Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Tieto jumissa ERP:ssä? Näin saat teollisuusyrityksen katetuottolaskentaan tarvittavat raportit käyttöösi helposti

BloggausKatetuottolaskenta on olennaista yrityksen kehittämiseksi ja toiminnan pitämiseksi tuottavana. Jotta kannattavuuden tarkastelu perustuu luotettaviin laskelmiin, tarvitset kokonaisvaltaisen näkymän liiketoimintadataan. Kun tieto jää jumiin ERP:iin, vie BI-järjestelmä varmalle maaperälle. Lue blogistamme 3 tapaa, miten tiedolla johtamisen ratkaisu tehostaa teollisuusyrityksesi kannattavuuslaskelmia.

Katelaskenta ei ole useinkaan yksinkertaista teollisuusyrityksissä, joissa tuotanto on laajaa ja sisäisiä toimintoja runsaasti. Tästä syystä teollisuusyritys saattaakin törmätä kannattavuuden tarkastelussa useisiin eri haasteisiin.

3 tapaa, joilla BI-järjestelmä tehostaa teollisuusyrityksesi kannattavuuslaskelmia

1. Pystyt tarkastelemaan tietoa kokonaisvaltaisesti tuottavuuden laskemiseksi

BI-järjestelmä kerää ERP- ja CRM-järjestelmissä sekä tuotannon tai talouden omissa ratkaisuissa olevan tiedon yhteen toimien kaiken datan raportointi- ja analysointityökaluna. 

Siinä missä ERP-järjestelmä toimii hyvin yksittäisten töiden arvioimisessa, voit tarkastella BI-järjestelmällä isoja massoja koskevaa dataa monesta eri näkökulmasta.

Tästä syystä pystyt analysoimaan kokonaisuutta ERP-järjestelmää laajemmin ja pureutumaan tarkasti yksittäisiin tekijöihin tuottavuuden tarkastelussa. Jos esimerkiksi myyntikate näyttää ennakoitua pienemmältä tuloslaskelmassa, voit analysoida yksityiskohtaisesti, miksi tuottoja jää syntymättä.

2. Pystyt tarkkaan katelaskentaan, jossa huomioidaan toimintamuutosten aiheuttamat vaikutukset kustannuksiin

Liiketoiminnan rakenteet ja bisneksen tekotavat eivät lakkaa muuttumasta, ja yrityksen raportointijärjestelmän tulee pystyä mukautumaan muuttuviin tarpeisiin helposti ja kustannustehokkaasti. BI-järjestelmän avulla voit tarkastella joustavasti liiketoimintatietoa itse luomillasi koontinäytöillä (dashboards), joihin voit valita helposti haluamasi raportointitiedot. Kun analysoit tietoa monesta eri näkökulmasta, voit tarkastella muutosten vaikutuksia sekä löytää uusia piilotekijöitä kannattavuuden laskemiseen.

Jos huomaat esimerkiksi koneiden tuottavuuden arvioinnissa, että yksittäiset tehtävät ovat tuottavia, mutta koneiden kokonaiskäyttöaste heikko, voit lähteä selvittämään tarkemmin syitä tähän. BI-järjestelmät koostavat koneiden käyttöä koskevan tiedon laskelmiksi ja raporteiksi, joilla voit tarkastella monipuolisesti esimerkiksi koneiden käyttöastetta: millaisia aikoja koneet ovat käynnissä, kuinka kauan seisokit kestävät ja kuinka usein niitä tulee.

Pengon BI-ratkaisun avulla helpotusta teollisuusyrityksen katelaskelmiin

3. Pystyt määrittämään teollisuusyritykselle tärkeät mittarit, joilla varmistat tiedon luotettavuden

Tiedolla johtamisen järjestelmää hyödyntäen pystyt myös itse määrittämään mittarit ja tunnusluvut kannattavuuslaskelmia varten. Teollisuusyrityksen omat prosessit ja niitä kuvaavat tunnusluvut ovat kaikki kaikessa kannattavuuden mittaamisessa. Kun ne on määritetty huolella, pystyt luottamaan tietoihin ja kehittämään yritystäsi kannattavuuden parantamiseksi.

Tiedon analysointi antaa läpinäkyvyyden tuotannon tilaan. Vaikka voit laskea ERP-järjestelmää hyödyntäen esimerkiksi toimitusvarmuuden, ei sinulla välttämättä ole näkymää, mihin laskenta perustuu. Toimitusvarmuus voi näyttäytyä hetkellisesti hyvänä, jos yksi erä on toimitettu ajoissa, mutta muut myöhässä. Tiedolla johtamisen ratkaisulla voit määrittää tarkat mittarit ja analysoida kaikkea toimitusvarmuuteen liittyvää dataa aikataulu- ja toimituserämuutoksia myöten.

Lue kattavampi blogi ja katso asiakkaamme Hydrolinen asiakastarina blogistamme.

Pääset tutustumaan muihin asiakastarinoihimme täällä. Tutustu myös blogiimme, jossa kerromme, millaista merkittävää kilpailukykyä tiedolla johtaminen tuo teollisuusyrityksen toimintaan.

Kiinnotuitko? Ota yhteyttä

Tee liiketoimintatiedosta yrityksesi menestystekijä! Tunnemme erityisesti teollisuusyrityksen tiedolla johtamisen haasteet ja autamme yritystäsi löytämään niihin sopivat ratkaisut.

 

Panu Pihl

Panu Pihl

Myyntijohtaja

040 756 0286

panu.pihl@pengon.fi

Pinterest
Pengon Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Pengon kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi

Erikoisosaaminen

Analytiikka
Big Data

Toimialakokemus

Prosessiteollisuus
Valmistava teollisuus

Tarjonnan tyyppi

Johtamistyö
Konsultointi
Koulutus
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

Power BI
BI
Qlik
Qlik Sense
K4 Analytics

Siirry yrityksen profiiliin Pengon kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Pengon - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Pengon - Muita referenssejä

Pengon - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia