Päätöksenteko on tietotyön tärkein tehtävä
Johtajat käyttävät lähes 40 prosenttia ajastaan päätöksentekoon. Mikä pahempaa, se ei useinkaan ole erityisen hyvin käytettyä. Päätösten tekemättä jättäminen maksaa suurimmille organisaatioille satoja miljoonia dollareita vuodessa. Ja kun tehdään huonoja päätöksiä, kustannukset kasvavat entisestään.
Mistä kustannukset sitten johtuvat? Havaintojen mukaan lähinnä epätuottavasta kokouksissa istumisesta. Tutkimuksemme osoittaa, että keskimääräisessä kokouksessa tehdään vain 0,5 päätöstä. Eli yksi päätös jokaista kahta kokousta kohden. Ei kovin paljon.
Yhteenvetona: Jos haluat nopeuttaa päätöksentekoa, keskity parempiin kokouksiin. Olemme tehneet kätevän listan kymmenestä asiasta, joita voit tehdä kokousten parantamiseksi. Lue artikkeli tästä.
Sosiaalinen päätöksenteko parantaa päätösten laatua
Päätösten tekemiseen käytetyn ajan vähentäminen ei itsessään paranna niiden laatua. Siihen tarvitaan uudenlainen lähestymistapa. Fingertipin kehittämä sosiaalisen päätöksenteon malli vastaa tähän tarpeeseen. Sen keskeisiä ominaisuuksia ovat selkeät roolit, läpinäkyvä toimeenpano ja päätöksen elinkaari. Fingertip toimii Microsoft Teamsissa, mikä tekee siitä helppokäyttöisen ja vähentää vaihtamiskustannusta kontekstin ja ohjelmistojen välillä.
Fingertip käyttää ARI-mallia osallistujien roolien määrittelyyn. Tämä auttaa tekemään selkeän eron päätöksentekijän (A = Accountable), vastuullisten toteuttajien (R = Responsible) ja neuvonantajien (I = Informed) välillä. Näiden roolien avulla päätöksentekoon voidaan osallistaa enemmän ihmisiä, joita asia koskee. Se myös kertoo heille tarkalleen, mitä heiltä odotetaan.
Hyvä päätös on se, joka toteutetaan. Jotta varmistetaan päätösten seuranta, Fingertip sitoo toteutettavat tehtävät suoraan päätökseen tekijöineen ja aikatauluineen. Ne näkyvät myös heidän henkilökohtaisessa backlogissaan Fingertipissä. Tämä tekee oman työn johtamisesta entistäkin selkeämpää.
Sosiaalisen päätöksenteon elinkaari on Fingertipin innovaatio, jolla varmistetaan päätöksenteon tehokkuus ja laatu. Se alkaa ehdotuksen laatimisesta ja päättyy arkistointiin toteutuksen jälkeen. Elinkaari auttaa ymmärtämään päätöksen tilan ja tuo esiin ongelmat ja pullonkaulat. Se mahdollistaa myös päätösten tekemisen kokousten välillä digitaalisen prosessin avulla.
Päätöksenteko Fingertipissä on osa päivittäistä työskentelyä Microsoft Teamsissa. Teams on tietotyön koti. Fingertip liittää päätöksenteon ja toteutuksen Teamsin kanaviin, mikä auttaa ymmärtämään isojakin kokonaisuuksia ja päätösten vaikutuksia. Se myös kerää yhteenvetomuotoon päätöksiä eri kanavista, jotta voidaan ymmärtää päätöksenteon dynamiikkaa koko organisaatiossa.
Fingertipillä sosiaalinen päätöksenteko on kollaboratiivista ja integroitu päivittäiseen työhön. Se vähentää kontekstin vaihtamista ja tiedon etsimistä, mikä vapauttaa aikaa luovaan työhön. Se varmistaa, ettei yksikään viesti jää lukematta ja että paras tieto on aina saatavilla, jotta parhaat päätökset voidaan tehdä yhdessä.
Lue lisää Fingertip-päätöksenteosta tästä ja kerro, jos haluat varata henkilökohtaisen demonstraation!
Lisätietoja
Tagit
Liiketoimintaprosessi
Laatu, turvallisuus ja ympäristö | |
Tietohallinto |
Erikoisosaaminen
It-infrapalvelut | |
Testaus ja laadunvarmistus | |
Pilvipalvelut / SaaS |
Teknologia
Microsoft |
Tarjonnan tyyppi
Koulutus | |
Valmisohjelmisto |
Omat tagit
Fingertip - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt
Jaakko Pellosniemi
Founder, CEO
Minua puskee eteenpäin tahto keksiä jotain, jota kaikki ihmiset tarvitsevat joka päivä. Sen tavoittelu on johtanut ikimuistoiselle matkalle yritysmaailmaan niin sähköisen .. | |
jaakko@fingertip.fi +358 40 5011 004 |
|
Fingertip - Muita referenssejä
Fingertip - Muita bloggauksia
It- ja ohjelmistoalan työpaikat
- Nordea - Sr IT Analyst - Adobe/SAS Marketing Automation
- Nordea - Senior IT / Business Analyst with technical background - Finland, Nordea Payments
- Nordea - Senior IT Analyst, Finnish language required
- Laura - DevOps Engineer
- Aveso Oy - ERP tekninen projektipäällikkö
- Aveso Oy - IFS ERP -konsultti
- Laura - Digiasiantuntija, PAMin keskustoimistoon Helsinkiin
Premium-asiakkaiden viimeisimmät referenssit
- Symbio - Taxi Point Oy
- Valve - Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan verkkopalvelun siirto WordPressiin
- Valve - Eezy Valmennuskeskuksen verkkokauppa-uudistus
- Valve - Danonen Nutricia ja Aptaclub -brändien sivustot
- Hellon - Identifying growth opportunities with global Moomin fans
- Hellon - Award-Winning Inclusive Customer Experience for Northern
- Hellon - Developing a Life-Saving App to Boost Blood Donations
Tapahtumat & webinaarit
- 13.11.2024 - Rakettiwebinaari: ohjelmistotestaus ja sen tulevaisuus
- 14.11.2024 - RoimaDay 2024
- 14.11.2024 - Verkkolaskufoorumin syysseminaari 2024
- 19.11.2024 - The Future of Software - Embracing Collaboration in an AI-Powered World
- 27.11.2024 - Green ICT -ekosysteemitapaaminen III: Ohjelmistojärjestelmien virrankulutuksen mittaaminen ja kasvihuonepäästöjen arviointi
Premium-asiakkaiden viimeisimmät bloggaukset
- Timeless Technology - Verkon luotettavuuden varmistaminen: Ota käyttöön Perle Systemsin teollisuustason 4G ja 5G reitittimet!
- Efima Oyj - Hyvästi turhat klikkailut: Näin moderni järjestelmä tehostaa myyntityötä erikoistavarakaupassa
- SC Software Oy - SC Softwaren uratarinat: Joel Ollikainen, konsultti
- Softlandia Oy - Sovelletun tekoälyn insinöörien esiinmarssi ja tekoälyosaamisen muutos
- Innofactor Oyj - 5 Copilot-vinkkiä Microsoft 365 -käyttäjälle
- Innofactor Oyj - Tekoäly käytännössä: 3 AI-työkalua myynnin ammattilaiselle
- TNNet Oy - "Asiakkaan tulee saada palvelua, joka jää mieleen"
Digitalisaatio & innovaatiot blogimediaBlogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä |