Webinaari-integraatio ja tapahtumanhallinta
Webinaariohjelmistot tai muut verkkotapahtumien työkalut kuten Zoom, MS Teams tai WebinarJam, ovat erinomaisia työkaluja online-sisällön striimaamiseen. Meidän tehtävämme Eventillalla taas on tehdä kaikesta sen ympärillä ensiluokkaista, kuten uniikki käyttökokemus brändisi ulkoasulla, aina URL-osoitteista laskeutumissivuihin ja viestintään. Eventillalla voit helposti myös myydä lippuja webinaariisi.
Mutta miksi tarvitsen kaksi järjestelmää? Kuinka ne yhdistetään?
Eventilla on siis tapahtumanhallinnan työkalu, joka integroituu webinaariohjelmistoihin. Integraation avulla webinaarista saadaan brändisi näköinen ja helpommin järjestettävä, kun kaikki data ja järjestelyt on kerätty yhteen paikkaan.
Mitä webinaari-integraatio sitten oikein tekee? Pitäisikö minunkin hankkia sellainen? Tässä postauksessa käymme läpi kuinka webinaari-integraatiot toimivat ja mitä etuja voit niistä saada.
- Mikä on webinaari-integraatio?
- Mitä etuja integraatio tarjoaa?
- Miten se toimii?
- Mihin järjestelmiin voi integroida?
Mikä on webinaari-integraatio?
Webinaari-integraatio on se palanen, joka yhdistää webinaariohjelmiston muihin hyödyllisiin järjestelmiin, kuten tapahtumanhallinnan, CRM:n, markkinoinnin automaation, uutiskirjeiden tai taloushallinnon järjestelmiin. Integraatio asetetaan paikalleen kehittäjien toimesta, hyödyntämällä avoimia rajapintoja. Webinaari-integraatioiden avulla voit siirtää ja yhdistää dataa, ilman turhaa poukkoilemista useampien järjestelmien välillä. Integraation avulla webinaari tai muu tapahtuma voidaan myös upottaa verkkosivuillesi.
Eventillan integraatiot ovat valmiiksi tehtyjä ja voidaan aktivoida tukitiimimme puolesta hyvinkin nopealla aikataululla. Ylimääräistä kehitystyötä ei siis tarvita. Webinaari-integraatio on saatavilla monipuolisesti eri järjestelmiin, kuten Zoomiin, GoToWebinariin ja Microsoft Teamsiin.
Alla olevassa aikajanassa näet kuinka webinaari-integraatio toimii käytännössä, esimerkkinä Zoom-järjestelmän kanssa. Jatka lukemista, niin käymme läpi nämä stepit tarkemmin.
Mitä etuja integraatio tarjoaa?
Webinaari-integraatiota hyödyntämällä saat monenlaisia etuja. Tiedämme, että tapahtuman tai kurssin järjestäjänä sinulla on moninaisia tehtäviä – ja ne eivät lopu kesken aivan heti. Integraation myötä sinun on mahdollista löytää kaikki data helposti samasta paikasta ja automatisoida webinaarisi järjestelyjä.
Mutta kuinka hyödyn integraatiosta käytännössä?
Nämä ovat meidän suosikki-etumme Eventillan webinaari-integraatioissa:
- Webinaarijärjestelyt ja kaikki data yhdessä paikassa
- Yhtenäinen ja brändisi mukainen asiakaskokemus kaikissa tapahtumissa ja kanavissa
- Webinaarit ja tapahtumanhallinta integroituna myös muihin järjestelmiin, esimerkiksi: CRM (kuten Salesforce), markkinoinnin automaatiot (kuten LianaCloud), taloushallinto…
- Ajastetut ja automatisoidut tapahtumajärjestelyt webinaareissa
- Palautekyselyt, todistukset ja sertifikaatit webinaareista
- Osalistujadata suoraan CRM-järjestelmään, josta asiakkuus- ja myyntitiimi löytää tiedot helposti
Miten se toimii?
Seuraavaksi kerron esimerkin siitä, kuinka itse hyödynnämme Eventillan Zoom-integraatiota omissa verkkokoulutuksissamme. Käytössämme on siis Zoom Webinar. Tältä prosessi näyttää järjestäjän näkökulmasta:
Lempiasiani integraatiossa on, että se säästää aikaa ja helpottaa järjestelyjä, koska minun ei tarvitse vaihdella edestakaisin kahden tai useamman eri järjestelmän välillä. Ku integraatio on paikallaan, voin luoda webinaarin Eventillan sisällä, edes avaamatta Zoom-järjestelmää. Eventillassa myös luon tapahtumalle laskeutumissivun ja ajastan kutsut, vahvistusviestit sekä muistutusviestit. Tämä kaikki tapahtuu siis vain Eventillan sisällä ja samalla asettamallamme brändi-ilmeellä. Kun luon vahvistus- ja muistutusviestejä, asetan webinaarilinkin paikalleen yksinkertaisen muuttujan ja klikkauksen avulla – vieläkin pysyen Eventillassa. Tämä ohjaa osallistujat automaattisesti webinaarilähetykseen heidän henkilökohtaisten linkkiensä kautta. Nyt kaikki on valmista webinaaria varten.
Webinaaripäivänä avaan Zoom-sovelluksen ja hostaan webinaarin siellä. Osallistujat liittyvät mukaan henkilökohtaisesta linkistään, joka asetettiin aiemmin ajastamiini muistutus- ja vahvistusviesteihin. Kun osallistujat liittyvät webinaariin ja lähtevät sieltä, Zoom kerää heidän läsnäolotietonsa automaattisesti. Webinaarin jälkeen palaan Eventillaan ja haen osallistujadatan Zoomista yhdellä klikkauksella.
Helppoa, eikö?
Webinaarin jälkeen kohdennan tallenteen sisältävä viestin niille, jotka eivät päässeet paikalle, koska Eventilla on tallentanut läsnäolotiedot Zoomista. Paikalle päässeille taas kohdennan palautekyselyn, joka ohjaa heidät brändimme näköiselle palautekyselysivulle. Myös nämä toimet olen yleensä automatisoinut, jotta minun ei tarvitse huolehtia niistä tapahtuman jälkeen.
Näin siis käytämme Eventillan Zoom-sovellusta.
Mihin järjestelmiin integraatio on saatavilla?
Eventillan webinaari-integraatio on saatavilla mm. suosituimpiin webinaarijärjestelmiin, kuten Zoom Webinar & Zoom Meeting, Microsoft Teams, GoToMeeting / GoToWebinar sekä WebinarJam. Tutkimme aina mielenkiinnolla myös muiden sovellusten rajapintojen integraatiomahdollisuuksia, joten kerro vain mitä ohjelmistoa käytät, niin selvitämme asiaa. Huomioi myös, että integraatioiden mahdollisuudet voivat hieman poiketa toisistaan järjestelmästä riippuen. Lue lisää mahdollisista integraatioista
Haluatko tutustua integraatioiden mahdollisuuksiin? Ota meihin yhteyttä, niin perehdytään tilanteeseenne yhdessä.
Lisätietoja
Tagit
Liiketoimintaprosessi
Markkinointi | |
Projektinhallinta |
Erikoisosaaminen
Integraatiot |
Tarjonnan tyyppi
Valmisohjelmisto |
Eventilla - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt
Eventilla - Muita referenssejä
Eventilla - Muita bloggauksia
It- ja ohjelmistoalan työpaikat
- Laura - Development Manager, Operations
- Laura - ICT-asiantuntija
- Laura - IT Manager
- Nordea - Senior Fullstack Developer
- Innofactor Oyj - Business Architect
- Laura - Cloud Engineer
- Laura - UX/UI Designer
Premium-asiakkaiden viimeisimmät referenssit
- SD Worx - Kehitystyö SD Worxin kanssa takaa Clas Ohlsonille parhaat palkanmaksun prosessit kasvun tiellä
- Digiteam Oy - Case Esperi Care Oy: Ketterä kumppanuus vei Esperin verkkosivu-uudistuksen maaliin sujuvasti ja aikataulussa
- Kisko Labs Oy - Howspace Hub - Mukautuva oppimisen hallintajärjestelmä kasvaviin oppimisalustavaatimuksiin
- Kisko Labs Oy - Sanoma Pro: Multimediasisältöjen hallinnan uudistaminen
- Kisko Labs Oy - Svean helppokäyttöinen palvelu asiakkaan verkko-ostosten hallintaan
- Kisko Labs Oy - Yhtenäinen käyttöliittymä luovien alojen ammattilaisille
- Codemate - Digitaalisen murroksen nopeuttaminen Flutterin avulla
Tapahtumat & webinaarit
- 27.11.2024 - Green ICT -ekosysteemitapaaminen III: Ohjelmistojärjestelmien virrankulutuksen mittaaminen ja kasvihuonepäästöjen arviointi
- 27.11.2024 - Digitaalisen asiakaskokemuksen uusi aikakausi
- 28.11.2024 - Webinaari: Keskity myyntityön laatuun!
- 28.11.2024 - Copilot-webinaari – Mielekkäämpää tietotyötä turvallisesti
- 04.12.2024 - Kuinka oikea matka- ja kululaskujärjestelmä tehostaa prosesseja?
- 05.12.2024 - Green ICT VICTIS -hankkeen kick off -tilaisuus
- 15.01.2025 - Datavastuullisuuden valmennus: hanki valmiudet vastuulliseen datan ja tekoälyn hyödyntämiseen
Premium-asiakkaiden viimeisimmät bloggaukset
- Zimple Oy - Pipedrive vai Hubspot? Kumpi kannattaa valita?
- SC Software Oy - Jatkuvat palvelut – asiakaslähtöistä kumppanuutta projekteista ylläpitoon
- Timeless Technology - Ohjelmoitavat logiikat (PLC): Ratkaisevat työkalut automaatioon ControlByWebiltä.
- Kisko Labs Oy - Heroku: Ohjelmistokehittäjän ykköstyökalu skaalautuvien sovellusten rakentamiseen
- SD Worx - Näin luot vakuuttavan Business Casen palkkahallinnon ulkoistukselle
- Timeless Technology - Kyberriskien tunnistaminen Profitap IOTA verkkoanalysaattorin avulla.
- GidiUp Oy - Ai hitto -päivä: Kun sesonki pääsee taas yllättämään
Digitalisaatio & innovaatiot blogimediaBlogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä |