Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Verneri suunniteli automaattisen kestävyysraportointi työkalun CSRD siirtymää varten

BloggausVerneri Laakkonen, Sustashiftiltä otti Altorokseen yhteyttä ajatuksena kehittää lakisääteistä kestävyysraportointia varten tehokas, helppokäyttöinen työkalu, koska raportointia varten ei ollut tarjolla näitä tarpeita vastaavaa ratkaisua. Tämä uusi kestävyysraportointityökalu mahdollistaa, muista markkinoilla olevista palveluista poiketen, tiedon täysin automaattisen kulun yhtiön järjestelmistä raporttiin ja näiden tietojen tägäämisen. Työkalun avulla raportointiin menevä manuaalinen työ arvioidaan lyhenevän huomattavasti, jopa 600 – 1000 tuntia.

“Työskennellessäni yritysjuridiikan alalla asianajotoimistossa, huomasin yritysten tarpeen saada käyttöönsä työkaluja ja asiantuntija-apua kestävyysraportoinnin toteuttamiseen. 

Erityisosaamiseni on kestävyysraportointia koskeva lainsäädäntö, kuten CSRD, SFDR ja taksonomia. Tavoitteenani on auttaa asiakkaita luomaan laadukasta kestävyysraportointia, sekä kehittää työkaluja raportoinnin avuksi. 

Kestävyystyön avulla voimme yhdessä rakentaa parempaa maailmaa. Näemme sääntelyn mahdollisuutena luoda uutta liiketoimintaa ja tuoda esiin asiakkaittemme parhaat puolet”, kertoo Verneri.

 

Kestävyysraportointityökalusta haluttiin helppokäyttöinen ja automaattinen

Tuleva EU-direktiivi tarkoittaa, että suurilla yhtiöillä on velvollisuus raportoida yhtiön vaikutuksista kestävyystekijöihin ja kestävyystekijöiden vaikutuksesta yhtiöön. Velvoitteiden sisältö ja järjestys on määritelty tarkasti EU-lainsäädännössä.

Työkalun kehittäminen lähti liikkeelle asiakkaiden tarpeista – tarvittiin helppokäyttöiset pohjat, joihin voidaan rakentaa raportin sisältö, sekä hoitaa raportin tägääminen. Raportointiohjelmassa nämä kaksi ominaisuutta yhdistyvät, tarjoten kokonaisvaltaisen ratkaisun asiakkaalle.

Kaikki ohjelman kannalta keskeiset omaisuudet; mallidokumentit ja tägäys, on rakennettuna. Projekti ja yhteistyö eteni Altoroksen kanssa sujuvasti ja kaikki paljastuneet haasteet selätettiin onnistuneesti. Lisäksi yhteistyö on ollut avointa ja sujuvaa.

Suunnitelmana on kehittää työkalua edelleen helppokäyttöisyyden takaamiseksi. Tavoitteena on automatisoida tiedon kulkeminen keräämisestä tägäämiseen ja validointiin asti.

Altoroksen tarjous uuden raportointityökalun rakentamiseen oli kilpailukykyinen, sekä mahdollisti kansainvälisen yhteistyön ja markkinoinnin. Projektista oltiin rehellisen kiinnostuneita, innostuneita ja tuotteeseen uskottiin.

 

Kestävyysraportointityökalu vastaa kahteen keskeiseen haasteeseen

  • Yhtiö tarvitsee ESRS-standardien mukaisen pohjan, johon kirjoittaa CSRD:n mukainen kestävyysraportti. Työkalussa tämä on valmiina, joten yhtiö pääsee suoraan kirjoittamaan raporttia.
  • Yhtiön täytyy tägätä raportti, muuttaa se koneellisesti luettavaan muotoon ja validoida raportti. Ohjelma tekee kaiken tämän automaattisesti, jolloin asiakas ei tarvitse erillistä palvelua tägäämiseen. Manuaaliselta tietojen ja tägien yhdistämiseltä säästytään ja siten työaikaa säästyy noin 600 – 1000 tuntia. 

Sustashift

tarjoaa neuvontaa ja työkaluja CSRD:n mukaiseen raportointiin. Yhtiölle on tarjolla kaikki tarvittava, riippumatta lähtötilanteesta. Sustashifiltä löytyy työkalut ja neuvonta kaksinkertaisen olennaisuuden arviointiin, GAP-analyysin toteuttamiseen, sekä lopullisen raportin muodostamiseen ja tägäämiseen. Lisäksi voimme tarjota koulutusta yhtiön sisäisen osaamisen kehittämiseksi operatiivisella sekä hallinnon tasolla. 

Jos sinulla on kysymyksiä tai haluat lisätietoa kestävyysraportoinnin lainsäädännöstä, ota yhteyttä Verneri Laakkonen, Sustashift.



Me voimme olla myös sinun kumppanisi matkalle uusiin innovaatioihin

Ota yhteyttä

ari.mutanen@altoros.com

Lue lisää

AI-InnovationLab workshopista saat konkreettista tietoa yrityksesi kasvun ja kehityksen mahdollisuuksista.

www.altoros.fi

Pinterest
Altoros Finland Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Altoros Finland kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
BI ja raportointi
Laatu, turvallisuus ja ympäristö
Taloushallinto
Toiminnanohjaus ERP
Viestintä

Erikoisosaaminen

Aineistonhallinta
Analytiikka
Arkkitehtuuri
Auditointi
Integraatiot
It-infra loppukäyttäjäpalvelut
Ketterät menetelmät
Käyttäjähallinta
Käyttöliittymäsuunnittelu
Ohjelmistokehitys
Pilvipalvelut / SaaS
Tekoäly (AI) ja koneoppiminen

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut
IT
Kiinteistöala

Teknologia

Azure
Microsoft
Salesforce
SAP
Angular

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi

Omat tagit

lakipalvelut
kestävyysraportointi

Siirry yrityksen profiiliin Altoros Finland kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Altoros Finland - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Altoros Finland - Muita referenssejä

Altoros Finland - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia