Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Hyvin kirjoitettu koodi on enemmän kuin vain teknistä jälkeä

Bloggaus

Luottamus ei synny koodiriveillä yksin

Pelkkä teknisesti toimiva koodi ei riitä rakentamaan luottamuksellista suhdetta. Ohjelmistoprojektien onnistuminen vaatii myös metataitoja, jotka useimmiten liittyvät yhteen ydinasiaan: vuorovaikutukseen.

Tekninen työ ja kommunikaation ristiveto

Olen itse introvertti, kuten moni kollegani ohjelmistokehityksen parissa. Tilastotkin osoittavat, että introverttius on alallamme selvästi keskimääräistä yleisempää. Samalla kehittäjän työ vaatii intensiivistä keskittymistä – juuri sitä henkistä kapasiteettia, jota tarvitaan myös laadukkaassa viestinnässä. Näiden yhdistelmä ei ole yksinkertainen. Ehkä juuri siksi se on niin olennainen.

Ajatussyvyydestä keskustelutilaan

Koodarin työ muistuttaa syväsukellusta: ongelmien ratkaisu edellyttää syvää keskittymistilaa. Kun tämän keskeltä täytyy nousta pintaan ja siirtyä kommunikaatiotilaan, kuormitus kasvaa nopeasti. Tutkimukset osoittavat, että tällainen kontekstinvaihto, jossa siirrytään ohjelmoinnista puheeseen, voi vähentää tehokkuutta jopa 40 prosenttia. Omien kokemusteni mukaan tämä pitää paikkansa.

Kaksi tapaa kohdata ristiriita

Monessa teknologia-alan yrityksessä tämä haaste ratkaistaan jakamalla roolit: asiakasrajapinta kuuluu projektipäälliköille, kehittäjät keskittyvät koodiin. Tämä tuo tehokkuutta ainakin suorien kulujen näkökulmasta. Mutta samalla saatetaan ulkoistaa osa ymmärryksestä, jolloin siitä syntyvä kitka voi lopulta maksaa enemmän kuin aluksi arvioitiin.

Kiskon valinta: suora yhteys, ei välikäsiä

Me Kiskolla toimimme toisin. Meillä kehittäjät ovat suoraan yhteydessä asiakkaisiin ilman projektipäällikkökerrosta. Tämä vaatii tiimiltä enemmän, mutta tuo paremman käsityksen siitä, mitä ollaan todella ratkaisemassa.

Introverttius ja suora kontakti – ristiriita vai mahdollisuus?

Toimintatapamme perustuu tasapainon löytämiseen. Arjessa tämä tarkoittaa sitä, että sekä suora kommunikaatio että palautuminen saavat tilaa.

  • Laskutusaste 70 % vs. alan yleinen 90 % – kehittäjillä on aikaa palautua ja jäsentää ajatteluaan viikoittain.
  • Rekrytointi on avointa – ja viestintä nousee keskiöön jo haastattelussa. Se ei ole sivuasia vaan osa ydintekemistä.
  • Luontainen suodatus – tiimiimme hakeutuu ihmisiä, joita motivoi asiakkaan liiketoiminnan ymmärtäminen pintaa syvemmältä.

Palautuminen mahdollistaa paremman vuorovaikutuksen

Meille riittävä palautuminen ei ole lisäetu, vaan olennainen osa työkykyä. Kun ajattelulle on tilaa, jaksaminen paranee ja asiakkaan kanssa käytävä keskustelu syvenee. Tällaisissa olosuhteissa voi syntyä proaktiivinen viestintämalli, jossa sopivia työkaluja hyödyntämällä rakennetaan syvempää luottamusta asiakkaan ja kehittäjätiimin välille.

Kulttuuri, joka perustuu ymmärrykseen

Kiskon rekrytointimalli houkuttelee tekijöitä, joita aidosti kiinnostaa asiakkaan liiketoiminnan kehittäminen. Tämä tuottaa kulttuurin, jossa ymmärretään asiakasta, eikä toteuteta vain ennalta määriteltyä.

Kumppanuus ei rakennu pelkän koodin varaan

Teknisen työn ja kommunikaation välinen tasapaino ei ole yksinkertainen tehtävä. Mutta kun se löytyy, syntyy enemmän kuin projekteja – syntyy luottamukseen perustuvia kumppanuuksia.

Pinterest

Siirry yrityksen profiiliin Kisko Labs kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Kisko Labs - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Kisko Labs - Muita referenssejä

Kisko Labs - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia