Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

WordPressin kehitys ja viimeisimmät uudistukset

BloggausWordPress on yksi maailman suosituimmista julkaisujärjestelmistä, ja se on kulkenut pitkän ja vaikuttavan kehityspolun. Vuonna 2003 blogialustaksi lanseerattu työkalu on kasvanut monipuoliseksi sisällönhallintajärjestelmäksi (CMS), jota käytetään laajalti erilaisten verkkosivustojen rakentamiseen.

Viime vuosina WordPress on tuonut keitokseen aivan uudenlaisia mausteita – kuten sisältöosien luomista helpottavan lohkoeditorin, Gutenbergin, sekä koko sivuston muokkausta sujuvoittavan Site Editorin.

Tässä artikkelissa käymme läpi WordPressin viimeisimpiä uudistuksia ja niiden vaikutuksia verkkosivustojen kehittämiseen – mitä hyvää niissä on ja mitä kehitystä ne vielä kaipaavat. Kerromme myös, mitä teknisiä ratkaisuja hyödynnämme Digiteamilla omissa verkkosivustoprojekteissamme.

WordPressin Lyhyt Historia

WordPress on vakiinnuttanut asemansa julkaisujärjestelmien kärkisijalla, kiitos sen joustavuuden, skaalautuvuuden ja pitkälle kehittyneen tietoturvan. Tällä hetkellä WordPressin maailmanlaajuinen markkinaosuus on yli 43 %, ja se on pysynyt suosituimpana julkaisujärjestelmänä vuosikaudet.

Alkuvuosina WordPressin avulla sivustojen rakentaminen vaati käytännössä koodausosaamista. Aluksi se oli suunniteltu pelkäksi blogialustaksi, ja kokonaisen verkkosivuston rakentaminen oli haastavaa. Tähän tarpeeseen vastattiin kuitenkin varhaisessa vaiheessa tuomalla mukaan teemat – valmiit tyylit ja sivupohjamallit, jotka helpottivat sivustojen rakentamista.

WordPressiä voi myös räätälöidä lisäosien eli plugineiden avulla. Lisäosat tarjoavat valmiita palikoita, joilla voidaan tuoda verkkosivuille erilaisia toiminnallisuuksia, kuten lomakkeita ja hakukoneoptimointityökaluja. Tällä hetkellä saatavilla on yli 60 000 lisäosaa, ja ne tarjoavat laajan valikoiman erilaisia ominaisuuksia, joita sivuston omistajat voivat hyödyntää.

Vuonna 2011 WordPress julkaisi Woocommercen, joka on nykyään suosituin kauppalisäosa. Sen avulla voidaan rakentaa monipuolisia verkkokauppoja ja tuotekatalogeja, jotka ovat helposti räätälöitävissä asiakkaan tarpeisiin.

Sisältöeditorit ja Gutenbergin Esiinmarssi

Seuraava merkittävä kehitysaskel WordPress-maailmassa oli erilaisten sisältöeditorien ja "page builderien" esiinmarssi. Beaver Builder, Elementor, Divi ja Oxygen builder toivat sisällönhallintaan joustavuutta ja visuaalista mukautettavuutta. Myöhemmin WordPressin oma Gutenberg-lohkoeditori, lanseerattu vuonna 2018, tuli vastaamaan näihin markkinoilla oleviin tarpeisiin.

Gutenberg-lohkoeditorin avulla verkkosivujen rakentaminen tapahtuu lohkojen kautta, jolloin sivuille voidaan helposti lisätä erilaisia nostoja, palstoja ja kuvituselementtejä. Me Digiteamilla räätälöimme asiakkaillemme tyypillisesti tärkeimmät lohkot, jotta verkkosivujen yhtenäinen ilme säilyy myöhemmissä päivityksissä.

Lisäksi Gutenbergin avulla voidaan luoda brändi-ilmeelle räätälöityjä valmiita lohkokokonaisuuksia (Patterns), joita voi helposti käyttää eri sivuilla. Patterns auttavat pitämään sisällön monipuolisena, mutta samalla varmistavat yhtenäisyyden brändin kanssa.

Digiteamilla hyödynnämme sekä Elementoria että Gutenbergia laajasti verkkosivustoprojekteissamme. Elementor on Gutenbergin jälkeen suosituin sivustoeditori, ja sen vahvuuksiin kuuluvat monipuoliset muokkausmahdollisuudet sekä helppokäyttöisyys. Gutenberg puolestaan on ilmainen WordPressin vakioeditori, joka sopii erityisen hyvin laajempiin projekteihin.

Site Editor – Koko Sivuston Muokkaaminen

Gutenberg-lohkoeditorin rinnalla WordPress on kehittänyt Site Editorin, joka laajentaa sivuston muokkausmahdollisuuksia lohkojen käsittelystä koko sivuston kattavaan muokkaukseen. Site Editor mahdollistaa erilaisten sivupohjien sekä sivuston ylapalkin ja alapalkin muokkauksen keskitetysti.

Aiemmin teema määritteli, missä sivuston ulkoasuun liittyviä asioita, kuten fontteja ja värejä, pystyttiin muokkaamaan. Myös yla- ja alaosien (header ja footer) sisällöt sijaitsivat eri paikoissa teemasta riippuen, mikä saattoi aiheuttaa haasteita markkinoinnin parissa työskenteleville. Site Editor yksinkertaistaa ja vakioi nämä asetukset, minkä ansiosta koko sivuston hallinnointi on entistäkin suoraviivaisempaa.

Vaikka Site Editor vaikuttaa lupaavalta, se ei vielä ole täysin valmis kaikkiin sivustoprojekteihin. Se on edelleen kehitysvaiheessa, ja jotkin WordPress-teemat eivät vielä ole sen kanssa yhteensopivia. Odotamme kuitenkin innolla sen kehityksen jatkumista, sillä Site Editorilla on potentiaalia olla tehokas työkalu verkkosivustojen rakentamiseen.

Paras Ratkaisu Verkkosivustoprojektin Toteuttamiseen?

Mielipiteet verkkosivustojen toteuttamisesta vaihtelevat asiantuntijoiden keskuudessa. Jotkut suosivat perinteistä sivuston koodaamista, kun taas toiset kokevat sisältöeditorien tarjoavan paremman asiakaskokemuksen ja joustavuuden.

Me Digiteamilla uskomme yksilöllisiin ratkaisuihin. Emme yritä sovittaa kaikkia asiakkaita yhteen ja samaan muottiin, vaan räätälöimme ratkaisun aina asiakkaan tarpeiden, toiveiden ja budjetin mukaan. Tiimiltämme löytyy osaamista niin vaativasta koodauksesta kuin sisältöeditorien tehokkaasta hyödyntämisestäkin. Paras tapa ja työkalu valitaan aina asiakaslähtöisesti.

Onko Verkkosivuston Uudistus Ajankohtainen?

Jos verkkosivuston uudistus on ajankohtainen, suosittelemme tutustumaan Sivustouudistajan oppaaseemme. Löydä paras tapa toteuttaa verkkosivustosi uudistus ja varmista, että pääset hyödyntämään WordPressin viimeisimmät innovaatiot ja työkalut.

Pinterest
Digiteam Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Digiteam kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Markkinointi
Viestintä

Erikoisosaaminen

Webkehitys
Graafinen suunnittelu

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut
Hotelli, matkailu ja ravitsemus
IT
Julkishallinto
Järjestöt ja yhdistykset
Kauppa
Kiinteistöala
Koulutusala
Kuljetus, liikenne ja logistiikka
Media
Pankki ja vakuutus
Prosessiteollisuus
Raaka-aineet ja energia
Rakentaminen
Telekommunikaatio
Terveys- ja sosiaalipalvelut
Urheilu, viihde ja virkistys
Valmistava teollisuus

Teknologia

WordPress

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

asiakaslähtöiset verkkosivut
b2b verkkosivut
b2c verkkosivu
kustomoidut verkkosivut
Räätälöidyt verkkosivuratkaisut
myyvät verkkosivut
nopeat verkkosivut
Mobiilioptimoidut verkkosivut
toimivat verkkosivut
turvalliset verkkosivut
verkkosivu
verkkosivu uudistus
verkkosivuston toteutus
verkkosivuston uudistus
kotisivujen kehitys
Kotisivujen suunnittelu
kotisivujen suunnittelu ja toteutus
kotisivujen uudistaminen
kotisivurakentaja
Kotisivut yritykselle

Siirry yrityksen profiiliin Digiteam kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digiteam - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Digiteam - Muita referenssejä

Digiteam - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia