Digimarkkinointi vuonna 2019
Minulta kysytään usein, mikä on se seuraava digimarkkinoinnin kuuma juttu ja kuinka se muuttaa digimarkkinointikenttää. Tässä hieman pohdintojani siitä, mikä on jo muuttumassa ja mitä mahdollisuuksia nämä muutokset antavat meille digimarkkinoijille tulevaisuudessa.
Vielä pari vuotta sitten koko digimarkkinointikenttä huusi yhteen ääneen ”mobile first”. Nyt se on muuttunut muotoon ”voice first”, kun Googlen johdatuksella muutkin ovat heränneet huomaamaan, kuinka kasvava osa hauista tehdään äänihakuina, viestit WhatsAppissa ja Facebookin Messengerissä jätetään ääniviesteinä ja ääniohjautuvat palvelut, kuten Google Assistentti, Siri tai Alexa kasvattavat suosiotaan.
Kannattaa siis varautua jo nyt ääniohjautuvuuden hyökyaaltoon.
Kokonaisuus haltuun
Vihdoin on sisäistetty, että pelkkä mobiiliystävällisyys ei riitä, vaan on keskityttävä asiakaskokemuksen optimoimiseen kokonaisuutena. On pystyttävä palvelemaan asiakasta riippumatta käytettävissä olevasta laitteesta tai siitä, tapaammeko hänet kasvokkain, soittaako hän meille tai lähestyykö hän meitä sähköpostilla. Sama tulisi toteutua jo ennen asiakkuuden syntymistä, ostoprosessin aikana.
Kun visioimme tulevaisuutta, tulisi kaiken tämän toteutua ja vieläpä räätälöidysti. Meidän tulisi viestiä asiakkaille heille parhaiten sopivina aikoina, heille parhaiten toimivia väyliä pitkin ja heitä parhaiten puhuttelevilla sisällöillä. Siinä sivussa olisi hyvä aistia muutokset vastaanottajan käyttäytymisessä.
Kuinka tähän päästään?
Tekoälyistä ja etenkin koneoppimisesta povataan mullistajaa myös digimarkkinoinnin kentässä. Facebook satsaa FAIR (Facebook AI Research) tekoäly-yksikköönsä ja Google DeepMind -osastoonsa. Tämän ohella erinäiset ohjelmallista ostamista tarjoavat tahot virittelevät omia tekoälyjään. Tavoitteena on luoda asiakkaille yhä tehokkaampia keinoja saada ääntään kuuluviin – ja siinä sivussa kerätä kaikessa hiljaisuudessa valtava määrä dataa käyttöön.
Alla muutamia aihioita, joihin tekoälyä voitaisiin hyödyntää.
Tähän saakka digimarkkinoija on valinnut eri mediat, rakentanut mainoskampanjan ja määrännyt kohderyhmän kampanjarajoitusten kautta hyödyntäen esimerkiksi maantieteellistä sijaintia, kieltä, kanavasta riippuen demografisia tietoja tai kiinnostuksen kohteita, ammattinimikkeitä jne. Mitä jos tekisimmekin vain tehokkaat mainossisältövaihtoehdot ja antaisimme tekoälyn rakentaa tehokkaimmat mainoskokonaisuudet ja etsiä meille parhaat kanavat markkinointiin?
Jo nyt on käynnissä mm. edellä mainittuja kokeiluja tekoälyn ja koneoppimisen hyödyntämisessä digimarkkinoinnin jakelussa. Perusajatus on, että tekoäly oppii tunnistamaan henkilöt, jotka todennäköisimmin toteuttavat tavoitereittimme.
Tehoa markkinoinnin automaatioon
Tekoälystä olisi apua myös markkinoinnin automaatiossa. Nykyisellään markkinoinnin automaatiotyökalut helpottavat tunnistamaan, mistä sivuston kävijät ovat kiinnostuneita, viestimään heille heitä kiinnostavista asioista sekä ajoittamaan viestit säännöllisiksi riippumatta vuorokauden ajasta tai viikon päivästä.
Mikäli koneoppimisella varustettu tekoäly kytkettäisiin mukaan markkinoinnin automaatiotyökaluun, se voisi oppia kohteestaan. Olisi mahdollista viestiä räätälöidysti tehokkaimpaan aikaan vuorokaudesta ja valita tehokkaimmin toimivat viestikokonaisuudet suuremmasta valikoimasta viestejä. Se voisi myös tunnistaa, mikä kanava tavoittaa kohteen parhaiten: onko se sähköposti, sosiaalisessa mediassa lähetetty viesti, tekstiviesti tai vaikka puhelu ja ohjata viestintää näihin kanaviin. Parhaimmillaan tekoäly huomaisi muutoksen kohteen käytöksessä tai kiinnostuksen kohteissa, reagoisi muutokseen ja ilmoittaisi siitä esimerkiksi myyjälle.
Mahdollisuudet tuntuvat tässä vaiheessa rajattomilta.
Nykyään analytiikan hyödyntämisessä nojaamme vahvasti menneisyyteen ja yritämme sen pohjalta muokata toimintaamme tehokkaammaksi ja ennustaa tulevaa. Big data-ohjelmistot mahdollistavat laajemman tiedon hyödyntämisen ja dataa louhimalla voimme saada paremman kuvan myös tulevasta. Tärkeää olisi päästä analytiikassa menneisyyden tuijottamisesta tulevaisuuden ennustamiseen.
Jos big data-ohjelmistoihin kytkettäisiin myös tekoäly, joka tehostaisi tiedon louhintaa, se helpottaisi meille tärkeän tiedon ja yhteyksien löytämisessä. Jos yhdistelmään saataisiin myös koneoppiminen, voisi työkalu oppia meidän tarpeemme ja auttaa niiden ennustamisessa. Parhaimmillaan tällainen työkalu oikoisi väärinkäsityksiämme ja auttaisi meitä päätöksenteossa.
Me Verkkiksellä olemme kuin testilaboratorio. Etsimme aktiivisesti uusia, parempia markkinointiteknologioita ja keinoja hyödyntää niitä. Teemme lähtökohtaisesti ensin testit itsellämme ja sen jälkeen ryhdymme suosittelemaan toimiviksi havaittuja markkinointimahdollisuuksia myös asiakkaillemme.
Jos siis haluat pysyä digimarkkinoinnin aallonharjalla, ota yhteyttä asiantuntijoihimme ja anna meidän auttaa.
Lisätietoja
Tagit
Liiketoimintaprosessi
Markkinointi | |
Myynti |
Erikoisosaaminen
Ohjelmistokehitys | |
Webkehitys |
Toimialakokemus
Asiantuntijapalvelut | |
Julkishallinto | |
Järjestöt ja yhdistykset | |
Koulutusala | |
Raaka-aineet ja energia | |
Rakentaminen | |
Valmistava teollisuus |
Tarjonnan tyyppi
Konsultointi | |
Koulutus | |
Toteutustyö |
Omat tagit
digitaalinen markkinointi
digimarkkinointi
Verkkoasema - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt
Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 3 asiantuntijaa.
Verkkoasema - Muita referenssejä
Verkkoasema - Muita bloggauksia
It- ja ohjelmistoalan työpaikat
- Laura - IT BUSINESS PARTNERING DIRECTOR
- Laura - Data Engineer
- Laura - Datainsinööri, tietohallinto
- Laura - Ohjaaja media- ja it-tiimi / oppisopimus
- Laura - Kesätyöpaikat IT-ala
- Frends iPaaS - Technical Community Manager
- Druid Oy - Myyjä - hunter-henkinen tekijä, joka saa tuloksia aikaiseksi!
Premium-asiakkaiden viimeisimmät referenssit
- Maxtech - Muonion kunta modernisoi työajanseurantansa Maxtechin järjestelmällä
- Identio Oy - Identio x Svenska litteratursällskapet i Finland - Täsmäosaamista modernin sisällönhallintajärjestelmän kehittämiseen
- Hellon - Redefining Digital Insurance for Vodafone
- Agenda Digital - Fican.fi WordPress-verkkosivut
- Red & Blue Oy - Taivalkosken uusi saavutettava ja erottuva verkkopalvelu
- Hion Digital Oy - Vauvan ja vanhemman matkassa – Verkkosovellus, jonka sisältö mukautuu elämäntilanteeseen
- Verkkovaraani Oy - Uudet kotisivut Talin ja Ruusulan keilahalleille
Tapahtumat & webinaarit
- 15.01.2025 - Datavastuullisuuden valmennus: hanki valmiudet vastuulliseen datan ja tekoälyn hyödyntämiseen
- 15.01.2025 - SaaS-klubi: Myyntivetoinen kasvu
- 23.01.2025 - Generatiivisen tekoälyn hyödyt liiketoimintajohtajalle
- 29.01.2025 - Modern toolchain and AI breakfast seminar with Eficode, AWS and HashiCorp
- 30.01.2025 - Suuri Rahoitusilta
Premium-asiakkaiden viimeisimmät bloggaukset
- Maxtech - Avainta TES -muutokset ja niiden hallinta: Näin Maxtech voi auttaa
- Vetonaula Oy - Windows 10:n tuen päättyminen: mitä yrityksesi tulisi tietää?
- SC Software Oy - Koodia ihmiseltä ihmiselle jo 10 vuotta
- Aveso Oy - Kestävää tulevaisuutta rakentamassa teknologian avulla – IFS ESG-työkalut integroituna järjestelmään
- Identio Oy - Web Applications: How We Build Minimum Lovable Products in 2025 – Launching the Product
- Kisko Labs Oy - Ideasta innovatiiviseksi ohjelmistoksi ja menestyväksi liiketoiminnaksi
- Timeless Technology - Tempmate dataloggerit äärimmäisten lämpötilojen mittaamiseen.
Digitalisaatio & innovaatiot blogimediaBlogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä |