Jo jonkin aikaa kestänyt taloudellinen epävakaisuus näkyy hyvin voimakkaasti niin kansainvälisten kuin paikallistenkin yritysten ja toimijoiden rahavirrassa, ja siitä johtuen moni on ryhtynyt tarkastelemaan kustannuseriään sekä mahdollisia säästökohteita. Olemme Rubicilla auttaneet monia asiakkaitamme nykyisten IT-kustannusten pienentämisessä ja käsitelleet aiemmissa blogeissamme säästöteema monelta eri kulmalta katsottuna. Koemme, että varsinaisten kustannussäästöjen etsimisen lisäksi tai sen sijaan, kannattaakin usein keskittyä toimintojen tehostamiseen sekä tuottaviin investointeihin.
Aiheeseen liittyviä kirjoituksiamme:
Kokosimme muistilistanomaisesti muutamia säästövinkkejä, joista jokainen voi tarkistaa oman organisaationsa nykytilanteen.
Yksi suurista kulueristä joita organisaatiot kohtaavat, on uusien henkilöiden palkkaaminen, joko rekrytoinnin kautta tai ulkoisen asiantuntijan muodossa. Keskityimme tässä kirjoituksessa hyötyihin ja haittoihin joita ulkoinen asiantuntija parhaimmillaan ja pahimmillaan tuo organisaatioon. Kirjoituksesta löytyy vastaus siihen, missä tilanteessa ulkoisen asiantuntijan käyttäminen on hyödyllisempää kuin uuden rekrytoiminen.
Myös päätösten tekeminen kuluttaa usein yllättävän paljon sekä organisaatioiden, että henkilöiden aikaa sekä rahaa, etenkin jos niitä ei osata tehdä, tai niiden suhteen viivytellään tarpeettomasti. Kuinka ripeällä päätöksenteolla sitten voi säästää sekä aikaa että rahaa? Lue blogistamme miksi päätöstenteko on tärkeä lisä jokaisen ammatillisessa työkalupakissa.
Käsittelemme muun muassa sitä, milloin puhutaan kulusta ja milloin investoinnista, sekä miten sopimusten hallinta vaikuttaa kuluihin ja säästöihin.
Kukkaron kuntotesti Säästövinkkeihin liittyen teimme seuraajillemme pienen testin jonka avulla voi tarkistaa kuinka tuttuja organisaatioiden yleisimmät kulusyöpöt ovat, ja osaisiko itse välttää ne.
Oli tilanteenne mikä tahansa, ei keskustelu puolueettoman toimijan kanssa taatusti syö liian suurta lovea kalentereihinne. Pahin mitä voi tapahtua on se, että saatte vahvistuksen omille ajatuksillenne ICT:nne nykytilasta. Parhaimmassa tapauksessa saatte puolueettoman näkemyksen siitä mitä mahdollisia toimenpiteitä voitte tehdä kustannusten optimoimiseksi, tai mitkä investoinnit hyödyttävät toimintaanne pidemmällä tähtäimellä. Kuulette myös kuinka muut kokoisenne tai kaltaisenne toimijat ovat ratkaisseet IT-sidonnaisia haasteitaan, ja mitä konkreettista hyötyä he ovat saaneet tekemistään investoinneista.
Onko teillä varaa olla käyttämättä yhtä tuntia tähän keskusteluun?