Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

IKEA:n kasvustrategia

BloggausAsiakasuskollisuuden taso, jonka IKEA on kasvattanut vuosien aikana, on erikoinen. Vain vähäiset yritykset tavoittavat tämänlaisia korkeuksia. Ruotsalainen IKEA perustettiin vuonna 1943 huonekaluja valmistavana yrityksenä.

Faktoja IKEA:n menestyksestä

  • IKEA Group:illa on toimintoja 43 maassa.
  • Yhteensä 315 myymälää 27 maassa.
  • Vuonna 2014 käytiin IKEA Group:in myymälöissä 716 miljoonaa kertaa.
  • IKEA.com kotisivuilla oli enemmän kuin 1.5 biljoonaa käyntiä FY14 (tilivuosi 2014) aikana, joka on 15% parempi tulos kuin FY13 (tilivuosi 2013) aikana.
  • IKEA:n valikoima koostuu noin 9,500 tuotteesta.
  • IKEA tuo joka vuosi markkinoille noin 2,000 uutta tuotetta. IKEA:lla on 12 in-house suunnittelijaa ja 60-70 ulkoista suunnittelijaa, jotka työskentelevät sopimuksellisesti.

Pienet tuotehinnat – korkea laatu

IKEA käytti säännöllistä tuotteiden hintojen vähennystä strategisena välineenä kasvun vauhdittamiseen. Tämänlaisesta lähestymistavasta on tullut tyyli ja taide, joka on tehnyt IKEA:n kasvusta kadehdittavan. Yritys yrittää aina viedä itsensä tuotantokustannusten osalta sataprosenttisesti ajan tasalle ennen uuden projektin aloittamista. Pienet tuotehinnat ja korkea tuotelaatu ovat mahdollistuneet alhaisten tuotantokustannusten ansiosta.

Uudelleenstrategisointi

IKEA:n piti uudelleen-strategisoida vuonna 2008 tapahtuneesta globaalisesta lamasta ja yleisestä hintojen noususta johtuen. Näin asemoi yritys itsensä uudelleen pitkäaikaiseen kasvuun entisestä laajemman tuotehintojen vähentämisen ansiosta.

Käyttäjät saivat samoja korkealaatuisia tuotteita alhaisemmilla hinnoilla. Miten tästä tuli mahdollista? Yritys tutki, identifioi ja eliminoi kaikki ylimääräiset elementit, jotka lisäsivät tuotantokustannuksia.

Seuraavaksi investoi IKEA 100% säästöistään ydinliiketoiminnan kehitykseen. Tämä sijoitus auttoi varmistamaan pienien tuotehintojen ylläpidon. On mainitsemisen arvoista, että muissa yrityksissä on 25 prosentin uudelleeninvestointi mahdollista vain huipputasolla.

Lamasta huolimatta ihmiskeskeisen kulttuurin säilyttäminen

Huolimatta taloudellisesta taantumasta, auttoi tämä strategia stabilisoimaan IKEA:n kasvumarginaalin. Yritys piti yllä tähän päivään asti jatkuvan 10-prosenttisen nousunopeuden vuodessa.

Ennen globaalista lamaa nautti IKEA tuottoisaa kasvua kaikilla markinoillaan. Se otti tuskin huomioon negatiivisia kustannuselementtejä tuotantotavoissaan.

Taloudellisesta lamasta huolimatta onnistui yritys säilyttämään ihmiskeskeisen kulttuurin ja draivin tehdäkseen tuotteistaan edullisia suurimmalle osalle asiakkaistaan. Yhtiö ei vähentänyt pääomakustannuksia työntekijöitä irtisanomalla.

Hintojen vähennysstrategia

IKEA eliminoi kaikki negatiiviset elementit, jotka lisäävät tuotantokuluja ja tämä auttoi edistämään hintojen vähennysstrategiaa. Yritys saavutti myös laajaa suosiota ja isomman osuuden markkinaympäristöissään.

Tehdäkseen hintojen vähennysstrategiastaan kestävä, tuli IKEA ulos 4 askeleen suunnitelmalla:

1. Ensimmäinen suunnitelma oli säilyttää räätälöidyt kiinteistönsä, mutta kehittää myös uusia vähittäiskauppoja.
2. Yritys omaksui säästötoimet myös toimintoaktiviteettien osalta. Toinen suunnitelma tuo mukanaan tuotannon volüümin kasvun. Tämä varmisti tuottokustannuksien ja raakamateriaalien kustannuksien vähentämisen.
3. Seuraavaksi kehitti yritys tehokkaamman toimitusketjun protokollan.
4. Lopulta yhä isompi osa työntekijöistä otti vastuun päätöksenteosta, joka paransi ja nopeutti asiakaskysymyksien ratkaisemista. Kiitos jo vakiintuneen yrityksen sisäisen säästäväisen kulttuurin, ei ollut sekä nykyisillä että uusilla työntekijöillä vaikeuksia kasvustrategiaan sopeutumisessa.

Hintojen vähentäminen olisi ollut tehoton jos IKEA:n tuotteet eivät olisi vastanneet asiakkaiden tarpeita.

Asiakkaiden tarpeiden huomiointi on erittäin tärkeää!

Suurin osa asiakkaista eivät osta tuotteita, joita he eivät tarvitse (ei edes halvalla). Yritys kommunikoi asiakkaidensa kanssa selvittääkseen heidän mieltymyksensä. Näillä mieltymyksillä on erittäin tärkeä osuus tuotteiden suunnitteluvaiheessa.

IKEA uskoo, että pienet hinnat ovat mahdollisia myös yhdessä laadukkaiden tuotteiden kanssa. Tästä teho-yhdistelmästä on tullut IKEA:n varsinainen strategia ja kuljettaja kestävän yrityskasvun suuntaan.



ERPLY on kassajärjestelmä, jonka avulla voit hoitaa yrityksesi toiminnot tehokkaasti ja tyylikkäästi. Pilvipohjainen, liikkuvan liiketoiminnan mahdollistava ja helposti muokattava ERPLY palvelu helpottaa kassapisteillä toimintaa. Kassajärjestelmä on integroitavissa useimmille tableteille, Windows työasemille, älypuhelimille ja kassalaitteille. Voit tarkistaa myyntien tilanteen, hyödyntää asiakastietoja ja hallinnoida varastoa tai tuotteitasi liikkeellä ollessasi, eli missä ja milloin tahansa.

Kokeile järjestelmää 30 päivää maksutta täällä.

Lue lisää ERPLY:n kotisivuilta.

Löydät ERPLYn myös: Facebookista, Twitteristä ja LinkedInistä.

Pinterest
ERPLY logo

Lisätietoja

Yritysprofiili ERPLY kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
Asiakkuudenhallinta CRM
BI ja raportointi
Hankinta
Myynti
Supply chain management SCM
Toiminnanohjaus ERP

Erikoisosaaminen

Dokumenttien hallinta
Integraatiot
Käyttäjähallinta
Maksaminen
Ohjelmistokehitys
Pilvipalvelut / SaaS
Verkkokaupparatkaisut

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut
Hotelli, matkailu ja ravitsemus
Järjestöt ja yhdistykset
Kauppa
Urheilu, viihde ja virkistys

Teknologia

Android
iOS
Linux
Mac OS
Windows

Tarjonnan tyyppi

Koulutus
Laitteet
Tuki- ja ylläpitotyö
Valmisohjelmisto

Omat tagit

ERPLY
kassajärjestelmä
kassajärjestelmät
kassa
kassaohjelma
kassaohjelmisto
pilvikassa
Pilviteknologia
pilvipalvelu
Yrittäjyys
yrittäjä
yrittäminen
PK-yritys
yritys
aloittava yrittäjä
asiakashallinta
Asiakas
monikanavainen asiakaspalvelu
asiakaskokemuksen kehittäminen
Asiakassuhteiden hallinta
kanta-asiakashallinta
kanta-asiakkuus
Varasto
varaston hallinta
varastonhallinta
varaston ohjaus
tuotehallinta
kestävä ruuantuotanto
pilvipohjainen
pienyrittäjä
mobiilikassa
mobiilisovellus
ERPLYKassa
ERPLY Kassa

Siirry yrityksen profiiliin ERPLY kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

ERPLY - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 1 asiantuntijaa.

ERPLY - Muita referenssejä

ERPLY - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia