ASIAKASTARINA: TANA OY – ”KONEPAJA ILMAN KONEPAJAA” – VERKOSTOITUNUTTA LIIKETOIMINTAMALLIA DIGITALISOINUT SUOMALAINEN MENESTYSTARINA
Tana Oy on vuonna 1971 perustettu jätteenkäsittelyalan yritys, jonka juuret ovat kaatopaikkakoneiden valmistuksessa. Tänä päivänä yritys kehittää innovatiivisia jätteenkäsittelyratkaisuja sekä kaatopaikoille että kierrätykseen sekä johtaa tuotanto- ja myyntiverkostoaan Suomesta käsin, mutta liiketoiminta on globaalia. Tanan tavoitteena on pysyä ja kehittyä alan suurimpien toimijoiden joukossa omalla vahvasti asiakaslähtöisellä strategiallaan. Tanan liiketoimintastrategiaan ja -malliin kuuluu vahva verkostoituminen kumppaniyritysten kanssa. Tanan näkemyksen mukaan strategisten kumppanuuksien avulla on mahdollista laajentaa tuotevalikoimaa ja myyntiverkostoa sekä kehittää toimintaa skaalautuvammaksi.
Olemme Adafyllä ylpeitä voidessamme olla osana tätä Tanan strategista kehityskumppaniverkostoa.
Palvelukerros purkaa datasiilot tietoturvallisesti
Adafyn ja Tanan yhteistyö käynnistyi konkreettisesta tiedon hallinnan ja toimintaprosessien tehostamisen haasteesta. Tanan tuotteiden valmistus, myynti, huolto sekä liiketoiminnan tukitoiminnot on ulkoistettu yhteistyökumppaneille. Verkostomaisesti toimivalle yritykselle sujuva tiedonkulku yrityksen sisällä esimerkiksi tuotekehityksen ja hankinnan välillä sekä kumppaniverkoston eri toimijoiden kanssa on ensiarvoisen tärkeää toiminnan tehokkuuden ja laadun takaamiseksi. Yrityksen eri toimintojen välinen tieto oli hajautunut moniin eri järjestelmiin, mikä aiheutti päällekkäistä työtä sekä turhia manuaalisia työvaiheita. Tanalla oli tarve kehittää tiedonhallintaa tehokkaammaksi, älykkäämmäksi ja reaaliaikaisemmaksi. Ensimmäisessä vaiheessa Adafy kehitti Tanalle tiedon integrointiin ja hyödyntämiseen palvelukerroksen, joka yhdistää eri tietojärjestelmät tietoturvallisesti toisiinsa. Palvelukerroksen avulla eri järjestelmien ja toimintojen, kuten esimerkiksi toiminnanohjauksen ja tuotetiedonhallinnan välillä tapahtuvaa tiedonjakamista voidaan automatisoida.
Palvelukerros mahdollistaa erilaisissa taustajärjestelmissä (esim. toiminnanohjaus-, asiakastieto-, tuotetieto-, taloushallintojärjestelmät) piilevien datasiilojen purkamisen ja tiedon tehokkaamman hyödyntämisen päivittäisessä työssä, toiminnan suunnittelussa, raportoinnissa ja ennustamisessa. Myös Tanalla kehitetty ratkaisu vähentää manuaalista työtä, kun samoja asioita ei tarvitse kirjata useaan eri järjestelmään. Tiedonhaku helpottuu, kun kaikki tieto ja dokumentit ovat löydettävissä tehokkaasti. Käyttöliittymä mahdollistaa erilaisten roolien ja oikeuksien jakamisen palvelukerroksessa joustavasti siten, että eri toimijoilla on pääsy juuri siihen ja vain siihen tietoon, mitä he työssään tarvitsevat.
Sovellukset tehostavat Tanan toimintaprosesseja, kuten esimerkiksi toimittajahallintaa ja -yhteistyötä, prototyyppien valmistusta ja myydyn konekannan hallintaa.
Toimittajahallinnan tueksi rakennettiin toimittajaportaali, joka mahdollistaa Tanan ja valmistuskumppaneiden välillä tehokkaan tiedonkulun ja automatisoidun seurannan, varmistaa ajantasaisen dokumentaation jakelun ja sujuvoittaa ostotilausprosessia merkittävästi. Manuaalisia ja muistin varaisia vaiheita saatiin poistettua, automaattisia muistutuksia toteutettiin ja esimerkiksi osatoimitusten hallinta helpottui. Ratkaisu sisältää myös myydyn koneyksilön rakenteen tallentumisen muuttumattomana valmistusvaiheessa, mikä edesauttaa konekannan hallintaa. Toimittajaportaali ja hankinnan automatisoidut prosessit mahdollistavat Tanalla toiminnan skaalautumisen tehokkaasti.
Myös Tanan kumppaneille portaalin käyttäminen vähentää sähköposteja ja dokumenttien tallentamista moneen paikkaan. Portaalin käyttäminen on sujuvaa single sign on -kertakirjautumisen ansiosta kumppaniorganisaation omia käyttäjätunnuksia hyödyntäen.
Olennaisia toimittajaportaalin toimintoja Tanan näkökulmasta:
Toimittajanäkymä: dokumentaation hallinta keskitetysti yhdessä paikassa
Automaattimuistutukset: muistuttaa myöhässä olevista tai vahvistamattomista toimituksista
Saavutetut hyödyt Tanan näkökulmasta:
”Manuaalinen työ on vähentynyt.”
”Dokumentaation jakaminen on helppoa.”
”Revisioiden hallinta on helpottunut.”
Prototilausten hallinnan kehitystavoitteena oli luoda systematiikka ja toimivat työkalut tuotekehitykselle olennaisten prototyyppien valmistukseen. Sarjatuotantoon verrattuna prototyyppien valmistus on monimutkaisempi prosessi, jossa tuotekehitys ja hankinta tekevät tiivistä yhteistyötä valmistuskumppaneiden kanssa. Tehokas prosessi edellyttää sitä, että valmistustilaukseen menee jo osakokonaisuuksia siinä vaiheessa, kun osa suunnittelusta on vielä kesken. Tässä prosessissa olennaista on tiedonkulku suunnitteluohjelmiston, toiminnanohjausjärjestelmän ja tuotetiedon hallinnan järjestelmän välillä. Kehitetty ratkaisu automatisoi prototyypin rakenteen muodostumisen, ostotilaus- ja varastotilausrivien muodostumisen ja prototilauksen seurannan. Prosessin tehostuessa prototyypin valmistumisen läpimenoaika lyhenee, seurattavuus paranee ja toimintamalli skaalautuu paremmin.
Olennainen prototilausten hallinnan toiminto Tanan näkökulmasta:
Yksi työkalu prototilauksen käsittelyyn: ei esim. erillisiä Excel-raportteja ja muita aputyökaluja enää.
Saavutetut hyödyt Tanan näkökulmasta:
”Prototilausprosessin selkiytyminen ja prosessimaisen toimintatavan vahvistuminen.”
”Manuaalisen työn väheneminen.”
”Prototilauksiin liittyvän tiedon läpinäkyvyys.”
Parhaillaan työskentelemme sähköisen konekortiston kehityksen parissa. Tavoitteena on saada eri järjestelmissä ja tietolähteissä hajautuneena olevat myytyjen koneiden yksilökohtaiset tiedot tuotua yhteen, tehokkaan haun ja tiedon hallinnan piiriin. Koneiden tarkastuspöytäkirjat viedään digitaaliseen muotoon kokoonpanon käyttöliittymälle. Tällä mahdollistetaan esimerkiksi mittausdatan päätyminen suoraan keskitettyyn konekortistoon ja datan hyödyntäminen tehokkaasti. Kokoonpanon käyttöliittymä mahdollistaa myös työntekijöiden ohjeistamisen sujuvasti ja hallitusti. Kehityksen tavoitteena on mahdollistaa myös osakokoonpanojen käyttäminen aikaisempaa tehokkaammin, mikä parantaa valmistuksen läpimenoaikaa.
Tanalla digitalisaatiota tukeva jatkuvan kehityksen kulttuuri
Sitä mukaa kun kehitystyö on edennyt, toiminta on tehostunut ja automatisointi on vapauttanut asiantuntijoita rutiineista ja manuaalisista työvaiheista kuten sähköposteista, tarkistuksista, muistutuksista ja tiedon hausta. Samaan aikaan Tanan jo ennestään innovatiivinen toimintakulttuuri on vain syventynyt ja teknologioiden hyödyntämisen mahdollisuudet ovat avautuneet yhä useammalle. Adafy huolehtii palvelukerroksen ja sovellusten yläpidosta ja tuesta sekä ennen kaikkea jatkokehityksestä yhdessä tanalaisten kanssa, koska ideoita uusista kehityksen paikoista nousee esille jatkuvasti.
Lisätietoja
Tagit
Liiketoimintaprosessi
Supply chain management SCM | |
Tuotanto |
Erikoisosaaminen
Arkkitehtuuri | |
Integraatiot | |
Ketterät menetelmät | |
Ohjelmistokehitys |
Toimialakokemus
Valmistava teollisuus |
Teknologia
Azure | |
Microsoft | |
C# |
Tarjonnan tyyppi
Konsultointi | |
Toteutustyö | |
Tuki- ja ylläpitotyö |
Adafy - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt
Adafy - Muita referenssejä
Adafy - Muita bloggauksia
It- ja ohjelmistoalan työpaikat
- Laura - IT BUSINESS PARTNERING DIRECTOR
- Laura - Data Engineer
- Laura - Datainsinööri, tietohallinto
- Laura - Ohjaaja media- ja it-tiimi / oppisopimus
- Laura - Kesätyöpaikat IT-ala
- Frends iPaaS - Technical Community Manager
- Druid Oy - Myyjä - hunter-henkinen tekijä, joka saa tuloksia aikaiseksi!
Premium-asiakkaiden viimeisimmät referenssit
- Nordea - Scrum Master to the Financial Crime Prevention Technology team
- Codemate - Kestävää kasvua sovelluskehityksen transformaatiolla
- Maxtech - Muonion kunta modernisoi työajanseurantansa Maxtechin järjestelmällä
- Identio Oy - Identio x Svenska litteratursällskapet i Finland - Täsmäosaamista modernin sisällönhallintajärjestelmän kehittämiseen
- Hellon - Redefining Digital Insurance for Vodafone
- Agenda Digital - Fican.fi WordPress-verkkosivut
- Red & Blue Oy - Taivalkosken uusi saavutettava ja erottuva verkkopalvelu
Tapahtumat & webinaarit
- 15.01.2025 - Datavastuullisuuden valmennus: hanki valmiudet vastuulliseen datan ja tekoälyn hyödyntämiseen
- 15.01.2025 - FCAI-SIG: AI in Energy
- 15.01.2025 - SaaS-klubi: Myyntivetoinen kasvu
- 21.01.2025 - Älyteko 2025 -hybridiseminaari
- 23.01.2025 - Generatiivisen tekoälyn hyödyt liiketoimintajohtajalle
- 29.01.2025 - Modern toolchain and AI breakfast seminar with Eficode, AWS and HashiCorp
- 30.01.2025 - Suuri Rahoitusilta
Premium-asiakkaiden viimeisimmät bloggaukset
- Kisko Labs Oy - Miksi saavutettavuus kuuluu kaikille ja miksi sen merkitys kasvaa jatkuvasti?
- Codemate - Tietoturvaa ja Hollywoodia: Vesse Saastamoinen yhdistää intohimonsa Codematella
- Codemate - Hannun polku IT-yrittäjyydestä Codematelle
- Codemate - UX-suunnittelija Tiina Nykänen ajautui tietämättään unelma-ammattiinsa
- Codemate - Jukka-Pekka eteni Codematella mobiilidevaajasta tiiminvetäjäksi
- Maxtech - Avainta TES -muutokset ja niiden hallinta: Näin Maxtech voi auttaa
- Vetonaula Oy - Windows 10:n tuen päättyminen: mitä yrityksesi tulisi tietää?
Digitalisaatio & innovaatiot blogimediaBlogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä |