Näin hyödynnät laadullista dataa tiedolla johtamisessa – 5 vinkkiä

Onko tiedolla johtaminen osa yrityksesi toimintaa? Kun täydennät sitä laadullisella datalla, saat kokonaisuuden, jolla pääset kasvattamaan yrityksesi kilpailuetua uudella merkittävällä tavalla. Laadullinen data tuo tärkeää tietoa tuotteiden ja palvelujen kehittämiseen sekä yrityksen päätöksentekoon. Esittelemme tässä blogissa viisi vinkkiä, joilla pääset lisäämään laadullisen datan osaksi tiedolla johtamisen ratkaisujasi.
1. Kartoita, millainen arvokas laadullinen tietopääoma organisaatiossasi on
Monille organisaatioille kertyy valtava määrä teksti- ja puhemuotoista laadullista dataa useista eri kanavista. Tämän arvokkaan tietomassan hyödyntäminen on nykypäivänä mahdollista modernien ja tehokkaiden tekoälyratkaisujen avulla. Laadullinen data tarjoaakin uuden mielenkiintoisen tavan esimerkiksi syvällisen asiakaskokemuksen tulkintaan.
Laadullisen datan hyödyntäminen sopii kaikenkokoisille organisaatioille toimialasta riippumatta. Jotta laadullisesta datasta saadaan syvällisiä analyyseja, trendejä ja vastauksia, tulee dataa olla riittävän suuri määrä. Tällaista ovat esimerkiksi organisaation kymmenet tai sadat tuhannet asiakaspalautteet, joita ei ole järkevä käsitellä ihmisvoimin. Organisaation keräämän suuren datan määrän lähteenä voi olla esimerkiksi digitaalinen media, jolloin datan määrä on exatavuja. Vaihtoehtoisesti se voi olla vaikkapa puhedatamassaa, jolloin datan määrä on zetatavuja. Lue lisää organisaation tietomääristä ja niiden hyödyntämisestä.
2. Pohdi, miten voit hyödyntää laadullista dataa strategisissa tavoitteissa
Mistä liikkeelle organisaation laadullisen datan hyödyntämismahdollisuuksissa? Kun laadullisen datan hyödyntäminen pohjataan organisaation strategisiin tavoitteisiin, voidaan sitä hyödyntää koko liiketoiminnan tasolla. Jos organisaatiosi pitkän ajan tavoitteena on panostaa merkittävästi asiakastyytyväisyyden ja -kokemuksen lisäämiseen, voi laadullinen data tuoda siihen uuden ratkaisevan suunnan. Organisaation tunnistaessa aiempaa selkeämmin, mitä asiakas itse asiassa arvostaa tuotteessa tai palvelussa, voi se panostaa juuri näihin lisäarvoa tuottaviin palveluihin. Taloudelliset ja ajalliset säästöt ovat käden ulottuvilla, kun palveluissa huomioidaan omien näkemysten ohella myös asiakkaiden tärkeinä pitämät seikat.