Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Case Etra: Onnistunut digitalisaatio tuo yrityksen vahvuudet esiin

ReferenssiOnnistunut digitalisaatio tuo yrityksen vahvuudet esiin

Digitalisaatio jää helposti vain pintaraapaisuksi, ellei se ole aidosti ydinliiketoimintaa hyödyttävää. Etola-yhtiöihin kuuluva Etra on esimerkki yrityksestä, jossa digitalisaatiota on edistetty pitkäjänteisesti ja hallitusti. Uusin askel on verkkokauppa, joka palvelee asiakkaita peräti viidellä eri toimintamallilla.

Digitalisaatio voi usein tarkoittaa eri asioita toimialasta ja yrityksestä riippuen. Yleisesti ottaen digitalisaatiopuhetta värittävät toiveet ja tavoitteet esimerkiksi liiketoiminnan tehostamisesta ja rutiinitöiden automatisoinnista. Etola-yhtiöissä digitalisaatiota tarkastellaan kuitenkin näiden lisäksi hieman erilaisesta näkökulmasta.

”Onnistunut digitalisaatio on mielestämme sitä, että yhtiön kyvykkyyksiä pystytään vahvistamaan ja tuomaan laajemmin asiakkaiden käyttöön. Vaikkapa Etrassa näitä kyvykkyyksiä ovat esimerkiksi asiantunteva henkilökunta ja laaja valikoima laadukkaita tuotteita”, kertoo Etola-yhtiöiden toimitusjohtaja Mikael Etola.

18 yrityksen muodostamalle ja monipuolista asiakaskuntaa palvelevalle Etola-yhtiöille digitalisaatiolla on paljon annettavaa. Erityisen hyvin tämä näkyy teknisen kaupan erikoisliike Etran monikanavaisessa liiketoiminnassa.

”Digitaalisen kehityksen ansiosta tilaukset voidaan toimittaa nopeasti modernista automatisoidusta keskusvarastosta, tuotetiedot ja asiakasrekisteri ovat ajan tasalla toiminnanohjausjärjestelmässä, ja tilaushistoria on helposti asiakkaiden saatavilla”, Etola luettelee.

Digitalisaatiota, joka kattaa kaikki kerrokset

Järjestelmänäkökulmasta Etra on edennyt omalla digitalisaatiopolullaan määrätietoisesti. Yrityksessä ei olla sorruttu pistemäisiin hankkeisiin vaan tehty aidosti ydinliiketoimintaa hyödyttävää digitalisointia.

Yksi jouhevamman toiminnan mahdollistajista ovat integraatiot, jotka yhdistävät toiminnanohjausjärjestelmän niin yrityksen muihin käytössä oleviin järjestelmiin kuin myös asiakkaiden ja toimittajien järjestelmiin. Digian kanssa on myös toteutettu erilaisia mobiiliratkaisuja niin työntekijöiden kuin asiakkaidenkin tarpeisin.

”Sisäisesti myyntihenkilöstömme pystyy tekemään mobiilisti esimerkiksi tarjouksia ja tilauksia, tarkastelemaan historiatietoja, sekä saamaan kaiken tarvittavan tiedon reaaliaikaisesti Digia Enterprise -toiminnanohjausjärjestelmästä. Hyllytyspalveluhenkilöstö pystyy tekemään mobiilipäätteellä täydennystilauksia ja myös varastoinventointi hoituu tarvittaessa mobiilisti”, Etola luettelee.

Mobiiliratkaisut ovat myös asiakkaiden ulottuvilla.

”Asiakkaillemme on tarjolla oma tilaussovellus, jonka avulla he voivat lukea viivakoodeja ja tehdä tilauksia. Myös myymälöissä asiakkailla on mahdollisuus käyttää tilaussovellusta.”

Verkkokauppa huomioi erilaiset asiakastarpeet

Uusin askel Etran digitalisaatiopolulla on syyskuussa 2019 avattu Magento-teknologialla toteutettu B2B-verkkokauppa, joka nojaa vahvasti toiminnanohjausjärjestelmästä saatavaan tietoon.

”Etra on käyttänyt Digia Enterprise -järjestelmää jo vuodesta 2007, joten järjestelmään on kertynyt todella suuri määrä tietoa niin valmistavan teollisuuden kuin kunnossapidon tarvitsemista tarvikkeista”, Etola kertoo.

”Verkkokaupan myötä asiakkaillamme on mahdollisuus päästä samaan tietoon, mitä Etran myyjillä on: he näkevät jatkossa ostohistoriansa sekä pääsevät tutustumaan Etran koko valikoimaan. Tämän myötä esimerkiksi uudelleenostot helpottuvat, joka taas vapauttaa myös myyjiemme aikaa rutiinitöistä monipuolisempaan asiakaspalveluun.”

Etran verkkokauppa poikkeaa tavanomaisesta, sillä se palvelee peräti viidellä erilaisella toimintamallilla. Kirjautuneille yritysasiakkaille voidaan tarjota verkossa joko Etran koko valikoima tai rajatusti ennalta määritellyt tuotteet. Vaihtoehtoisesti Etran verkkokauppa voidaan integroida suoraan asiakkaan ostojärjestelmään tai tuoda ostojärjestelmään tuotelinkit ja hinnat sisältävä katalogi. Verkkokaupassa yritysasiakkaat voivat maksaa tilauksensa myös luottokortilla.

”Uudesta verkkopalvelusta hyötyvät erityisesti sellaiset asiakkaat, jotka ovat keskittäneet ostonsa Etralle, sillä he voivat helposti tehdä uudelleentilauksia. Helppokäyttöisyyttä kaikille asiakkaille tuo taas taustalla oleva Canterin tuotetiedonhallintajärjestelmä, jossa hallitaan tuotteiden ominaisuuksia ja mittaluokkia.”

Tuotetiedonhallinnan kehittämisen tuomat hyödyt ovat näkyneet Etralla selkeästi.

”Analytiikkamme avulla olemme havainneet, että aiemmin asiakkaamme käyttivät joskus jopa parikymmentä minuuttia yhden tuotteen etsimiseen. Nyt tuotteiden rajaaminen ja oikean löytäminen yli 100 000 nimikkeemme joukosta sujuu paljon helpommin. Toki asiakaspalvelumme palvelee edelleen, jos haluttua tuotetta ei tunnu löytyvän. Asiakkaiden ajankäytön tehostaminen on yksi osa sitä lisäarvoa, jota pyrimme tuottamaan.”

Asiakasta aidosti palvelevaa monikanavaisuutta

Verkkokaupan kasvavasta merkityksestä ja kivijalan vaikeuksista riittää puhetta, mutta keskustelu on ohjautunut myös monikanavaisuuden suuntaan. Etran kohdalla kivijalalla on yhä merkitystä, sillä se toimii normaalin myymälätoiminnan lisäksi myös verkkokauppatilausten toimitusverkostona.

Etolan mukaan harva yritys toimii monikanavaisesti niin, kuin se Etola-yhtiöissä käsitetään. Verkkokaupan ja kivijalan lisäksi mukaan luetaan myös sähköpostitse ja puhelimitse tapahtuma myynti, sekä Etran tarjoama palveluvarastoratkaisu.

”Palveluvarastoratkaisussa ylläpidämme asiakkaan tiloissa tarpeen mukaista varastoa, jotta ne ovat helposti ja nopeasti saatavilla. Tästä on olemassa erilaisia variaatioita asiakkaan tarpeiden mukaan. Voimme esimerkiksi tuoda varastoon skannerin, jolla asiakas lukee ottamansa tuotteet. Näin saamme omiin järjestelmiimme tiedon ja voimme seurata täydennystarpeita”, Etola kertoo.

Loppujen lopuksi kaikessa kehityksessä on asiakkaiden parempi palveleminen ja heidän aikansa säästäminen.

”Jos asiakas tarvitsee lisätietoa esimerkiksi laakereista, hän löytää verkkosivuilta kyseisen osaajatiimin yhteystiedot. Kivijalasta asiakas saa suoraan tarvitsemansa tuotteet mukaansa. Verkkokauppa taas tuo näkyville koko tarjoamamme”, Etola luettelee.

”Kaikessa tavoitteena on, ettei asiakkaan tarvitse enää itse miettiä, että mitä ostaa ja miten ostaa, vaan voi keskittää kaikki ostot yhdelle laadukkaalle kokonaistoimittajalle.”

Suosittelija:

Etra on käyttänyt Digia Enterprise -järjestelmää jo vuodesta 2007, joten järjestelmään on kertynyt todella suuri määrä tietoa niin valmistavan teollisuuden kuin kunnossapidon tarvitsemista tarvikkeista. Verkkokaupan myötä asiakkaillamme on mahdollisuus päästä samaan tietoon, mitä Etran myyjillä on.

Mikael Etola, toimitusjohtaja, Etola-yhtiöt

Pinterest
Referenssin infoboxi
Digia Oyj logo

Tiedot

Lisätietoja

Yritysprofiili Digia kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Myynti
Toiminnanohjaus ERP

Erikoisosaaminen

Ohjelmistokehitys
Verkkokaupparatkaisut

Toimialakokemus

Kauppa

Teknologia

Magento

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö

Omat tagit

Digia Enterprise

Siirry yrityksen profiiliin Digia kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digia - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Digia - Muita referenssejä

Digia - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia