Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Tekoäly AI ei ole hypeä: Viisi syytä, miksi tekoäly muuttaa liiketoimintaasi

Bloggaus

Tekoäly (AI) on kuuma puheenaihe, koska se on jo täällä. Kehitysvauhti on yhtä nopeaa kuin mobiililaitteiden ja -sovellusten leviäminen. Samaan tapaan AI on pian osa kaikkien arkea ja työtä.

Tekoäly on arkea.

Jos ajat tarkkaavaisesti Espoon Länsiväylää, näet jo nyt, kuinka muutamat Teslakuskit päästävät ratista irti. Siri ja Amazon Echo tulkitsevat ja päättelevät komentojesi tarkoituksen ja Googlen hakurobotti ehdottaa hakemaasi asiaa jo muutaman kirjaimen perusteella. Netflix suosittelee sinulle sarjoja sekä analysoi katsomasi ja päättää, mitä tuotantoja seuraavaksi rahoitetaan.

Palvelimet puolestaan pyörivät palvelinsalissa, jossa tekoäly oppii ja optimoi työkuormaa. Kenttähuolto taasen on kytketty järjestelmään, joka optimoi ajoreittejä ja oppii kunkin kuskin ajotavat sekä kuhunkin vikatyyppiin kuluvan ajankäytön. Watson seuloo oire- sekä potilasdataa ja osuu diagnooseissaan jo samaan tarkkuuteen kuin lääkärit.

“Tekoälyn vuosi”, otsikoi tammikuun alkajaisiksi TiVi:n pääkirjoituksessa (TiVi 1/2017) päätoimittaja Mikko Torikka. Hän jatkoi: “Kaikille tekoäly ei ja koneoppiminen eivät vielä sovi. Yrityksen pitää olla rittävän kehittynyt digitaalisissa taidoissaan.”

“Älä usko tekoälyhypeen”, oli puolestaan Talouselämä-lehden (TE 28/2017) toimittaja Teemu Laitilan elokuisen jutun otsikko.

Seuraavassa viisi syytä, miksi tekoäly ei suinkaan ole hypeä.


1. AI leviää samalla salamavauhdilla kuin mobiili

Itse asiassa älypuhelimet tarjoavat useille meistä ensimmäisen kosketuksen koneälyyn jo lähimmän parin vuoden kuluessa. Siitä pitää huolen kasvava laiteteho, nopea sovelluskehitys ja se, että jo nyt 80 % suomalaisista käyttää mobiililaajakaistaa. Äly ohjataan pilvestä ja sen rajattomista laskentaresursseista jokaisen taskuun.

Meillä on kaikilla vuonna 2020 käytössämme aktiivista koneälyä sekä työpaikalla että yksityiselämässä. Sitä on yhtä mahdoton vastustaa kuin älypuhelimien ja appien leviämistä jokaisen käyttöön viimeisen 10 vuoden aikana.


2. Isot toimijat panostavat hurjasti resursseja

Microsoft ilmoitti juuri, että se ei enää noudata “Mobile-first” -johtoajatusta, vaan nyt yhtiö haluaa olla “AI-first”. Saman strategisen päätöksen on tehnyt myös Google, joka on pääjohtajaansa Sundar Pichain mukaan siirtynyt AI-first -maailmaan.

Kaikki teknologiajätit – Apple, Alphabet/Google, Facebook, Microsoft, IBM, Amazon – ostavat kiihtyvällä tahdilla AI-startuppeja ja ohjaavat miljardeja dollareita kehitystyöhön. Samaa tekevät siruvalmistajat, kuten Intel, AMD ja NVIDIA. Pelissä ovat mukana myös Samsung sekä joukko isoja kiinalaisia toimijoita.

Kasvua ruokkivat myös pääomasijoittajat, jotka kahmivat tekoälyn ympärillä toimivia startuppeja portfolioonsa. Itse asiassa kaikki ovat mukana; olipa kyseessä ohjelmistoteollisuus, autonvalmistajat, teknologiafirmat, finassisektori tai maailman surimmat teolliset toimijat.

Kaikki etsivät tekoälystä kilpailuetua.

Lue koko artikkeli eCraftin blogista.

Pinterest
Fellowmind logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Fellowmind kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Omat tagit

tekoäly
AI
Artificial Intelligence

Siirry yrityksen profiiliin Fellowmind kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Fellowmind - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Fellowmind - Muita referenssejä

Fellowmind - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia