Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Dataohjattu myymälänhallinta - silmiä avaava mahdollisuus!

BloggausKaupan ketjujohtaja tai myymäläpäällikkö, unelmoitko automaattisesta datavirrasta, jonka avulla saisit selville, mitä oikein tapahtuu siinä välissä, kun asiakas astuu kauppaan sisään ja lähtee sieltä?

Entä kiinnostaisiko vertailla eri myymälöiden yksityiskohtaista suorituskykyä? Tai tietää kaupan eri osastojen todellinen tuottavuus?

Automaattinen datavirta kaikesta, mitä kaupassa tapahtuu.

Ja nyt ei puhuta pelkästään myynnistä, vaan suhteutetaan osastokohtaiset asiakasvierailut suoraan osastoon kohdistuneeseen työmäärään ja osastosta saatuun myyntiin. Näin saadaan selville osaston todellinen tehokkuus ja kannattavuus.

Tähän analyysiin tarvittava data keräytyy täysin automaattisesti, ilman manuaalisia merkintöjä. Näin kerätty data on tarkkaa ja perustuu todellisiin asiakasvierailuihin sekä toteutuneisiin, eikä suunniteltuihin työtunteihin.

Paikannusdata tekee näkymättömästä näkyvää

Tällainen datavirta on mahdollista kerätä sisätilapaikannuksen avulla, kun paikannustagien avulla seurataan työntekijöiden ja asiakkaiden liikkeitä kaupassa.

Vaikka kaupan henkilökunnan seuranta on työntekijöille vapaaehtoista, se on laajasti hyväksyttyä heidän keskuudessaan, koska sillä saadaan välittömiä hyötyjä heidän omaan työhönsä.

Reaaliaikainen asiakasmäärätieto auttaa henkilökuntaa mm. priorisoimaan tehtäviä ja suunnittelemaan taukoja. Henkilökunnan seurannalla saadaan dataa, jonka avulla voidaan kehittää työtapoja järkevämmiksi ja tehostaa koko kaupan toimintaa.


Työntekijöiden osallistaminen

Kaupan toiminnan tehostumisen tavoittelussa on hyvä osallistaa koko henkilökunta, koska jokaisen työpanos muutoksen toteuttamiseen on tärkeä. Työntekijät itse yleensä myös tietävät parhaiten, mitkä asiat työnteon tavoissa ovat hankalia ja heiltä tulee parhaat kehitysideat käytännön muutoksiin. Mitä laadukkaampaa dataa saadaan kerättyä, sen paremmin työn tekemisen tapoihin pystytään puuttumaan. Kun datalla pystytään osoittamaan vaikka turhaan käveltyjä kilometrejä kauppatilassa (kyllä, jo viikossa tulee kilometrejä käveltyä), on helpompi miettiä tarvittavat korjaustoimet ja myös seurata muutosten vaikutusta oikeasti. Ei olla pelkän mutu-tiedon (musta tuntuu) varassa, vaan oikeasti perustetaan päätökset dataan, johdetaan datalla ja saadaan konkreettisia asioita aikaiseksi.

Henkilökunnan osallistamiseen kuuluu luonnollisesti raporttien läpikäyminen ja muutosten seuraaminen yhdessä, eikä tämän tarvitse viedä paljon aikaa. Työntekijöitä aivan varmasti motivoi myös bonukset, jotka saadaan, kun kaupan tai yksittäisen osaston suorituskyky saavuttaa sovitun tavoitteen.

Kun paikkatiedon kerääminen perustellaan ja datan keräämiseen vaaditut helpot toimenpiteet ovat tuttuja (tagin kantaminen mukana), on motivoivaa olla mukana parantamassa oman työpaikkansa toimintaa. Henkilökunnalta paikkatiedon kerääminen ei tosiaan vaadi mitään muuta kuin vapaaehtoisen anonyymin seurantatagin kantamisen esim. kaulanauhassa.

Reaaliaikainen asiakasmäärätieto esim taukotilassa tai myymälässä olevalta näytöltä auttaa henkilökuntaa priorisoimaan omia tehtäviään, suunnittelemaan taukoja jne. Kiinnostavaa on myös mahdollisuus ennakoida jononmuodostusta, jolloin kassoilla on aina optimaalinen määrä henkilöstöä.

Retail Analytics2


Myymälä- ja osastokohtainen suorituskyky

Ketjujohtajia kiinnostaa vertailla eri myymälöiden yksityiskohtaista suorituskykyä. Kauppiasta tai myymäläpäällikköä taas kiinnostaa selvittää kaupan eri osastojen todellinen tuottavuus.

Kun paikannetaan asiakkaita ostoskärryihin ja koreihin kiinnitettyjen seurantatagien avulla sekä henkilökuntaa vapaaehtoisesti kannettavilla seurantatageillä, saadaan mielenkiintoista tietoa siitä, miten kauppatilaa käytetään.

Tila jaetaan vyöhykkeisiin, joille tuleminen lasketaan yhdeksi vierailuksi. Kävijän vierailun aika saadaan mitattua minuutilleen. Näin saadaan myös mitattua täysin automaattisesti työntekijöiden tietyillä osastoilla tekemä työmäärä.

Myös asiakkaiden eri osastojen vierailujen kestoa kannattaa seurata; miksi jollain osastolla viivytään pidempään kuin toisilla? Ovatko tavarat hankalasti löydettävissä, vai ovatko ne niin mielenkiintoisia, ettei osastolta malta lähteä? Korreloiko osastolla vietetty aika myyntiin? Ja jos ei, mitä on tehtävissä esim. esillepanon suhteen?

Superdataa tulee yhdistelemällä

Osasto voi näyttää toimivan hyvin, jos siellä käy paljon asiakkaita ja he viettävät siellä paljon aikaa. Mutta vasta tietoja yhdistelemällä saadaan selville osaston todellinen suorituskyky.

Iiwari Kaupan analytiikkaOsaston suorituskyky saadaan suhteuttamalla osastokohtaiset asiakasvierailut suoraan osastoon kohdistuneeseen työmäärään ja osastosta saatuun myyntiin. Voidaan analysoida myynti / aluevierailu tai vaikkapa myynti suhteessa kategoriavierailun kestoon. Entä korreloiko osastoon käytetty työaika myyntiin? Onko esim. aikaavievä hyllytys vaivan arvoista?

Tähän analyysiin tarvittava data keräytyy täysin automaattisesti, ilman manuaalisia merkintöjä. Näin kerätty data on tarkkaa ja perustuu todellisiin asiakasvierailuihin ja niiden kestoihin, sekä toteutuneisiin, eikä suunniteltuihin työtunteihin.

Paikkatiedon avulla pystytään mittaamaan esim. mainonnan vaikuttavuutta huomattavasti tarkemmin, sekä myymälän layoutin muutosten vaikutusta kategorian kävijämääriin ja myyntiin.

Dataohjattu myymälänhallinta, kaikki tämä saadaan selville:

  • Myymälän yksityiskohtainen suorituskyky
  • Asiakkaiden määrä sisäänkäynnin ja kassojen välillä
  • Kuinka paljon työaikaa käytetään / osasto
  • Kuinka monta asiakasta käy / osasto
  • Millaisia reittejä asiakkaat kulkevat kaupassa
  • Kauanko asiakkaat viettävät kaupassa aikaa
  • Jääkö joku hyllyväli / käytävä vähälle käytölle
  • Osaston konversio
  • Osaston todellinen tuottavuus
  • Myymälämainosten tehokkuus
  • Myymälän yksityiskohtaisen suorituskyvyn yleisanalytiikka ja trendit


Ketjutason kiinnostavia mahdollisuuksia

  • Parempi yleinen liiketoimintatieto
  • Myymäläpäällikön tukeminen datan avulla
  • Nopeampi reagointi trendeihin
  • Kyky vertailla eri myymälöiden suoritusta paremmin


Käyttötapauksia

  • Asiakaskäyttäytymisen iso kuva ja parempi ymmärrys
  • Eri kauppojen todellinen suorituskyky
  • Myymälöiden vertailu yksityiskohtaisella tasolla ja niistä oppiminen


Virtuaalialueet – analytiikan perusyksiköt

  • Seurantatagit on kiinnitetty ostoskoreihin ja kärryihin.
  • Myymälätila on jaettu virtuaalialueisiin
  • Seurantatagit myös työntekijöiden hallussa

Tiedot saadaan reaaliajassa ja halutuille ajanjaksoille.

  • kävijämäärä / myymälä / tunti / päivä / viikko
Pinterest
Iiwari Tracking Solutions logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Iiwari Tracking Solutions kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi
Hankinta
Laatu, turvallisuus ja ympäristö
Logistiikka
Myynti
Projektinhallinta
Supply chain management SCM
Toiminnanohjaus ERP
Tuotekehitys ja suunnittelu

Erikoisosaaminen

Analytiikka
Paikkatieto GIS

Toimialakokemus

Kauppa

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö
Valmisohjelmisto

Omat tagit

uwb

Siirry yrityksen profiiliin Iiwari Tracking Solutions kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Iiwari Tracking Solutions - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Iiwari Tracking Solutions - Muita referenssejä

Iiwari Tracking Solutions - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia