Haluaisitko päästä oppimaan maailman parhailta kouluttajilta ja konsulteilta? Jos olet kiinnostunut kehittämään itseäsi, niin vastaus on todennäköisesti kyllä.

Suomalainen TWID on tuotekehittänyt verkkovalmennusalustan, joka mahdollistaa digitaalisen toimintamallin erilaisille koulutus- ja valmennuspalveluja tarjoaville yrityksille.  

– Ihmisten jatkuva halu ja tarve oppia uutta on merkittävä tekijä, joka luo kysynnän valmennuksille ja koulutuksille. Samaan aikaan ihmiset ovat kuitenkin hyvin kiireisiä. Kun kurssi ostetaan verkosta, kenellä tahansa on pääsy maailmaan parhaaseen osaamiseen milloin vain, avaa myyntijohtaja Riikka Ikonen TWIDin toimintaympäristöä.

Kun yhtälöä pysähtyy miettimään, on oikeastaan no brainer, että online-valmennusten markkina on räjähdysmäisessä kasvussa.

Jenni Levävaara auttaa kursseillaan ihmisiä pysymään hyvässä kunnossa.

 

Market Research Future arvioi verkkokoulutusmarkkinan olevan tällä hetkellä arvoltaan 150 miljardia dollaria ja vuotuisen kasvuvauhdin jopa 24 %.

– Internet on vapauttanut osaamisen jakelun. Nyt kuka tahansa meditaatiosta kiinnostunut voi opiskella Mindfulnesia alan gurun Jon Kabat-Zinnin kanssa, treenata myyntiä Mika D. Rubanovitchin kanssa tai harjoitella Jutta Gustafsbergin opissa, Kuvaa TWIDin perustaja ja toimitusjohtaja Jari Kaitera.

– Koska digitaalinen liiketoimintamalli skaalautuu, kurssien hinta yksittäiselle asiakkaalle laskee ja markkinan kasvaessa myös valmentaja tienaa reilusti paremmin, hän jatkaa.

Kaiteralla on 20 vuoden kokemus kansainvälisestä ohjelmistotuoteliiketoiminnasta ja hän on verkkovalmennuksen edelläkävijä Suomessa.

 

Jari Kaitera ja Riikka Ikonen ovat innostuneita TWIDin mahdollisuuksista.

– Viimeisen kahden vuoden aikana toteutimme asiakasrajapinnassa toimien yli miljoonan euron tuotekehityshankkeen, jonka tuloksena TWIDin alusta on uudistettu ja kehitetty valmiiksi ja kansainväliseen markkinaan skaalautuvaksi AWS-pilvipalveluksi.

TWID hakee tällä hetkellä kansainvälistymiseen rahoitusta osakeannilla, joka on kerännyt Invesdorissa kirjoitushetkellä jo 68.000 euron edestä pääomaa noin kolmen miljoonan euron valuaatiolla.

– Kun lähdimme liikkeelle, olimme edelläkävijöitä markkinassa. Oli kuitenkin arvokasta, että saimme oppia ja rakentaa palvelua rauhassa asiakkaiden kanssa. Nyt niin aika kuin tuotekin ovat kypsiä lunastamaan kasvuodotukset, Kaitera pohtii.

TWIDillä on asiakkaita mm. Venäjällä, Englannissa ja Yhdysvalloissa ja ohjelmisto tuottaa jo yli 300.000 euron vuotuisen tuoton.

Elämäntapaan ja terveyteen liittyvät valmentajat ovat olleet tienraivaajia verkkokoulutuskentässä. Perästä ovat tulleet muut terveysalan yritykset, jotka uudistavat liiketoimintamallejaan. Esimerkiksi Lääkärikeskus Aava hyödyntää TWIDiä kotona tehtävien fysioterapeuttisten harjoitusten välittämisessä asiakkailleen. Nopeasti kasvavia kenttiä ovat myös liiketoimintavalmennukset ja teknologiakoulutukset.

Suomessa TWIDin alustaa ovat jo hyödyntäneet myyntiguru Mika D. Rubanovitsch, kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kouluttaja Paula Heinonen, liikunta- ja ravintovalmentajat Ilona Siekkinen, Sofia Belórf, Jutta Gustafsberg ja Jenni Levävaara, sekä kirjailija ja terapeutti Tommy Hellsten.  

– Kun Jutta Gustafsberg aloitti kanssamme 2011 hän kasvatti TWIDin ohjelmistolla FitFarm-liiketoimintansa muutamassa vuodessa yli 100 000 rekisteröityyn käyttäjään ja miljoonaluokan liikevaihtoon.

– Opettaja, kouluttaja, tai konsultti voi tehdä efortin vaikkapa kymmeneen maahan samanaikaisesti. Asiakkaita voi olla tuhansia – tai kymmeniä tuhansia. Siitä tulee verkkovalmennuksen voima, Riikka Ikonen kuvaa.  

TWIDiläisten mukaan verkkovalmennuksilla saadaan myös hyviä oppimistuloksia.

– Verkkokoulutus ei kuitenkaan korvaa fyysistä tapaamista, vaan niillä on erilaiset roolit. Parhaimmillaan verkkokurssit tarjoavat sekä nauhoitettua, että livenä tapahtuvaa vuorovaikutusta samassa kurssissa. Liveaika säästetään sellaisiin osa-alueisiin, joihin sitä vaaditaan, Kaitera sanoo.

Verkkokurssien etuna on myös räätälöitävyys tarpeen mukaan. Esimerkiksi työyhteisöt ovat hyvin erilaisilla osaamisen tasoilla, eikä aihepiirin jo hallitsevia kannata istuttaa peruskursseilla.

Myös sosiaalinen media on tuonut oman arvokkaan lisänsä oppimiseen.

– Ryhmässä oppiminen on olennainen osa verkkokoulutuksia. Syntyy erilaisia interaktiivisia ryhmiä, joissa sparrailu kurssin aiheen ympärillä jatkuu, Kaitera kuvailee.  

”Olemme vasta raapaisseet pintaa”, sanoo Jari Kaitera verkkovalmennusmarkkinan kehitysnäkymistä.

 

TWIDin liiketoimintamallissa kouluttaja saa 295-895 euron kuukausimaksulla ja pienellä myyntiprovisiolla tarpeeseen räätälöidyn palvelun käyttöönsä ja digitalisoitua liiketoimintansa. Kalleimman tason tuote sisältää mm. sertifiointitentit kurssin sisällä.

– Aiemmin koulutuksia tarjonneet talot ovat koodanneet vastaavia ohjelmistoja itselleen kymmenien, jopa satojen tuhansien eurojen projekteissa, Kaitera muistelee.

TWIDin tuotteen avulla yritykset pääsevät keskittymään liiketoimintaansa, eikä niiden tarvitse lähteä itse ohjelmistotaloiksi.

– Jos tätä markkinaa miettii kaiken kaikkiaan, niin nyt ollaan vasta raapaistu pintaa, hän lopettaa.  

 

Lisätietoja TWIDistä

Katso TWIDin esittelyvideo