Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Tarvitsetko ERP:tä tuotannossa? Nämä tekijät auttavat päätöksessäsi!

Bloggaus

Tarvitsetko ERP:tä tuotannossa? Nämä tekijät auttavat päätöksessäsi!

Monet liiketoimintaprosessit ovat niin monimutkaisia, että resurssien hallinnointi on muuttunut entistä haastavammaksi. Yritykset menettävät helposti hallinnan mitä tulee: kapasiteettiin, koneiden käyttöasteiden optimointiin tai ovat vaikeuksissa materiaalien saatavuuden kanssa.

Enterprise Resource Planningilla (ERP) tarkoitetaan yrittäjän tehtävää suunnitella, ohjata ja hallita resursseja, kuten pääomaa, henkilöstöä, toimintaresursseja, materiaaleja sekä tieto- ja viestintätekniikkaa oikea-aikaisesti ja yrityksen tavoitteiden mukaisesti.

Mitä on resurssisuunnittelu?

Osa kapasiteeteista ja resursseista yrityksissä on niukkaa tai erityisen tärkeitä. Siksi niitä on käytettävä optimaalisesti. Jos mahdollista, niiden tulee olla käytössä keskeytyksettä, eivätkä ne saa seisoa käyttämättöminä. On myös useita ns. pullonkaularesursseja, jotka ratkaisevat kuinka kauan tilaukset ovat tuotannossa, kuinka pitkät läpimenoajat ovat ja mikä käyttöpääoma on sidottu tuotantoon.

Liiketoiminnalle voi syntyä kriittisiä hetkiä, kun yrityksen prosessit ovat hallitsemattomia eivätkä edisty. Kun odotusajat ja siten läpimenoajat kasvavat ja luvattuja toimituspäiviä ei pystytä kohtaamaan kertoo se hallitsemattomuudesta ja suunnitelmattomuudesta. Resurssisuunnittelu auttaa varmistamaan, että resurssihäiriöstä päästään järjestelmällisesti eroon. Näin mahdollisimman monet prosessit pääsevät käsiksi tarvittaviin resursseihin, jotta liiketoiminta voi toimia sujuvasti.

Mitä yrityksen resursseihin kuuluu?

Jotta resurssien suunnittelu voidaan suorittaa kunnolla, tarvitaan yleiskatsaus kaikista resursseista. Tuotannossa resurssi on mikä tahansa tekijä, joka edistää tuotantotilauksen toteuttamista. Tämä sisältää esimerkiksi työpisteet, koneet ja materiaalit. Tärkeämpää resurssien suunnittelun ja resurssien laskennan kannalta ovat kuitenkin työntekijät ja työajat. Nykypäivän digitaalisessa maailmassa ohjelmistot ja data voidaan myös laskea yrityksen resursseihin.

Pääoma

Pääoma määritellään keskeiseksi käsitteeksi ja se rinnastetaan yleensä rahaan. Konkreettisesti raha on kuitenkin enemmän kuin pelkkä maksuväline. Arkikielessä pääoma tarkoittaa rahallista tai aineellista omaisuutta, joka on yleensä tarkoitettu tavaroiden kiertoon. Taloudellisessa kielessä pääomalla tarkoitetaan kaikkia tuotannossa mukana olevia tuotantovälineitä eli tuotantolaitteita, joita voidaan käyttää tuotteiden ja palvelujen tuotantoon.

ERP-kontekstissa erityisesti rahoituksen teema on tärkeässä roolissa, sillä raha on usein kaikkien muiden resurssien perusta.

Henkilökunta

Olipa kyseessä henkilöstöjohtaminen tai henkilöpääoman hallinta. Molemmat käsitteet keskittyvät ihmisiin ja heidän tuottamaansa työsuoritukseen. "Tuotannon inhimillinen tekijä" on yhä enemmän modernin yritysjohdon painopisteessä, ja sitä pidetään usein yrityksen tärkeimpänä voimavarana. Yritykset ovat oivaltaneet, että ammattitaitoinen henkilöstöjohtaminen, erityisesti kansainvälisesti toimivissa yrityksissä, on yksi tärkeimmistä strategisista kilpailutekijöistä.

Työkalut / koneet

Taloudellisesti kannattavan yrityksen tuotannon perusedellytys ovat sen omistamat työkalut ja koneet. Etenkin valmistuksessa niitä pidetään usein henkilöstökustannusten ohella kustannusintensiivisimpänä resurssina, ja siksi ne on suunniteltava strategisesti. On tärkeää välttää tuotannon pysähdyksiä ja pitää tuotannon käyttöaste korkeana. Työkalujen ja koneiden huolto sekä ylläpito ovat myös osa resursseja ja tulee huomioida suunnittelussa.

Ota yhteyttä, niin katsotaan, milloin saadaan tuotantokoneesi yhdistettyä MONITOR G5:een. suomi@monitorerp.com

Materiaali

ERP:n ydintoiminto valmistusyrityksissä on materiaalitarpeiden suunnittelu. Tämän tarkoitus on varmistaa, että kaikki tuotteiden ja komponenttien valmistukseen tarvittavat materiaalit ovat saatavilla oikeassa paikassa, oikeaan aikaan ja oikea määrä. Kaiken kaikkiaan ERP:n pitäisi osata poistaa aiemmat ristiriitaiset tavoitteet ja näin auttaa yritystä saavuttamaan parempi tehokkuusaste seuraavilla suorituskykyominaisuuksilla:

  • Korkea laatu ja korkea tuottavuus.
  • Korkea toimitusvarmuus ja pieni pääomasitoumus.
  • Monimutkaisuuden vähentäminen ja joustavuus.
  • Korkea jatkuvuus ja lyhyt läpimenoaika.

Lue lisää Monitorista: https://www.monitorerp.com/fi/erp-system/

Pinterest
Monitor ERP System Finland AB logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Monitor ERP System Finland kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi
Hankinta
Projektinhallinta
Taloushallinto
Toiminnanohjaus ERP
Tuotanto
Tuotekehitys ja suunnittelu

Erikoisosaaminen

Integraatiot
Ohjelmistokehitys
Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

Valmistava teollisuus

Tarjonnan tyyppi

Johtamistyö
Konsultointi
Valmisohjelmisto

Omat tagit

Teollisuus

Siirry yrityksen profiiliin Monitor ERP System Finland kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Monitor ERP System Finland - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 3 asiantuntijaa.

Monitor ERP System Finland - Muita referenssejä

Monitor ERP System Finland - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia