Enterprise-tason WordPress-kehitystä käsittelevän blogisarjan toinen osa esittelee esimerkkien kautta vaativaan verkkopalveluun toteutettuja toimintoja. Geniemin Tuomas ja Hannu Kumpula antavat käytännön esimerkkejä siitä, minkälaisia toimintoja ammattimaisella WordPress-kehityksellä voidaan toteuttaa.
Mitä esimerkkejä WordPressillä tehdyistä vaativista verkkopalveluista haluaisitte esitellä?
”Valitsimme esimerkeiksi Ravintola.fi ja Ironsky.net -palvelut. Täytyy myöntää, että Ravintola.fi:ssä alkuun mietitytti, taipuuko WordPress tähän.
Toteutuksessa on yli 100 ravintolaa, ja joka ravintolalla on oma sivu, jota pitää voida hallita ja myös kustomoida ulkoasullisesti ja sisällöllisesti.”
#nopeus #responsiivisuus #some #haut #kustomoitavuus
Minkälaisia sisältöjä ja toimintoja Ravintola.fi tukee?
”Jollain on instagram-feedistä kuvia, jollain lounaslista, toisella ei. Ravintoloilla on tapahtumia ja tarjouksia, ja etusivu kasaa nämä yhteen.
Loppukäyttäjä taas voi valita erilaisia hakuja monella tavalla. Kaiken pitää olla nopeaa ja responsiivista eri laitteilla.”
”Ravintolan sivuilla on lisäksi verkkokauppa, josta voi ostaa lahjakortteja. Yhdistimme mukaan myös lounas.fi-palvelun.
Koko saitista rakennetaan myös hybridisovellukset. Sama koodi ei toimi pelkästään responsiivisesti, vaan se pitää pystyä ajamaan myös applikaation sisällä, jolloin toiminta muuttuu applikaatiomaiseksi.”
#verkkokauppa #sisällöt #natiivisovellukset #push-palvelin
Eli WordPress-kehitykseen sopivat myös natiivit sovellukset?
”Kyllä. WordPress pystyy tukemaan monikanavaista toimintamallia, johon kuuluu myös natiivit sovellukset.
Mukana on myös push-palvelin, eli WordPressin hallinnasta voi lähettää push-viestejä älypuhelimeen.”
Minkälaisia haasteita teille on tullut vastaan WordPress-toteutuksissa?
”WordPressin tietorakenne on ‘liian’ yksinkertainen. Palveluun yhkodit.fi liitettin WordPressillä hakutoiminto, jolloin yksi haku kesti yli 30 sekuntia. Sitten alettiin räätälöimään ja nyt on päästy 0,17 sekunnin latausaikaan.
Jos tietomalli on monimutkainen, WordPress-tietorakenne ei välttämättä taivu siihen. Siksi usein on kolmannen osapuolen palvelin, johon WP ‘pultataan’.
Asiakastyössä teknologia voi herättää kysymyksiä. Ehkä syy on siinä, että se on tunnettu digitoimistojen työkaluna.
Asiakkaalla voi olla luulo, että ‘blogimoottorina’ tunnettu teknologia ei voi toimia isompaan tarpeeseen. Todellisuudessa, jos toteutuksessa on esimerkiksi monimutkaisia ja isoja datakokonaisuuksia, pystytään tekemään räätälöityjä tietomalleja toimimaan WP:n kanssa.”
Mitä mahdollisuuksia WordPress tarjoaa?
”WordPressin etuna on vaivaton sisällönhallinta. WordPressin laajennettavuus on myös helppoa. Ennen vanhaan olisi katsottu, ettei tuota pysty WordPressillä tekemään. Nyt voidaan jo tehdä 90% sivustosta ja sekin osio, joka olisi vaatinut aiemmin ylimääräistä työtä, voidaan nyt tehdä WordPressin kylkeen kiinni.”
“WordPress toimii myös hyvin sosiaalisten palveluiden pohjana. Toteutimme esimerkiksi sosiaalisen median ja joukkoistuksen hallinnan uudessa ironsky.net -portaalissa, sisältäen eri käyttäjätilit, taskien teon, kommentoinnin ja niin edelleen.”
Mistä saitte idean ryhtyä tekemään ammattimaisesti vaativia WordPress-toteutuksia?
”Teimme ensimmäisen WordPress-toteutuksen kolme vuotta sitten asiakkaan pyynnöstä. Siitä lähtien kysyntä on ollut niin suurta, että viimeisen kolmen vuoden aikana olemme erikoistuneet vaativiin WordPress-toteutuksiin.
Jatkossa luvassa on esimerkiksi merkittäviä perinteisten medioiden verkkototeutuksia WordPressillä.”
Tutustu myös ammattimaista WordPress-kehitystä käsittelevän blogisarjan ensimmäiseen osaan.
Geniemin kotisivut
Geniemin ite wiki-profiili
Jätä kommentti - kommentteja(0)