Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Sähköiset TE-palvelut puolittavat asiointiaikaa

Referenssi“Sähköinen asiointi vapauttaa asiakaspalvelijoiden aikaa haastaviin palvelutilanteisiin sekä asiantuntijatyöhön. Laskelmiemme mukaan sähköiseen asiointiin siirtyminen mahdollistaa 20 minuuttia jokaisen asiakkaan palvelemiseen kolme kertaa vuodessa”, toteaa asiantuntija Pirjo Pääkkönen työ- ja elinkeinoministeriöstä.

Työ- ja elinkeinopalvelut (TE-palvelut) ovat tarjonneet verkkoasioinnin edelläkävijäratkaisuja jo vuosikymmenet. Sähköisten palvelujen osalta tavoitteena on vuorovaikutteisuuden ja reaaliaikaisuuden lisääminen, esimerkiksi verkkoasioinnin tukeen pohditaan chatin käyttöönottoa.

“Sähköisten palvelujen käyttö kasvaa kovaa vauhtia. Vuonna 2014 henkilöasiakkaan Oma asiointi -palveluun kirjauduttiin kolme miljoonaa kertaa. Tänä vuonna 4,5 miljoonan kirjautumisen raja ylittyy”, Pääkkönen kertoo.

Myös yritysten asiointipalvelua kehitetään TE-palveluissa. Yksittäiset asiointipalvelut on koottu yhteen ja samalla uusia toiminnallisuuksia on lisätty. Esimerkiksi kun työnantaja ilmoittaa avoimen työpaikan, peilataan automaattisesti paikkailmoitusta tarjolla oleviin CV-tietoihin. Näin työnantaja voi löytää sopivan työntekijän tunneissa päivien sijaan.

Yli 70 % työhaun aloituksista tehdään jo sähköisesti

Vuonna 2010 sähköisiä työnhaun aloituksia oli neljännes kaikista. Vuonna 2014 osuus on huomattavasti suurempi: kaikkiaan 420 000 työnhaun aloituksesta 72 prosenttia oli sähköisesti tehtyjä.

“Nykyisin asiat hoituvat niillä tiedoilla, jotka asiakas itse ilmoittaa. Enää ei välttämättä tarvitse esittää lomautustodistusta tai asioida henkilökohtaisesti TE-toimistossa. Kun tiedot ovat tallessa aiemmilta asiointikerroilta, päivityksen voi tehdä jopa viidessä minuutissa”, Pääkkönen summaa.

Käsittelyajat parhaimmillaan puolittuvat


Työttömyysetuuden saamisedellytysten selvityspyyntöjä tehtiin TE-toimistoissa vuonna 2014 yhteensä 270 000. Näistä 34 prosenttiin vastattiin sähköisesti. Vuoden 2015 alusta selvitykseen on ollut mahdollista liittää todistuksetkin sähköisessä muodossa.

”Työttömyysetuutta hakevalle tämä tarkoittaa asian nopeampaa käsittelyä ja siten parempaa palvelua. Sähköisen asioinnin myötä 30 päivän lakisääteisen maksimikäsittelyajan laskenta voi alkaa jo siitä hetkestä kun asiakas jättää sähköisen selvityksen”, Pääkkönen selventää.

Palkkatuen maksatushakemuksen sähköistäminen on puolestaan helpottanut työnantajien arkea. Työnantaja näkee reaaliajassa missä vaiheessa käsittely on. Asiointia nopeuttaa myös mahdollisuus käyttää vanhoja tietoja pohjana uutta maksatushakemusta laadittaessa.

”Prosessi on nopeutunut puolella, kun entisen kuuden viikon sijaan käsittely onnistuu kolmessa viikossa”, Pääkkönen sanoo.

TEM ja Vero selvittävät yhdessä miten prosessia voitaisiin entisestään sujuvoittaa ja miten pientyönantajien palkkojen maksuun tarkoitettu palkka.fi mahdollistaisi myös maksatushakemuksen tekemisen palkka.fi-palvelussa. Tulevaisuudessa kansallinen tulorekisteri (KATRE) antaa paljon mahdollisuuksia nopeuttaa ja automatisoida palkkatuen maksatushakemusten käsittelyä.

Työtarjousten seuranta tehostuu

Työnhakijoille lähetetään noin 50 000 työtarjousta kuukaudessa iPost-kirjeenä. Vuoden 2015 alussa käyttöön otetussa verkkopalvelussa lähetetty työtarjous näkyy asiakkaalle heti ja hän voi verkon kautta myös ilmoittaa millaiseen lopputulokseen tarjous johti.

”Tämä helpottaa ja tehostaa tarjousten seurantaa erityisen paljon, sillä jo nyt noin 40 prosenttia työtarjouksen tuloksista ilmoitetaan palvelun kautta, vaikka se on asiakkaille vielä suhteellisen tuntematon. Aikaisemmin työtarjousten tulostietoja saatiin heikosti, koska asiakkaat eivät saaneet ilmoitustaan läpi esimerkiksi puhelimitse”, Pääkkönen kertoo.

Sähköinen asiointi osana monikanavaista palvelua

Joillekin asiakkaille on tehokkaampaa valita henkilökohtainen palvelu. Vaikka verkkoasiointi on kasvanut jatkuvasti, myös puheluiden määrä kasvaa. Tehokas sähköinen palvelu mahdollistaa ajankäytön ohjaamisen myös henkilökohtaiseen palveluun, silloin kun sitä tarvitaan.

“Emme edes pyri täysin sähköiseen asiointiin, vaan monikanavaisuus on meillä valittu tie”, toteaa hankepäällikkönä toimiva neuvotteleva virkamies Taisto Tuominen työ- ja elinkeinoministeriöstä.

Sähköistä asiointia kehitettäessä myös TE-toimistojen nykyiset prosessit muuttuvat sähköistämistä tukevaksi. Kyse ei ole vain lomakkeiden viemisestä verkkoon, vaan on mietittävä miten puhelin-, verkko- ja henkilökohtainen palvelu saadaan nivottua yhtenäiseksi kokonaisuudeksi.

Pinterest
Referenssin infoboxi
Tietoevry Oyj logo

Tiedot

Tilaaja: Työ- ja elinkeinoministeriö
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Tari Solla

Lisätietoja

Yritysprofiili Tietoevry kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
Viestintä

Erikoisosaaminen

Dokumenttien hallinta

Toimialakokemus

Julkishallinto

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Siirry yrityksen profiiliin Tietoevry kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Tietoevry - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Tietoevry - Muita referenssejä

Tietoevry - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia