AI Platform ja kustomoitavat valmisratkaisut – kustannustehokas tapa tekoälyn hyödyntämiseen

Viimeisin vuosikymmeneni datan parissa eCraftilla, Microsoftilla ja Nokialla sekä start-up -maailmassa on opettanut muutaman hyödyllisen asian. Yksi olennaisimmista oivalluksista on ollut se, että on kolme tapaa hyötyä tekoäly- ja koneoppimisteknologioiden valtavirtaistumisesta. Lue blogistamme lisää, kuinka sinunkin yrityksesi voi hyötyä tekoälystä joustavasti, vaivattomasti ja kustannustehokkaasti.
Kolme tapaa hyötyä tekoälystä ja koneoppimisesta
Ensimmäinen tapa hyötyä tekoälystä ja koneoppimisesta (AI/ML) on helpoin. Yhä useampi työkalu, jota muutenkin käytät, lisää AI/ML-teknologioita osaksi perustoiminnallisuuttaan. Osa näistä on jo valmiiksi osana perustuotetta, osa maksullisia lisäosia. Osa on niin hyvin integroituja, kuten vaikkapa roskapostisuodatin tai matkalaskuohjelma joka automaattisesti tunnistaa oikean kululajin, ettet edes huomaa ”tekoälyä” käyttäneesi. Tällä tavoin elämäsi helpottuu, mutta et saa kilpailuetua.
Toinen ääripää hyötyä on tilata räätälintyötä. Kun itse aloitin eCraftilla vuonna 2016, olimme tekoälyn ja datatieteen osalta vielä jokseenkin räätälin toimisto. Asiakas esitteli meille liiketoiminnan haasteen. Me otimme mitat, valitsimme kankaat ja ompelimme toinen toistaan ihastuttavampia AI/ML-mittatilauspukuja. Saatoimmepa joskus erehtyä hivenen jopa haute couturen puolelle, kuten moni muukin alan huipputoimija. Ratkaisut olivat liiketoiminnalle arvokkaita taidonnäytteitä, mutta eivät aina halpoja viedä tuotantoon tai ylläpitää laadukkaasti ja kustannustehokkaasti.
Vuosien vieriessä eteenpäin aloimmekin kuulla markkinoilta soraääniä, kun moni liiketoimintajohtaja alkoi tuskailla. Tekoäly- ja koneoppimiskehitykseen alettiin käyttää alan johtavissa yrityksissä aikaa ja rahaa, mutta liian moni hankkeista ei koskaan päätynyt tuotantoon vaan jäi laboratorion pöydälle. Usein myös onnistuneesti tuotantoon päätyneet mallit oli tehty kukin tyylillään, jolloin ne saattoivat osoittautua hankaliksi ylläpitää, valvoa ja jatkokehittää; varsinkin, jos alkuperäiset kehittäjät olivat jo jatkaneet matkaansa uusiin haasteisiin. Räätälintyö ei siis ollutkaan aina avain onneen.
Onneksi havahduimme ajoissa ja ymmärsimme, että on olemassa myös kolmaskin vaihtoehto. Lue lisää blogista.