Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Turun yliopiston asiantuntijoilta massiivinen avoin verkkokurssi EIT Digitalin euroopanlaajuiseen koulutustarjontaan

BloggausTurun yliopiston kahden opettajan tekemä ja opettama sulautettujen järjestelmien verkkoliitettävyyttä ja turvallisuutta opettava massiivinen avoin verkkokurssi on
EIT Digitalin verkko-opetuksen kautta euroopanlaajuisessa jakelussa. Kurssi on saanut opiskelijoiltaan kiitettävän palautteen.


”Web Connectivity and Security in Embedded Systems -massiivinen avoin verkkokurssi käsittelee teknologioita, joiden avulla modernit laitteet voidaan liittää yhteen niin sanotuiksi sulautetuiksi järjestelmiksi ja nämä edelleen internettiin. Aiheenamme ovat myös säännöt ja standardit, joiden ansiosta laitteet kykenevät kommunikoimaan verkon kautta keskenään. Lisäksi käsitelemme älykkäiden verkkojen turvallisuuteen ja yksityisyyden suojaan liittyviä asioita”, kertoo kurssin opettajana toimiva Turun yliopiston yliopistonlehtori ja dosentti
Juha Plosila.

Massiivinen avoin verkkokurssi (engl. Massive Open Online Course, MOOC) on verkon kautta toteutettava opetuskokonaisuus, joka koostuu studiossa nauhoitetuista luennoista sekä niihin liittyvistä kysymyksistä ja arvioinneista.

”Olennaisin ero perinteiseen verkko-opetukseen on, että massiivinen avoin verkkokurssi on nimensä mukaisesti tarkoitettu todella suurelle opiskelijajoukolle. Tämä asettaa vaatimuksia niin suunnittelulle, sisällölle kuin opetusalustalle. Kun yksittäisen luennon tulisi kestää enintään 7 – 8 minuuttia, joudut todella miettimään, mihin fokusoida. Suuren opiskelijamäärän takia kurssin tulee edellyttää opettajalta mahdollisimman vähän opetustilanteen aikana tapahtuvaa puuttumista tai ylläpitoa. Se on mahdollista huolellisen suunnittelun, erilaisten oppimista testaavien kysymysten ja opiskelijoiden keskinäisen vuorovaikutuksen avulla”, Plosila jatkaa.

Juha Plosilan kumppanina kurssin toisena opettajana toimii Turun yliopiston väitöskirjatutkija Farhoud Hosseinpour. Kurssin tilaaja, EIT Digital, on Euroopan johtava digitaalista innovaatiota ja yrittäjyyttä edistävä organisaatio. Se kouluttaa digitaalisten teknologioiden huippuosaajia tarjoamalla verkko-opetusta maisteri- ja täydennyskoulutuksen yhteydessä. Turun yliopisto on EIT Digitalin kumppani ja Juha Plosila toimii EIT Digitalin maisterikoulun sulautettuja järjestelmiä koskevan opetusohjelman johtajana. Tässä roolissa häntä myös pyydettiin laatimaan aiheeseen liittyvä massiivinen avoin verkkokurssi ja toimimaan sen opettajana.

Plosilan ja Hosseinporin mukaan onnistunut massiivinen avoin verkkokurssi syntyy hyvänä joukkuesuorituksena. Onnistumisessa auttoi edelleen se, että Turun yliopistolla on vahvaa osaamista sulautetuista järjestelmistä. Lisäksi yliopisto tarjoaa sulautettuihin järjestelmiin ja esineiden internettiin (IoT) liittyvää korkealaatuista opetusta.

“Massiivisessa verkko-opetuksessa on aina laaja ja siksi hyvin heterogeenin yleisö. Onnistuneen kurssin tulee antaa heille kaikille hyvä ja palkitseva kokemus, joka kannustaa heidät jatkamaan seuraavaan luentoon. Mitä dynaamisempia kalvoja ja vähemmän matemaattisia kaavoja, sitä innostavampi luento on. Siksi on myös hyvä olla useita lyhyempiä kuin muutama pidempi video. Ja kehitys kulkee kohti yhä lyhyempiä, jopa vain 2 – 3 minuutin videoita, kun yhä useampi katsoo ne mobiilillaitteelta”, tuotannosta vastannut väitöskirjatutkija Farhoud Hosseinpour sanoo.

Käytännössä verkkokurssin koostaminen tapahtui niin, että luennot kuvasi kameraryhmä studiolavasteen edessä. Tahti oli tiukka. Kurssi koostuu viidestä moduulista, joita kuvattiin yksi päivässä. Yksittäinen moduuli sisältää 4 – 6 luentoa. Joidenkin luentojen kuvaus onnistui kahdella otoksella, mutta jotkin vaativat 5 – 10 otosta.

“Luonnollisesi aliarvioimme vaaditun työmäärän. Niinpä viimeistelin yöt seuraavana päivänä nauhoitettavia oppitunteja. Mutta kaiken kaikkiaan kokemus oli hauska ja opettavainen, ja opimme myös näyttelemistä”, Plosila kertoo.

Opiskelija suorittaa kurssin seuraamalla nauhoitettuja luentoja. Kuvassa näkyy opettajan lisäksi tämän käyttämät kalvot. Opettajan puhe on purettu lauseiksi, joten luennon voi myös halutessaan tulostaa. Omaa oppimistaan voi testata vastaamalla luentoa koskeviin kysymyksiin. Lisäksi opiskelijoita kannustetaan muodostamaan omia vertaisryhmiään asioiden käsittelemiseksi.

Web Connectivity and Security in Embedded Systems -kurssin suorittamisen on laskettu kestävän kuusi viikkoa ja vaativan 5 – 7 tuntia opiskelua viikossa. Kurssi on ilmainen osallistujille. Halutessaan osallistujat voivat lunastaa 50 euroa maksavan todistuksen kurssin suorittamisesta.

”Massiivisen avoimen verkkokurssin jakelualustan tulee olla teknisesti riittävän hyvä ja tarjota mahdollisuuksia arviointeihin ja palautteen antoon. Esimerkiksi YouTube ei tähän tarkoitukseen enää riitä”, Hosseinpour painottaa.

EIT Digital käyttää yliopistoille tarkoitettua Coursera –palvelua massiivisten avointen verkkokurssiensa jakelualustana. EIT Digitalin massiivisten avointen verkkokurssien tarjonta on katsottavissa osoitteessa: www.coursera.org/eitdigital . Kaikki tarjotut kurssit ovat englanninkielisiä.

Pinterest
EIT Digital Suomi logo

Lisätietoja

Yritysprofiili EIT Digital Suomi kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Laatu, turvallisuus ja ympäristö
Tietohallinto

Erikoisosaaminen

IoT
Pilvipalvelut / SaaS
Tietoliikennepalvelut
Tietoturva

Toimialakokemus

Koulutusala

Tarjonnan tyyppi

Koulutus

Omat tagit

MOOC
sulautettu järjestelmä
embedded systems

Siirry yrityksen profiiliin EIT Digital Suomi kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

EIT Digital Suomi - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

EIT Digital Suomi - Muita referenssejä

EIT Digital Suomi - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia