Slush kokosi taas yhteen valtavan joukon mielenkiintoisia yrityksiä ja ihmisiä marraskuiseen helsinkiin.
Slush-kansa sai Loskan sijaan niskaansa aamuauringon säteitä. Start-up pitchausten lisäksi messukeskuksessa tavattiin paljon liiketoimintaa ja kasvua kehittäviä osaajia eri kokoisista yrityksistä.
A warm welcome to all #Slush2015 participants. Apologies for the lack of slush. Trying to turn off the temporary November sunshine…
— Alexander Stubb (@alexstubb) November 10, 2015
Viime vuoden tapaan esitelemme tässä bloggauksessa Slushissa tavattuja yrityksiä ja tyyppejä niiden takana.
Kiersimme läpi mm. valta-osan slushin start-up-ständeistä ja törmäsimme joka suunnalla softa-alan tekijöihin.
Koosteessamme menevät iloisesti sekaisin Start-upit, jo pidempään liiketoimintaa harjoittaneet yritykset, sekä ylipäätään tyypit, keihin satuin törmäämään.
Koska kyse on ite wikin artikkelista, yhteinen nimittäjä monen tavatun tyypin takaa löytyy softa-alalta. Mutta mikäpä start-upeista ei kehittäisi nimenomaan digitaalista innovaatiota?
Kutsumme samalla uudet b2b-softakentässä toimivat yritykset esittelemään referenssiasiakkaitaan ite wikiin. Palvelussamme tarjontanne vertautuu tasa-arvoisesti suhteessa toisiin yrityksiin ja asiakacaseja esittelemällä voittte validoida tarjontanne arvoa.
Slush alkaa olemaan monelle vuoden merkittävin verkostoitumistapahtuma, jossa törmää valtavaan määrään tuttuja. Start-up skeneen kuuluukin vahvasti verkostoituminen, sillä nousevat yritykset voivat auttaa ja markkinoida toisiaan, ja ohittaa samalla yhteisvoimin median gatekeepereitä.
Joudun joka vuosi väittelyihin, jossa toisena osapuolena olevat vähättelevät Slushin merkitysta ja arvoa. Tämä kooste konkretisoi, mistä Slushissa on ainakin minulle kyse: uusista verkostoista.
Mikä on yrittäjälle arvokkaampaa, kuin liiketoimintaverkostot?
Slushissa tavattuja Start-uppeja, yrityksiä ja osaajia
Collapick
Kuvassa oikella Joensuulaisen Softatalon Collapickin toimitusjohtaja Niko Lappalainen. Collapick lupaa olla asiakkaan kanssa samalla planeetalla, mikä on hyvä lähtökohta mille tahansa ohjelmistoprojektille. Mukana poseeraa Playmore Gamesin Jouni Jussila.
Collapickin kotisivut
Collapick ite wikissä
Solu
Solun perustaja ja CEO Kristoffer Lawson on saanut paistatella eri medioissa uuden, vahvasti pilveen pohjautuvan, tietokoneensa kanssa.
”Solu on uusi Solu!”
Slushissa strat-up-ständillä ollut Solu rikkoi hiljattain Kickstarter-joukkorahoituspalvelussa 200.000 euron tavoitteensa.
Älkää muuten erehtykö veikkaamaan Solua uudeksi Nokiaksi. Solulaisten sanoja lainatakseni, ”Solu on uusi Solu!”
Seuraa Solua Twitterissä
Enevo
Enevo CEO Fredrik Kekäläinen pääsi esiintymään Slushissa osiossa, jossa esillä olivat jo menestykseen yltäneet yritykset.
Enevo kehittää roskasäiliöiden täyttöastetta mittaavaa Iot-laitetta, jolla optimoidaan jäte-autojen logistiikkaa. Enevon innovatiivisessa liiketoimintamallissa yritys saa puolet asiakkailleen luomastaan säästöstä.
”Ennen enevoa jäte-autojen toimintaa voisi verrata siihen, jos taxit kiertäisivät ovelta ovelle kyselemässä ihmisiltä, onko näillä tarvetta kyydille”, Kekäläinen havainnollisti Enevon vaikutusta.
Case Enevo ite wikissä
Reaktor Ventures
Reaktor Ventures on aktiivinen start-up rahoittaja joka pyrkii nostamaan siemen vaiheen yrityksiä kansainväliseen menetykseen tukenaan Ohjelmistotalo Reaktorin 300 osaajaa.
Reaktor Venturesin kotisivut
Me2we
F-Secure
F-Securen Mikko Hyppönen pääsi kuulemaan ite wikin tiiviin esittelyn. Kokenut esiintyjä uskalsi myös heittäytyä kuvaa varten.
UpCloud
Upcloudin iskulause sen sanoo: ”Maailman nopeimmat pilvipalvelimet”. Kuvassa oikealla CEO Antti Vilpponen.
Upcloudin kotisivut
Upcloud ite wikissä
Good Sign
IoT-tarjoaja GoodSigniin tuli jo aiemmin tänä vuonna ite wikiin Tekesin ja ite wikin Iot- ja teollisen internetin osaajayritysten kartoituksen yhteydessä.
Agendium
Agendium kehittää b2b projektinhallintaan ja asiakaspalveluun erikoistunutta softaa.
Zoined
Zoined tarjoaa BI-analytiikkapalvelun kivijalkaliikkeille.
Prominda Revolution
Jussi Markulan ja Anu Rautasen Prominda Revolution muokkaa suomalaisia yrityksiä leaneiksi.
Prominda Revolutionin kotisivut
Prominda Revolution ite wikissä
Playin
Aleksi Meldon Playin koostaa verkon moninpelaajia sosiaaliselle alustalleen verkostoksi. Counterstriken LinkedIn siis!
Agilefant
Agilefant pitchaus-lavalla
Tophatch
Tophatch kehittää graafista ohjelmistoa tableteille ja erityisesti uusi iPad Pro silmällä pitäen. Pitchaamassa ”Chief” Ben Merril.
Syöstäänkö Adobe vallasta tulevaisuudessa graafisen suunnittelun ohjelmistojen kuninkaana? Tuskin. Tuleeko tähän kenttään hyvin pärjääviä niche pelureita? Aika näyttää! Tällä kertaa tophatc ei yltänyt Slush 100-finaaleihin asti.
Infrakit
Infrakit tarjoaa rakentamisen prosessien tukemiseen ohjelmiston, joka pyrkii edistämään hankkeiden suunnittelua, toteutusta ja valvontaa pilvipalvelullaan.
Arrow
University of Helsinki
Kun opiskelin itse Helsingin Yliopistolla 2004-2010 yritysten kanssa tehtävä yhteistyö projekteissa tuntui yliopistoväelle mahdottomalta ajatukselta.
Ajat muuttuvat, voisi kai sanoa?
Spartacus Technologies
Spartacuksen Toimi Teelahti esitteli ohjelmistotalon omaan tarpeeseensa kehittämää softaa, jolla hallinnoidaan kehittäjäresursseja.
Spartacus Technologiesin kotisivut
Spartacus Technologies ite wikissä
Robust North
Entisen CGI-kollegani Emmi Jouslehdon Robust North kehittää lisätyn todellisuuden Arilyn-applikaatiota, jolla voi herättää esimerkiksi levynkannet, maitopurkit ja vaikkapa oman paitansa henkiin.
Huomaa ero Emmin paidassa screenin läpi katsottuna.
booncon PIXELS
Booncon PIXELS on korkean tason WordPress designiin ja kehitykseen erikoistunut talo, joka on vastannut myös ite wikin #digitalisaatio-keskusteluseinän toteutuksesta.
Boonconin Antero Muranen, Leeni Harmainen ja muut osaajat toimivat myös sparraajana Aalto Yliopiston Start-up kuvioissa.
Ninchat
Ninchat tarjoaa chat-palvelua suuren kokoluokan organisaatioille. Kuvissa CEO Ville Mujunen.
Ento Cube
Innovatiivisia ruoantuotantomenetelmiä tullaan tarvitsemaan maapallon väestön yhä kasvaessa ja ilmastonmuutoksen aiheuttaessa kasvavasti haasteita maataloudelle. Tämä start-up saakin allekirjoittaneelta kunniamaininnan.
EntoCube kasvattaa hyönteisiä konteissa ravinnoksi ihmisille! Makupalaa esittelemässä co-founder ja CEO Robert Nemlander.
EntoCuben-kotisivut
EntoCube ite wikissä
Vertical
Vertical pyrkii edistämään terveyden ja hyvinvoinnin innovatiivisten kehityksien käynnistymistä Suomessa.
Verticalin kotisivut
Futurice
Futuricella oli viime vuoden tapaan kahvila pystyssä Slushissa. Director of Culture Hanno Nevalinna esitteli Futuricen mallia, jolla autetaan asiakkaita jäsentämään kehitysprojektin tavoitteita.
Twendency
Argentiinalainen Twendency tarjoaa alustan, jolla voi integroida Twitter-dataa omaksi mediakseen.
Nordcloud
Nordcloud auttaa asiakkaitaan ottamaan hyödyn irti pilvipalveluistaan.
VertaaEnsin.fi
Lauri Timgrenin VertaaEnsin mahdollistaa luottokorttien vertailun ja valitsemisen.
Spot-a-shop
Spot-A-Shopin verkkopalvelu koostaa yhteen eri verkkokauppojen tarjoustuotteet. Palvelusta löytyvät jo mm. XXL:n, Nelllyn ja Zalandon alennustuotteet.
Spot-A-Shopin Co-Founder Jesse Jyläs pitchasi palvelun itsevarmasti.
W3 Group Finland & Pro Growth Consulting
Ständien lomassa tavattiin W3 Group Finlandin kehitysjohtaja Juha Sinisalo ja Pro Groth Consultingin Erkki Tuomi.
W3:n IT-rakennusmestarit toteuttavat vaativia ohjelmistoprojekteja (suosittelen tutustumaan referensseihin) ja Tuomi auttaa työssään it-yrityksiä kehittämään myyntiään.
W3 Groupin kotisivut
Pro Growth Consulting -kotisivut
Pro Growth Consulting ite wikissä
Nimble Devices
Nimble Devices toteuttaa Sisätilapaikannusratkaisuja. Moni ei edes tiedä, että sisätilanavigointi on käytössä myös Slushin applikaatiossa.
Muita potentiaalisia käyttökohteita Nimblen teknologialle ovat mm. lentokentät ja osotoskeskukset
Holvi
Holvi on yrittäjille ja yhteisöille suunniteltu pankkipalvelu, joka pyrkii myös tehostamaan yritysten liiketoimintaprosesseja. Perinteisten pankkitiliominaisuuksien lisäksi siinä on yritys- ja järjestötoimintaa helpottavia työkaluja kuten laskutustyökalu, oma verkkokauppa ja talousraportit.
Rakettitiede // Vibecatch
Ohjelmistotalo Rakettitiede on ollut kehittämässä myös monia start-upeja. Slushissa näytillä oli työyhteisön tyytyväisyyden ja hyvinvoinnin mittaamista edistävä Vibecatch.
Amazon Web Services
Amazon Web-services on pystyttänyt toimipisteen hiljattain myös Helsinkiin! AWS oli luonnollisesti mukana jälleen Sluhsissa: Jossainhan näiden tuhansien pilvipalveluiden täytyy pyöriä!
Amazon Web Services ite wikissä
Custobar
Custobar mahdollistaa asiakaskohtaisen palvelun kaupan alalla analytiikkaan perustuen.
IBM
IBM oli Slushissa mukana omalla alueellaan. Yhtiö investoi tulevan neljän vuoden aikana yhteensä 3 miljardia dollaria uuteen liiketoimintayksikköön, joka tarjoaa teollisen internetin palveluita yrityksille.
Lato
Lato kehittää yrityksille Strategian toteuttamisen ja ohjauksen sovelluksen.
Leonidas
Tamperelaisen ohjelmistokehitystalo Leonidaksen toimitusjohtaja Kari Peltola on ollut perustamassa myös VR-Finlandia. Nimestä huolimatta yhdistys edistää junaliikenteen sijaan Virtual Reality-kentän kehittymistä Suomessa.
Kävimme testaamassa Peltolan kanssa Finnairin ständillä esittelyssä olleen Virtual Reality-demon.
Nordic Digital Business Summit
Anastasia ja Noel McAvennie pyörittivät tänä vuonna toista kertaa järjestetyn Nordic Digital Business Summitin, jossa ite wiki oli mediakumppanina. Tämän leidin hymy ei muuten hyydy koskaan!
Nordic Digital Business Summit -kotisivut
Nordic Digital Business Summit ite wikissä
Ohjelmistoyrittäjät ry.
Ohjelmistoyrittäjät Ry oli mukana Slushissa Ständillä toisena päivänä. ”Ohryssä” on mukana jo noin 600 suomalaista ohjelmistoyritystä. Kuvassa vasemmalla Ohjelmistoyrittäjien toimitusjohtaja Rasmus Roiha ja oikealla allekirjoittanut, eli ite wikin co-founder Johannes Puro.
Pääsimme suunnittelemaan Rasmuksen kanssa myös tulevaa yhteishankettamme, jolla tullaan edistämään Ohjelmistoyrittäjien jäsenien tarjontojen välitystä…
Ohjelmistoyrittäjien ständillä vierailemassa Nimble Devicesin Tuomas Ilola (kuvassa vasemmalla) ja Robust Northin Otto Laurila (kuvassa oikealla).
Ohjelmistoyrittäjien kotisivut
Ohjelmistoyrittäjät ite wikissä
Meeting Package
Meeting Package koostaa yhteen markkinapaikkaan kokoustilojen tarjoajat.
Meramedia
Ruotsalainen Meramedia on uusi lisä Suomen rönsyilevään Web-kehityskenttään.
Meramedian kotisivut
Upote
Upote auttaa rakentamaan monipuoliset verkkosaitit erilaisilla plugareilla, kute sosiaalisen median integraatioilla.
team FINLAND
Team-Finland yhdistää julkiset vienninedistämispalvelut saman katon alle. Team Finlandin alueella kävi kuhina Slushissa.
Parantajat – Digitaalisen innovaation kehittäjät
Digitaalisen innovaation kehittäjäyhteisö #parantajat laittoi lyhyellä varoitusajalla facebookissa verkostoitumistapahtuman pystyyn. Voit liittyä parantajien facebook-ryhmään ja viestitellä pääsihteeri Perttu Ahvenaisen kanssa toimintaan liittymisestä.
HYBE
Hybe on uudenkarhea start-up media!
Hybe verkossa
Case Hybe ite wikissä
innorange
Qvik
Mobiilikehittämiseen erikoistunut Qvik vastasi jälleen Slushin applikaation toteutuksesta. Qvik oli esillä myös Slushin uudella rekryalueella nuorekkaalla presenssillä.
Qvikin kotisivut
Deveteam // Stages
Deveteamin Satges tuo videopuhelut, chatin ja esittelyajan-varaamisen verkkokauppaan. Kauppias voi näin esitellä liikkeessä vaikka sähkökitaroita tabletin tai läppärin välityksellä verkkokauppa-asiakkaalle.
Tämä toiminto pitäisi saada muuten ehdottomasti ite wikiin, että digitalisoinnin osaajayrityksille voisi soittaa suoraan videopuhelun!
Kirjoittaja
Johannes Puro
Ite wikin co-founder ja liiketoimintajohtaja. Voit seurailla minua twitterissä tästä.
Chekkaa myös raporttini Slush 10-pitchauskilpailun finaalista.
Ite wiki koostaa yhteen kaikki liiketoiminnan Digitalisoinnin osaajayritykset Suomessa ja yhdistää sopivia yrityskumppaneita liiketoiminnan kehityshankkeissa.
ite wikin yrityshaku
Iie wikin referenssihaku
ite wikin julkaisuhaku
Jätä kommentti - kommentteja(0)