Mitä on natiivimainonta?
Tutustu, kuinka hyödynnät natiivimainontaa tehokkaimmin!
Natiivimainonta on tehokas ja tavoittava digimarkkinoinnin osa-alue. Oikein toteutettuna natiivimainonta sitouttaa ja saa lukijan viihtymään sisällön parissa pitkään. Lue Oddy Digitalin asiantuntijan Janne Vidgrenin vinkit natiivimainonnan parhaisiin käytäntöihin!
Mitä natiivimainonta on todellisuudessa?
Natiivimainos on kaikessa yksinkertaisuudessaan kuvan ja tekstiä sisältävä mainosmuoto, joka mukautetaan sitä esittävän sivuston muuhun sisältöön. Tyypillisimmät paikat, missä natiivimainontaa käytetään, ovat erilaisten toimituksellisesti tuotettujen verkkomedioiden sivustot.
Oddy Digitalin digimarkkinoinnin asiantuntijalla Janne Vidgrenillä on laaja kokemus natiivimainonnan toteuttamisesta. Hän näkee natiivimainonnan luontevana osana digimarkkinoinnin kokonaisuutta.
“Olet ehkä nähnyt esimerkiksi iltapäivälehtien verkkosivuilla kaupallinen yhteistyö -otsikolla varustettuja mainoksia. Näissä on kyse natiivimainoksista. Mainos saadaan näyttämään uutismedian sisällöltä ja tarkoituksena onkin saada sitoutettua lukija perehtymään kirjoitettuun aiheeseen ajan kanssa”, Vidgren sanoo.
Yksinkertainen esimerkki siitä, mitä natiivimainonta on ja miten se toimii:
Kaikkialla verkossa näkee paljon bannerimainontaa. Värikkäät bannerit kehottavat esimerkiksi varaamaan kesän lomamatkat nyt. Bannereiden ominaispiirre on, että niihin mahtuu vähän tekstiä ja oletus onkin, että ihminen ei keskity niihin muutamaa sekuntia pidempään. Bannerimainonta sopii tiettyihin tilanteisiin ja se on usein tehokas ja hyvä valinta. Se, mitä natiivimainonta on, on luonteeltaan syvemmälle menevää, ja nämä kaksi mainontatapaa täydentävät toisiaan mainiosti.
Natiivimainoksessa hyödynnetään tilaa ja aikaa. Uutissivustoilla liikkuva ihminen on valmiiksi varautunut kuluttamaan pidempiä sisältöjä. Aiemman esimerkin mukaisessa matkailun aihepiirissä natiivimainoksella voidaan tarjota ihmiselle mahdollisuutta mennä sivustollesi lukemaan artikkeli liikkumisesta julkisilla kulkuneuvoilla matkakohteessa tai vaikkapa huolella koottu lista paikan parhaista nähtävyyksistä matkatunnelmaa nostattamaan.
Näin lukijalle tarjotaan hyödyllistä tietoa, viihtyminen lukukokemuksen ääressä ja samalla lisätään omaa auktoriteettia palveluntarjoajana. Seuraavaksi lukija kenties klikkaa tiensä mainostajan verkkosivulle ja ostaa jonkin matkaan liittyvän palvelun mainostajalta. Natiivimainonta on silloin täyttänyt tehtävänsä.
Mistä tiedän, että natiivimainonta on juuri minulle sopiva digitaalisen markkinoinnin väline?
Etenkin tilanteessa, jossa yritykselläsi on jo valmiita tekstisisältöjä tai esimerkiksi tietylle tuotteelle tai palvelulle rakennettuja verkkosivuja, pystyy natiivimainonnan ottamaan käyttöön hyvinkin kevyesti.
“Valmiista tekstisisällöistä on helppo muokata natiivimainontaan sopivia versioita. Oddy Digitalin kanssa jo valmiina olevat sisällöt saadaan uudestaan hyötykäyttöön. Meillä on talossa sisällöntuotannon ammattilaisia, jotka pystyvät loihtimaan sisältöihin uutta eloa ja hyödyntämään niitä natiivimainonnassa”, Vidgren kertoo.
Toinen hyvä syy harkita natiivimainonnan toteuttamista on ottaa kaikki hyöty irti varta vasten rakennetuista verkkosivuista. Onko verkkosivustollasi esimerkiksi kampanjasivu tai tietylle palvelulle tai tuotteelle omistettu sivu? Tällaisen sivun liikennettä on helppoa kasvattaa natiivimainonnalla.
Jos valmiita tekstejä ei ole, sisällöntuottajat pystyvät laatimaan valmiit tekstit natiivimainontaa varten ja rakentamaan ne juuri tähän tarkoitukseen sopiviksi.
Miten Oddy Digital toteuttaa natiivimainontaa ja paljonko se maksaa?
Oddy Digital tarjoaa natiivimainonnan palveluja lähes avaimet käteen -mallilla. Ammattikirjoittajat voivat huolehtia sisällöntuotannosta ja mainoskampanjan hallinnan toteuttavat digimarkkinoinnin osaajat.
Kampanjan toteutus aloitetaan yhteisellä palaverilla, jossa määritellään natiivimainonnan aihe ja päätetään kampajan budjetti sekä muut yksityiskohdat.
“Aloituspalaverissa on hyvä olla mietittynä, mistä lähtökohdista kampanjaa aletaan rakentamaan. Onko sinulla jo olemassa valmiita tekstisisältöjä, joita voidaan hyödyntää vai luodaanko jotain kokonaan uutta? Tarvitaanko kampanjalle oma dedikoitu verkkosivu vai ohjataanko ihmisiä jo jollekin olemassa olevalle sivulle?”, Vidgren listaa.
Natiivimainontaa voi lähteä kokeilemaan jo muutamalla sadalla eurolla per kampanja. Natiivimainonnassa on hyvä ottaa huomioon, että mitä suurempi budjetti, sitä enemmän yleisöä kampanja tavoittaa. Sisällöntuotannon kustannukset vaihtelevat työn laajuuden mukaan.
Natiivimainos ohjataan mainonnanhallinnan järjestelmän kautta useaan eri mediaan ja tässä vaiheessa asiakkaan ei tarvitse kuin odottaa tuloksia.
Natiivimainonnassa on tyypillistä, että kampanjan budjetti kuluu niin sanotusti klikkausten mukaan. Eli joka kerta, kun natiivimainosta klikataan, budjetista kuluu kampanjan rakennusvaiheessa määritelty summa, joka on yleensä noin yhden euron luokkaa.
“Kampanjan päätyttyä kanssasi käydään läpi loppuraportti, jossa tarkastellaan kampanjasta saatuja tuloksia. Näiden tietojen perusteella on helppoa tehdä optimointia natiivimainontaan ja kerätä jatkossa entistä parempia tuloksia”, Vidgren sanoo.
Lisätietoja
Tagit
Liiketoimintaprosessi
Markkinointi | |
Viestintä |
Toimialakokemus
Asiantuntijapalvelut | |
Media |
Tarjonnan tyyppi
Toteutustyö |
Omat tagit
Oddy Digital - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt
Oddy Digital - Muita referenssejä
Oddy Digital - Muita bloggauksia
It- ja ohjelmistoalan työpaikat
- Laura - Hankinta-asiantuntija, tietohallinto
- Laura - Development Manager, Operations
- Laura - ICT-asiantuntija
- Laura - IT Manager
- Nordea - Senior Fullstack Developer
- Innofactor Oyj - Business Architect
- Laura - Cloud Engineer
Premium-asiakkaiden viimeisimmät referenssit
- SD Worx - Kehitystyö SD Worxin kanssa takaa Clas Ohlsonille parhaat palkanmaksun prosessit kasvun tiellä
- Digiteam Oy - Case Esperi Care Oy: Ketterä kumppanuus vei Esperin verkkosivu-uudistuksen maaliin sujuvasti ja aikataulussa
- Kisko Labs Oy - Howspace Hub - Mukautuva oppimisen hallintajärjestelmä kasvaviin oppimisalustavaatimuksiin
- Kisko Labs Oy - Sanoma Pro: Multimediasisältöjen hallinnan uudistaminen
- Kisko Labs Oy - Svean helppokäyttöinen palvelu asiakkaan verkko-ostosten hallintaan
- Kisko Labs Oy - Yhtenäinen käyttöliittymä luovien alojen ammattilaisille
- Codemate - Digitaalisen murroksen nopeuttaminen Flutterin avulla
Tapahtumat & webinaarit
- 27.11.2024 - Green ICT -ekosysteemitapaaminen III: Ohjelmistojärjestelmien virrankulutuksen mittaaminen ja kasvihuonepäästöjen arviointi
- 27.11.2024 - Digitaalisen asiakaskokemuksen uusi aikakausi
- 28.11.2024 - Webinaari: Keskity myyntityön laatuun!
- 28.11.2024 - Copilot-webinaari – Mielekkäämpää tietotyötä turvallisesti
- 04.12.2024 - Kuinka oikea matka- ja kululaskujärjestelmä tehostaa prosesseja?
- 05.12.2024 - Green ICT VICTIS -hankkeen kick off -tilaisuus
- 15.01.2025 - Datavastuullisuuden valmennus: hanki valmiudet vastuulliseen datan ja tekoälyn hyödyntämiseen
Premium-asiakkaiden viimeisimmät bloggaukset
- Kisko Labs Oy - Heroku: Millaisiin projekteihin se sopii ja mitkä ovat sen todelliset hyödyt ja haitat?
- Zimple Oy - Pipedrive vai Hubspot? Kumpi kannattaa valita?
- SC Software Oy - Jatkuvat palvelut – asiakaslähtöistä kumppanuutta projekteista ylläpitoon
- Timeless Technology - Ohjelmoitavat logiikat (PLC): Ratkaisevat työkalut automaatioon ControlByWebiltä.
- Kisko Labs Oy - Heroku: Ohjelmistokehittäjän ykköstyökalu skaalautuvien sovellusten rakentamiseen
- SD Worx - Näin luot vakuuttavan Business Casen palkkahallinnon ulkoistukselle
- Timeless Technology - Kyberriskien tunnistaminen Profitap IOTA verkkoanalysaattorin avulla.
Digitalisaatio & innovaatiot blogimediaBlogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä |