiedostolle tapahtuu jotain ikävää.
  • Hyvät kybertavat – Älä avaa odottamattomia linkkejä tai liitteitä, joita saatat saada sähköpostitse tai tekstiviestinä, vaikka ne näyttäisivät olevan peräisin luotettavalta lähettäjältä. On tärkeää kouluttaa henkilökunnalle hyviä kybertapoja.
  • Pidä ohjelmistosi ajan tasalla – Käyttöjärjestelmät, kuten Windows, MacOS, iOS tai Android, sekä sovellukset ja selaimet on pidettävä ajan tasalla valmistajan uusimmista ohjelmakorjauksista ja korjauksista.
  • Käytä vahvoja, yksilöllisiä ja salasanoja - Hyvän salasanan pitäisi olla vähintään 14 merkin pituinen, ei englanninkielisiä sanoja, eikä niitä saa käyttää uudelleen useilla tileillä.
  • Käytä monimenetelmäistä todentamista – Aina kun mahdollista, sekä kotona että töissä, mahdollista monimenetelmäinen todentaminen, jotta tilisi olisivat paremmin suojattuja. Vihje: Microsoft Authenticator-sovelluksen avulla voidaan toteuttaa kaksivaiheinen tunnistus ja sen kautta pääsy palveluihin.
  • Lukitse laitteesi – Varmista, että laitteesi vaativat salasanan, PIN-koodin tai biometrisen todennuksen, kuten sormenjäljen tai kasvontunnistuksen sisäänkirjautumiseen. Kadonneet tai varastetut laitteet voivat olla kultakaivos rikollisille, jos he voivat käyttää tietoja helposti lukitsemattomalta laitteelta.

Mikä on CIA?

Lyhenne CIA (confidentiality, integrity, availability) yhdistää kybervarmuuden kolme peruspilaria.

  • Luottamuksellisuus – Salaisuuksien säilyttäminen ja varmistaminen siten, että vain valtuutetut henkilöt voivat käyttää tiedostoja ja tilejä.
  • Eheys – Eheyden varmistaminen niin, että tiedot ovat oikein ja ettei kukaan ole lisännyt, muokannut tai poistanut tietoja ilman oikeuksia.
  • Pääsy – Pääsyn varmistaminen siten, että vain valtuuteut pääsevät käyttämään tietoja ja järjestelmiä tarvittaessa. Esimerkki pääsyongelmasta on palvelunestohyökkäys, jossa hyökkäät ylikuormittavat järjestelmääsi verkkoliikenteen avulla, jotta sen käyttö olisi lähes mahdotonta; tai kiristysohjelma, joka salataan järjestelmän tiedot ja estetään valtuutettuja käyttämään sitä.
Pinterest
Somic Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Somic kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Erikoisosaaminen

Tietoturva

Toimialakokemus

Hotelli, matkailu ja ravitsemus
IT
Kauppa
Pankki ja vakuutus
Rakentaminen
Telekommunikaatio
Valmistava teollisuus

Teknologia

Azure
Google
HubSpot
Microsoft
iOS
Linux
Windows

Tarjonnan tyyppi

Huolto ja korjaus
Konsultointi
Laitteet
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö
Valmisohjelmisto

Omat tagit

Cisco
Microsoft 365
SASE

Siirry yrityksen profiiliin Somic kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Somic - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Somic - Muita referenssejä

Somic - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia