Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Näytteenottoon varmuutta ja sujuvuutta Lifecare-ratkaisulla

ReferenssiEtelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on ottamassa käyttöön Lifecare Näytteenottoa. Se on uusi mobiilikäyttöinen ratkaisu näytteenottoon täydentämään Tiedon laboratorioratkaisua. Lifecare Näytteenoton avulla sairaanhoitopiiri saa lisää tehokkuutta sekä parempaa laatua ja jäljitettävyyttä näytteenottoon. Mikä tärkeintä, potilaiden hoitoon se tuo nopeutta, varmuutta ja sujuvuutta.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin laboratoriossa neljännes hoitohenkilöstön työpanoksesta käytetään näytteenottoon kierroilla, poliklinikoilla ja päivystyksessä. Polikliinisessä näytteenotossa otetaan päivittäin näytteitä 500–600 asiakkaalta, osastokierroilla on joka päivä 300–400 näytteenottokertaa.

“Näytteenotossa on tiedostettu tiettyjä ongelmia, joiden ratkaisemisessa tietotekniikan arvioitiin edistävän käytäntöjä. Lifecare Näytteenotto on suunniteltu varta vasten näytteenoton toiminnanohjaukseen ja tiedon hallintaan. Se on tuonut meille ratkaisuja”, kertoo Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin ylikemisti Kari Åkerman.

Näytteistä 85 prosenttia otetaan aamulla kello 7 ja 10 välillä. Usein tulosten saamisella on kiire. Mitä nopeammin täsmällinen vastaus saadaan kirjattua ja välitettyä eteenpäin, sitä paremmin yksiköt voivat potilaita hoitaa.

“Kliinisistä yksiköistä on tullut toive, että aamukierron näytteistä vastaukset olisivat käytettävissä yhdeksään mennessä. Esimerkiksi leikkaukseen lähettämisestä tai kotiuttamisesta on päästävä tekemään päätöksiä nopeasti”, Åkerman kertoo.

Kolme varttia nopeampi kierto

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri testasi Lifecare Näyttöönottoa, joka täydentää käytössä olevaa potilastietojärjestelmää. Nyt se on ollut tuotannonomaisessa käytössä keväästä lähtien. Tähän tietojärjestelmäratkaisuun kuuluvat näyttömonitori ja mobiilit päätelaitteet. Tieto on käytettävissä ajantasaisena ja näytteenotossa tarvittava tieto kulkee aina hoitohenkilökunnan mukana.

Ratkaisun käyttöönotossa Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin tavoitteena on ollut kierron sujuvuuden lisääminen, tiedon laadun parantuminen ja sen jäljitettävyys, vastausviiveen lyhentyminen ja henkilöstön tekemän tulkinnan tukeminen. Tieto on kehittänyt ratkaisua Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kokemusten perusteella sekä voimakkaasti hoitotyön ja laboratorioalan asiantuntemusta kuunnellen. Se vastaa todellisiin tarpeisiin.

“Tavoitteiksi asetetut asiat ovat edistyneet. Vielä on varhaista sanoa, kuinka suuri Näytteenoton vaikutus tulee olemaan. Arvioimme, että pystymme lyhentämään kiertoaikoja sen avulla jopa 45 minuuttia. Pystymme vastaamaan aamukierron aikataulutoiveeseen.”

Olennaiset tiedot ja ohjeet aina mukana

Seinäjoen keskussairaalan laboratoriossa näytteenoton edistymistä voidaan seurata monitorista ja näytteenottotilanteissa hoitohenkilökunnalla on mukanaan mobiili päätelaite, esimerkiksi älypuhelin. Tieto näytteenoton kulusta päivittyy ajantasaisena, jolloin esimerkiksi viivästyneelle kierrolle voidaan tarjota apua.

“Näytteen otetuksi kuittaaminen kirjaa automaattisesti sen ottamisen ajankohdan, jolloin meillä on järjestelmässä tallessa oikea näytteenoton aika. Myös tieto saapuneista ja analyysiin edenneistä näytteistä on ajantasaista.”

Potilaan tunnistaminen tehdään rannekkeen koodista ja se varmistetaan kysymällä.

“Potilaan tunnistaminen vaatii kunnollisen ja varman menetelmän. On tapauksia, joissa potilas on vaikkapa väärällä paikalla tai siirretty toiseen yksikköön. Näytteet ja henkilötiedot eivät saa sekoittua.”

Jos potilaalle on useita lähetteitä, tieto siitä on kerralla näytöllä, mikä tuo sujuvuutta työhön. Kiireelliset lähetteet näkyvät heti näytteenottajilla ja näytteet voidaan ottaa välittömästi. Päivystyksen pyynnöt välittyvät myös nopeasti näytteenottajalle hänen sijainnistaan riippumatta.

Mobiilipäätelaite ohjeistaa näytteenottajaa potilaskohtaisesti. Se näyttää esimerkiksi putkien värikoodit, näytteenottojärjestyksen, käsittelyohjeet ja potilaan riskitiedot. Laboratoriolle tärkeät huomautukset, vaikkapa paastoamisen unohtamisesta, tulevat myös luotettavasti kirjatuiksi.

“Tähän saakka ohjeistus on ollut pääsääntöisesti muistin varassa. Kun olennainen tieto on yhdellä kertaa näytöllä, se tulee otetuksi huomioon. Asiat menevät kerralla oikein.”

Pinterest
Referenssin infoboxi
Tietoevry Oyj logo

Tiedot

Tilaaja: Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (EPSHP)

Lisätietoja

Yritysprofiili Tietoevry kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
Laatu, turvallisuus ja ympäristö
Viestintä

Erikoisosaaminen

Dokumenttien hallinta
Mobiilikehitys
Ohjelmistokehitys
Sisällönhallinta

Toimialakokemus

Julkishallinto
Terveys- ja sosiaalipalvelut

Tarjonnan tyyppi

Valmisohjelmisto

Siirry yrityksen profiiliin Tietoevry kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Tietoevry - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Tietoevry - Muita referenssejä

Tietoevry - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia