Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Miten mahdollistaa viiden tähden asiakaskokemus ohjelmistoprojekteissa?

BloggausOhjelmistoala ei ole ollut toimialoista ensimmäinen, jolla oltaisiin otettu liiketoiminnassa asiakaskokemuksen parantaminen vakavasti.

“Ensimmäisessä aallossa” ovat kärjessä olleet eri palvelualojen toimijat, jotka ovat hyvästä syystä pelänneet tekoälyn ja koneoppimisen vievän ihmisten työn, vaikka tosiasiassa ilmiö on lähes päinvastainen. Aito murros tapahtuu tavassa tehdä bisnestä ja siinä, miten uudet teknologiat muokkaavat työelämän luonnetta.

Kun muunmuassa RPA (robotic process automation) sekä kone- ja syväoppiminen (machine and deep learning) valtaavat jatkuvasti isompaa kenttää ihmisten tekemästä manuaalisesta ja rutiininomaisesta työstä, niin samassa suhteessa kasvaa tunneälyn ja muiden ns. ihmistaitojen merkitys.

Ohjelmisto- ja IT-projektien osalta onkin tyypillistä, että nämä venähtävät sekä ajankäytön että kustannusten osalta. Monille tulee usein yllätyksenä, että näihin viivästymisiin liittyvät hyvin inhimilliset ja ihmislähtöiset syyt, eikä niinkään tekninen osaamattomuus.

Tässä kolme projektien ongelmatilannetta kuvattuna:

1. Asiakaspalaute alustan X käytettävyydestä olikin alun alkaen “vääristynyt” ja otanta liian niukka, mikä puolestaan vei kehitystä väärään, hukkatyötä tuottavaan suuntaan. Lopputuloksena ominaisuuksia, joita asiakas ei halunnutkaan!


2. Uusi SAFe (Scaled Agile Framework) -ketteryysprojekti ei tuonutkaan haluttua tason nostoa tiimien tuottavuuteen, vaikka työntekijät saivat uutta Kanban workflow:ta tukevaan työkaluun erinomaisen teknisen koulutuksen!

3. Vanhan on-premisenä olevan legacy-raudan virtualisointi asiakkaalle meni teknisen toteutuksen suhteen hyvin ja saimme ketterästä toiminnastamme kiitosta, mutta uuden HCI-ratkaisun (hyper-converged infrastructure) päälle valittu VDI-käyttöliittymä (virtual desktop interface) ei miellyttänyt infra-tiimiä sitten yhtään!

Mikä kaikissa näissä tilannekuvauksissa on yhteistä? Ihmis- ja asiakaslähtöisyyden uhraaminen teknisen toteutuksen alttarilla.

Teknisen tietotaidon lisäksi on luotettava myös vahvan proaktiiviseen ja myötätuntoiseen asiakasviestintään, jossa luvataan vain se, mikä pystytään toimittamaan varmuudella. Tämän sijaan monet ohjelmisto- ja IT-alan asiantuntijatalot evankelisoivat into pinkeänä uusien teknologioiden (IoT, RPA, AI, AR/VR/XR) käyttöönottoa ajattelematta juurikaan asiakkaan kokemusmaailmaa, lähtötilannetta tai resursseja.

Vinkki: Panosta asiakkaan odotusten tarkkaan selvittämiseen, niin tiedät, minkä tavoitteiden ylittäminen tuo asiakkaan kokemusmaailmaan lisäarvoa. Ei ole noloa kysyä, mitä asiakas odottaa ja haluaa. Tämä osoittaa vaan välittämistä, eikö totta?

Me Compilella uskomme kestävän konsultoinnin periaatteeseen, jonka mukaan uuteen asiakkuuteen ei mennä aina uusi työkalureppu mukana tarkoituksena uudistaa kaikki järjestelmät ja työkalut kertaheitolla. Sen sijaan sitoudutaan lähtökohtaisesti niihin teknologioihin, ohjelmointikieliin tai alustoihin, joihin asiakas on jo omassa toimintaympäristössään sitoutunut ja jotka ovat tuoneet jo aiemmin hyviä tuloksia.

Ei ole sattumaa, että samanhenkiset ohjelmistoasiantuntijat ovat löytäneet tiensä saman katon alle. Emme halua profiloitua konsulttitalona, jossa on kaikille omat riippukeinut, pelinurkkaus ja työsuhdeautot, vaan sen sijaan minimoidaan tällaisia kuluja, jotta asiantuntijoille voidaan maksaa työstä kunnon korvaus.

“Walk the talk — Tehdään mitä luvataan eikä luvata mitä ei voida tehdä” -ajattelulla korostetaankin sitä, että meillä asiantuntijat saavat tehdä töitä omilla ehdoillaan ilman turhaa “korporaatiobullshittiä”, toimittaen projektit asiakkaan odotusten mukaisesti tai jopa odotukset ylittäen.

Uskomme yhteisöön, jossa jaetaan parhaita käytänteitä ja oppeja muiden huippuammattilaisten kanssa sekä käydään läpi avoimesti asiakasprojektien sudenkuoppia ja onnistumisia. Compilen DNA:ssa on samanaikaisesti korkea laatu, byrokratian minimointi ja osaavan yhteisön tuki sekä työntekijöiden että asiakkaiden suuntaan.

Pinterest
Compile Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Compile kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu

Erikoisosaaminen

Arkkitehtuuri
Integraatiot
IoT
Ketterät menetelmät
Käyttöliittymäsuunnittelu
Mobiilikehitys
Ohjelmistokehitys
Pilvipalvelut / SaaS
Tekoäly (AI) ja koneoppiminen
Webkehitys

Toimialakokemus

IT

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi

Siirry yrityksen profiiliin Compile kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Compile - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 1 asiantuntijaa.

Compile - Muita referenssejä

Compile - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia