TP Silva uudistaa klapikoneiden liiketoimintaa IoT-TICKET®in avulla
Työkoneen oikeaoppinen käyttö, säännöllinen huolto ja hyvä asiakaspalvelu ovat olennainen osa luotettavaa brändiä – mutta ilman älykästä IoT-palvelua se ei olisi mahdollista.
Lyhyesti
- TP Silva, maailman johtava klapien prosessointilaitteiden valmistaja, on hyödyntänyt IoT-teknologiaa perinteisellä toimialalla.
- Yhtiö valitsi IoT-TICKET®in maailmanlaajuisesti myytävien klapikoneiden etähallintajärjestelmäksi. Alusta mahdollistaa reaaliaikaisen tietojenkeruun ja säästää aikaa ja rahaa mm. huoltojen suunnittelussa ja vikatilanteiden tehokkaassa selvittämisessä.
- Kerätyllä datalla parannetaan tuotteen laatua, valmistuksen tehokkuutta ja voidaan luoda uusia palveluita tuotteille, kuten pidennettyjä takuita, etädiagnostiikkaa ja tuotteen käytön optimointia.
Meillä kaikilla on käsitys siitä, kuinka klapikone toimii. IoT ei ole kuitenkaan ensimmäinen asia, joka tulee mieleen.
TP Silva on maailman johtava klapikonevalmistaja. Johtoaseman saavuttaminen on vaatinut asioiden tekemistä eri tavalla, toiminnan jatkuvaa kehittämistä. TP Silvalla, Hakki Pilke-, Japa- ja Palax-klapikoneiden valmistajalla, tämä on käytännössä tarkoittanut modernin tekniikan valjastamista perinteikkään alan palvelukseen.
Timo Jussila esittelee Hakki-Pilkkeen klapikoneen ohjausyksikköä ja tekniikkaa.
Tulimme siihen tulokseen, että meidän bisnestä on klapikoneiden valmistaminen, ei koodaaminen.
Timo Jussila, Kehitysjohtaja
”Factory connection” eli tehdasyhteys alkaa olla yleinen vaatimus tuotteissa esimerkiksi EU-tukea haettaessa. TP Silvaan fuusioituneissa Japa-klapikoneissa oli olemassa jo aiemmin kehitetty etähallintajärjestelmä, mutta se toimi vain klapikoneen ja tehtaan välillä. – Kun kolme klapikonevalmistajaa, eli Hakki Pilke, Japa ja Palax -brändit, fuusioituivat samaan yritykseen TP Silvaan, kasvoi etähallintajärjestelmään liitettyjen koneiden määrä lyhyessä ajassa. Samalla asiakaspalvelumme ylikuormittui maahantuojien yhteydenotoista. Koneiden huoltopyynnöt tulevat maahantuojillemme, mutta koska etähallinta toimi vain klapikoneen ja tehtaan välillä, joutuivat maahantuojat ottamaan ongelmatilanteessa aina yhteyttä meihin, koneen tiedot nähdäkseen. Nykyisen järjestelmän jatkokehittäminen osoittautui vaikeaksi tehtäväksi ja tulimme siihen tulokseen, että meidän bisnestä on klapikoneiden valmistaminen, ei koodaaminen, muistelee kehitysjohtaja Timo Jussila.
– TP Silvaan fuusioituneissa Japa-klapikoneissa oli ollut oma logiikkaohjaus etäyhteydellä käytössä jo vuodesta 2016 lähtien. Olimme saaneet jo aiemmin hyvää kokemusta etäyhteyden hyödyntämisestä. Siirtyminen omavalmisteisesta järjestelmästä IoT-TICKET®in pariin tuntui luontevalta askeleelta konemäärien kasvaessa ja yrityksen fuusion myötä, täydentää Japa-klapikoneiden vientipäällikkö Lauri Kälviäinen.
Uutta potkua tuotekehitykseen
IoT-TICKET® oli ennestään tuttu toisen liikkuvia työkoneita valmistavan yrityksen, Movaxin järjestelmistä, sillä Movax jaTP Silva kuuluvat samaan Terra Patris -konserniin. Niinpä TP Silva päätti lähteä selvittämään IoT-TICKET®in mahdollisuuksia klapikoneiden globaalissa hallinnoinnissa ja liiketoiminnan jatkokehittämisessä.
Kävi ilmi, että kyllä se on se meidän oma mielikuvitus, joka rajoittaa niitä mahdollisuuksia, ei IoT-TICKET®.
Timo Jussila, Kehitysjohtaja
Kun maahantuojat ovat päässeet itse näkemään kentällä olevien koneiden reaaliaikaiset tiedot, myös tuotekehitys on alkanut entisestään kiihtyä. Onneksi IoT-TICKET®in vahvuuksia on juuri skaalautuvuus suuriin tietomääriin ja jatkokehittämisen vaivattomuus: ohjelmointitaitoja ei vaadita.
Timo Jussila esittelee klapikoneen sisäistä IoT-laitteistoa
– Ideoita on nyt kyllä alkanut kentältä tulla, tyyliin ”saisiko tällaisen tai tällaisen tiedon myös liikkumaan järjestelmässä”. Mutta näin se kokonaisuus kehittyy asiakastarpeiden pohjalta eteenpäin, kohti parempaa asiakaskokemusta. IoT-TICKET® on tässä joustava ympäristö. Meidän IoT-palvelun jatkokehittäminen ei ole juuri sen vaikeampaa kuin powerpointin tekeminen, TP Silvan Timo Jussila kuvailee.
Japan klapikoneiden osalta IoT-TICKET® on otettu käyttöön keväällä 2023 ja ensimmäiset tuotantovaiheen koneet ovat nyt toimituksessa. – Testivaiheessa Japan koneita on toimitettu asiakkaille syksyn 2022 aikana. Tuotekehitys jatkuu IoT:n osalta vauhdilla, kun saamme ensimmäiset koneet kentälle ja asiakaspalautteen perusteella pystymme räätälöimään palveluamme ja koneiden ominaisuuksia entistä paremmin asiakkaidemme tarpeiden mukaiseksi, kommentoi Japan Lauri Kälviäinen.
Miten IoT muuttaa klapikonetta, millaista uutta arvoa se sille luo?
– Kun kerättyä tietoa päästään hyödyntämään entistä monipuolisemmin, voidaan luoda kokonaan uutta liiketoimintaa. Rikastamalla tuotteesta sekä sen käytöstä kerättyä tietoa parannetaan tuotteiden laatua, tehostetaan tuotteiden valmistamista, sekä rakennetaan kokonaisia palveluja tuotteiden ympärille. Maailmalle lähteviin tämäntyyppisiin liikkuviin työkoneisiin tarjottavia uusia palveluja voivat olla esimerkiksi laajennetut takuut, erilaiset tuotteiden käyttötietoihin perustuvat huoltopalvelut ja etädiagnostiikka, sekä tuotteiden käytön optimointi ja automaattinen tulosraportointi. Parhaimmillaan luodaan täysin uudenlaista liiketoimintaa, jossa tuote on vain yksi osa tarjotussa kokonaisuudessa, tai tuotetta myydäänkin palveluna toteaa Wapice Oy:n IoT-TICKET® -palvelun kasvujohtaja Kimmo Karimäki.
Vasemmalta: Joonas Myllylä, Timo Jussila, Juho Jokinen ja Kimmo Karimäki keskustelevat IoT-TICKET®in mahdollisuuksista klapikoneiden liiketoiminnassa.
Jussila on tyytyväinen myös käytännön yhteistyöhön. – Prosessin ohjaus on IoT-TICKET®in tiimillä sujunut todella hyvin. Juho Jokinen on hienosti luotsannut yhteistyötä eteenpäin, siitä pisteet. Aina ei ole tarvinnut erikseen pitää palaveria, vaan homma on koko ajan mennyt eteenpäin. Kaikki on myös dokumentoitu tarkkaan, mikä on ollut erityisen tärkeää, kun meilläkin on tässä talon sisällä henkilöt vaihtuneet, Timo Jussila pohtii.
– Yhteistyö Timon kanssa on sujunut vaivattomasti. Alkuun keskustelimme paljon siitä, mitä kaikkea tietoa klapikoneista on mahdollista saada irti, ja sitten ideoimme yhdessä, mitä kaikkea tällä datalla voitaisiin tehdä, eli miten se hyödyttäisi TP Silvan asiakasryhmiä kuten maahantuojia ja loppukäyttäjiä ja miten dataa teknisesti käsiteltäisiin. Yhdessä sparraamalla olemme rakentaneet IoT-TICKET®:in ympärille uudentyyppisiä palveluita, ja uusia aihioita on jo kehitteillä. IoT-TICKET® -palvelua hyödynnetään monella toimialalla ja meidän konsulteillamme on kokemusta usealta eri sektorilta. Näitä kertyneitä ratkaisumalleja ja parhaita käytänteitä voimme hyödyntää suunnittelutyössä. Mielenkiintoisimmat innovaatiot syntyvät usein eri alojen rajapinnassa, IoT-TICKET®in konsultti Juho Jokinen pohtii.
Suosittelija:
Ideoita on nyt kyllä alkanut kentältä tulla, tyyliin ”saisiko tällaisen tai tällaisen tiedon myös liikkumaan järjestelmässä”. Mutta näin se kokonaisuus kehittyy asiakastarpeiden pohjalta eteenpäin, kohti parempaa asiakaskokemusta. IoT-TICKET® on tässä joustava ympäristö. Meidän IoT-palvelun jatkokehittäminen ei ole juuri sen vaikeampaa kuin powerpointin tekeminen
Timo Jussila, krehitysjohtaja, TP Silva
Tiedot
Tilaaja: | TP Silva |
Toimittajan yhteyshenkilö: |
Kimmo Karimäki, Director of Revenue & Growth, IoT-TICKET |
Lisätietoja
Tagit
Tarjonnan tyyppi
Konsultointi | |
Valmisohjelmisto |
Omat tagit
Wapice - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt
Wapice - Muita referenssejä
Wapice - Muita bloggauksia
It- ja ohjelmistoalan työpaikat
- Laura - IT BUSINESS PARTNERING DIRECTOR
- Laura - Data Engineer
- Laura - Datainsinööri, tietohallinto
- Laura - Ohjaaja media- ja it-tiimi / oppisopimus
- Laura - Kesätyöpaikat IT-ala
- Frends iPaaS - Technical Community Manager
- Druid Oy - Myyjä - hunter-henkinen tekijä, joka saa tuloksia aikaiseksi!
Premium-asiakkaiden viimeisimmät referenssit
- Nordea - Scrum Master to the Financial Crime Prevention Technology team
- Codemate - Kestävää kasvua sovelluskehityksen transformaatiolla
- Maxtech - Muonion kunta modernisoi työajanseurantansa Maxtechin järjestelmällä
- Identio Oy - Identio x Svenska litteratursällskapet i Finland - Täsmäosaamista modernin sisällönhallintajärjestelmän kehittämiseen
- Hellon - Redefining Digital Insurance for Vodafone
- Agenda Digital - Fican.fi WordPress-verkkosivut
- Red & Blue Oy - Taivalkosken uusi saavutettava ja erottuva verkkopalvelu
Tapahtumat & webinaarit
- 15.01.2025 - Datavastuullisuuden valmennus: hanki valmiudet vastuulliseen datan ja tekoälyn hyödyntämiseen
- 15.01.2025 - FCAI-SIG: AI in Energy
- 15.01.2025 - SaaS-klubi: Myyntivetoinen kasvu
- 21.01.2025 - Älyteko 2025 -hybridiseminaari
- 23.01.2025 - Generatiivisen tekoälyn hyödyt liiketoimintajohtajalle
- 29.01.2025 - Modern toolchain and AI breakfast seminar with Eficode, AWS and HashiCorp
- 30.01.2025 - Suuri Rahoitusilta
Premium-asiakkaiden viimeisimmät bloggaukset
- Codemate - Tietoturvaa ja Hollywoodia: Vesse Saastamoinen yhdistää intohimonsa Codematella
- Codemate - Hannun polku IT-yrittäjyydestä Codematelle
- Codemate - UX-suunnittelija Tiina Nykänen ajautui tietämättään unelma-ammattiinsa
- Codemate - Jukka-Pekka eteni Codematella mobiilidevaajasta tiiminvetäjäksi
- Maxtech - Avainta TES -muutokset ja niiden hallinta: Näin Maxtech voi auttaa
- Vetonaula Oy - Windows 10:n tuen päättyminen: mitä yrityksesi tulisi tietää?
- SC Software Oy - Koodia ihmiseltä ihmiselle jo 10 vuotta
Digitalisaatio & innovaatiot blogimediaBlogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä |