Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Kanban - Ketterät menetelmät projektinhallinnassa [3/3]

Bloggaus

Kanban on Scrumin ohella toinen usein käytetty ketterän kehittämisen metodi

Kanban lienee useimmille tuttu Kanban taulunäkymästä, jossa tehtävät siirrellään vasemmalta oikealle läpi eri vaiheiden.

Kuten Scrummissakin, myös Kanban metodologiassa pyritään mahdollistamaan tiivis tiimin keskinäinen yhteistyö ja tuotoksien jatkuva tuotanto. Näiden lähestymistapojen merkittävimmät erot ovat roolituksessa ja suhtautumisessa projektin aikaisiin muutoksiin.

Kanbanissa tiimi ei seuraa tiettyjä ennalta määritettyjä rooleja. Kanbanin osalta kehitystyö ei ole jaettu sprintteihin vaan työskentely on jatkuvaa. Tämä mahdollistaa muutokset milloin tahansa projektin aikana, eikä ainoastaan kehityssprinttien välillä. Kanban soveltuukin hyvin projekteihin joissa tehtävien prioriteetti ja luonne muuttuu nopeasti.

Jatkuvassa muutoksessa elävätiimi tarvitsee kuitenkin rajoja. Kanbanissa rajat on aseteltu niin kutsutuilla WIP limiiteillä, jotka estävät siirtämästä uusia tehtäviä seuraavaan työvaiheeseen, mikäli tässä työvaiheessa on jo entisestään liikaa tehtäviä. Tällöin edelliset työtehtävät pitää suorittaa seuraavaan vaiheeseen asti, ennen kuin uusia tehtäviä voidaan siirtää eteenpäin. Tästä vaiheistuksesta näkyy hyvin Kanbanin historiallinen tausta.

Nykyisin monesti myös ohjelmistoprojekteissa käytetyn metodologian lähtökohta on Japanissa tuotannon ohjauksessa. Just-in-time perusteisessa tuotannossa Kanbanilla avulla pyrittiin varmistamaan, että välituotteiden invetaario ei pääse kasautumaan ja tietty tuotantovaihe ei muodostu pullonkaulaksi ja samalla varmistuttiin siitä, että lopullisia toimitettavia tuotteita lähtee asiakkaille järkevillä toimitusajoilla.

Katso suosittelemamme projektinhallitatyökalut >>

Lue myös:

Osa 1: Agile – Ketterät menetelmät projektinhallinnassa

Ketterät menetelmät (Agile) ovat tulleet yhä suositummiksi projektinhallinnassa.

Osa 2: Scrum on ketterän projektijohtamisen muoto

Scrum on yksi ketterän projektinjohtamisen muoto. Sen pääpiirteisiin kuuluvat määrämittaiset kehitysjakso joita kutsutaan sprinteiksi.

Pinterest
Projektinhallinta Info logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Projektinhallinta Info kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Projektinhallinta

Erikoisosaaminen

Ketterät menetelmät

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut

Teknologia

Android
iOS
Linux
Mac OS
Windows

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Valmisohjelmisto

Omat tagit

Kanban

Siirry yrityksen profiiliin Projektinhallinta Info kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Projektinhallinta Info - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Projektinhallinta Info - Muita referenssejä

Projektinhallinta Info - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia