Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Kolmikantaista tietotekniikan koulutuksen yhteistyötä Pohjanmaalla

BloggausVanhan Vaasan läänin ammattikorkeakoulut Centria, SeAMK ja VAMK ovat tiivistämässä yhteistyötään tietotekniikan koulutuksissa. Uudenlainen yhteistyö on osa kansallista tavoitetta lisätä ristiinopiskelua ja selkeyttää osaamisprofiileja.

Tietotekniikan alan osaajapula on tunnettu tosiasia niin globaalisti kuin vanhan Vaasan läänin alueella. Kiihtyvään osajaapulaan vaikuttavat monet tekijät, kuten yhteiskunnan nopea digitalisoituminen, vihreä siirtymä sekä osaajien vahva teknologinen profiloituminen.

”Alueen korkeakouluille ja yrityksille on haastavaa tuottaa ja alueellisesti sitouttaa tarvittava määrä osaajia globaalissa kilpailussa. Toisaalta etäisyyksiltään pienenevä maailma on myös mahdollisuus”, toteaa Centria-ammattikorkeakoulun tieto- ja viestintätekniikan koulutusalapäällikkö Jari Isohanni.

Määrällisiä haasteita tärkeämpää on kuitenkin pitää huolta laadusta, mikä ei ole helppoa entistä moninaisempien, nopeasti muuttuvien ja spesifimpien osaamistarpeiden edessä. Haasteeseen on havahduttu myös teknologiateollisuuden vetämässä tekniikan korkeakoulutuksen strategisessa verkostossa, joka käynnisti tietotekniikan koulutusten profilointiin liittyvän korkeakouluyhteistyön syksyllä 2020.

Osana tätä kansallista kehitystä ketterät paikallistoimijat Centria, SeAMK ja VAMK ovat aloittaneet yhteistyön tiivistämisen. Tämä tarjoaa suoran kilpailuasetelman sijaan mahdollisuuksia yhteistyölle.

”Kun kukin korkeakoulu panostaa vahvasti omiin vahvuuksiinsa ja luottaa kumppaneidensa tarjontaan muilla osa-alueilla, opiskelijat saavat laajemman tarjonnan laadukkaita syventäviä tietotekniikan opintoja kuin mitä oma kotikorkeakoulu voisi yksin tarjota”, painottaa Seinäjoen ammattikorkeakoulun osaamisalajohtaja Heikki Rasku.

Keväällä 2022 paikalliset korkeakoulut toteuttivat ensimmäisen pilotin tietotekniikan alan kolmikantaisesta ristiinopiskelusta, jossa yksittäiset opintojaksot olivat tarjolla myös kahdelle muulle ammattikorkeakoululle. Pilotti antoi parempaa ymmärrystä mahdollisuuksista ja mahdollisista haasteista. Kehityksen on tarkoitus edetä laajemman tarjonnan mahdollistamiseen, jopa kokonaisten syventävien ammattiaineiden moduulien ristiintarjontaan.

”Tiivistyvä yhteistyö mahdollistaisi tietotekniikkaan ’ICT valley’ -vetovoimatekijän, jonne halutaan opiskelemaan ja jonka opetus on laadullisesti korkeatasoista, tarjoaisi opintopolun edelleen alueen yliopistoon ja aina tohtoriksi saakka. Tämä herättäisi myös kansainvälisten opiskelijoiden kiinnostuksen. Alueen yrityksien vastuulle tulisi pitovoiman lisääminen”, visioi Vaasan ammattikorkeakoulun tekniikan johtaja Jorma Tuominen.

Teksti:

Jari Isohanni, Centria, koulutusalapäällikkö

Heikki Rasku, SeAMK, osaamisalajohtaja

Jorma Tuominen, VAMK, tekniikan johtaja

Kuva:

VAMK

Pinterest
TIVIA ry logo

Lisätietoja

Yritysprofiili TIVIA ry kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Toimialakokemus

Koulutusala

Tarjonnan tyyppi

Koulutus

Siirry yrityksen profiiliin TIVIA ry kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

TIVIA ry - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

TIVIA ry - Muita referenssejä

TIVIA ry - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia