Composable Commercen suunnitteluvaihe – parhaat käytännöt
Oletko harkinnut Composable Commercea, mutta et ole täysin varma olisiko se paras ratkaisu juuri sinun yrityksellesi? Ei hätää, me autamme sinua! Olemme Vaimolla kehittäneet loistavan ratkaisun, jossa voimme tarkoin suunniteltujen työpajojemme avulla auttaa asiakkaitamme selvittämään, olisiko Composable Commerce oikea ratkaisu heille.
Suunnitteluvaiheemme koostuu sarjasta työpajoja joissa työskentelemme yhdessä asiakkaidemme kanssa. Näissä työpajoissa määrittelemme ratkaisun, joka täyttää sekä heidän asiakkaidensa että liiketoimintansa tarpeet tehokkaimmalla mahdollisella tavalla. Tuloksena saadaan sarja Vaimon UX-, ratkaisu- ja arkkitehtitiimin tuottamia dokumentteja, joista muodostuu suunnitelma sille, mitä aiotaan toteuttaa.
Tässä artikkelissa tarkastelemme niitä parhaita käytäntöjä, joita noudatamme tehdessämme havaintoja ja löydöksiä Composable Commercen rakentamista varten. Ennen kuin syvennymme näihin käytäntöihin tutustutaan kuitenkin siihen, mitä Composable Commerce on ja mitä se ei ole.
Lue lisää: Composable Commerce on verkkokaupan tulevaisuus »
Miksi valita Composable Commerce?
Nykyään liiketoiminnan ja asiakkaiden tarpeet ovat moninaisia, monimutkaisia ja jatkuvasti muuttuvia. Jotkut yritykset saattavat käyttää yhtä alustaa tai ratkaisua kaikkien vaatimusten täyttämiseen, kun taas toiset saattavat tarvita erilaista vaihtoehtoa. Asiakastiedot, tilausten hallinta, tuotetiedon hallinta, blogit, verkkokauppa, katalogit, kassa, markkinointi, analytiikka ja niin edelleen, ovat kaikki kriittisiä osatekijöitä hyvin toimivassa liiketoimintakokonaisuudessa. Juuri tämänlaisessa tilanteessa Composable Commerce auttaa vastaamaan monimuotoisten ja muuttuvien liiketoiminnan ja asiakastarpeiden asettamiin vaatimuksiin.
Composable-arkkitehtuurin avulla voimme eritellä ja rakentaa parhaat käytänteet ja ominaisuudet, jotka vastaavat asiakaskokemuksen tarpeisiin. Sen ansiosta eri tiimit pystyvät hallitsemaan liiketoimintaa tukevia teknologioita ja tarjoamaan parhaat mahdolliset ratkaisut yksityiskohtaisiinkin haasteisiin.
Toisin sanoen, se antaa yritykselle mahdollisuuden hyödyntää eri ratkaisuja kaupankäynnin eri osa-alueilla ja varmistaa, että jokainen osa-alue soveltuu juuri oikein omaan tehtäväänsä.
Lue lisää aiheesta: Kuinka siirtyä Composable-arkkitehtuuriin? »
Kuinka aloittaa?
Kun rakennat composable-arkkitehtuuria, on entistäkin tärkeämpää määritellä ja dokumentoida liiketoiminnalliset valmiutesi, eli toisin sanoen sen, mitä verkkokauppasi tekee.
Perinteisemmässä, “käyttövalmiissa” lähestymistavassa monet liiketoimintamahdollisuudet määritellään itse verkkokauppa-alustalla. Esimerkiksi Adobe Commerce + Luma -järjestelmää käytettäessä tiedetään yleensä mitä järjestelmä osaa tehdä, mikä vaatii kustomointia ja mikä ei ole järjestelmälle luontevaa sekä mitä on parempi välttää. Tämä on hyvä asia, mikäli liiketoimintamalli sopii näppärästi kyseiseen järjestelmään – saat monet asiat toimimaan heti niiden käyttövalmiuden ansiosta.
Kun päätetään käyttää tiettyä järjestelmää, yritysten valmiuksia ohjaa usein se, mitä pidetään ratkaisun parhaana käytäntönä. Tällöin luova ajattelu saattaa olla hankalampaa.
Tämä näkyy vielä selvemmin Shopifyn tai BigCommercen kaltaisissa rajoitetummissa alustoissa, joissa koko liiketoimintamalli määritellään usein alustan itsensä perusteella. Tämä voi olla myös hyvä asia silloin, jos etsit helppoa ja nopeaa ratkaisua, jolla saat verkkokauppasi ripeästi käyntiin.
Sen sijaan Composable Commerce antaa sinulle mahdollisuuden rakentaa juuri sen mitä tarvitset, millä tahansa haluamillasi komponenteilla. Sinun on kuitenkin tehtävä perusteellinen selvitys tämän rakentamistyön tueksi.
Miten Vaimon suunnitteluvaihe tulee apuun?
Kun olet tehnyt luettelon liiketoiminnallisista valmiuksistasi (me Vaimolla olemme usein vahvasti mukana tässä jo tässä vaiheessa), on aika siirtyä eteenpäin suunnitteluvaiheeseen. Tässä vaiheessa määrittelemme, miten kukin digitaalisen kaupankäynnin valmius voidaan saavuttaa Composable Commercen avulla.
Katsotaanpa joitakin parhaita käytäntöjämme, joita noudatamme toteuttaessamme composable-suunnitteluvaihetta.
1. Liiketoimintalähtöinen nimeämistapa
Jos haluat keskittyä liiketoiminnallisiin näkökulmiin, käytä valmiuksien nimeämisessä substantiiveja verbien sijasta. Tämä korostaa näiden elementtien “business-at-rest” -luonnetta. Esimerkiksi: “Nopea kassatoiminto – yhden klikkauksen maksutapahtuma” tai “Joustava kassatoiminto – osamaksu
2. Nykyhetken ja tulevaisuuden tasapainottaminen
Kun aloitat suunnitteluvaiheen, pyri löytämään tasapaino nykyisten tarpeidesi ja tulevaisuuden toiveidesi välillä. Dokumentoimalla päämäärät ja tavoitteet varmistat, että nyt käyttöön otettavat tekniset ratkaisut voivat ajan myötä kehittyä ja mukautua visioihisi sopiviksi myös tulevaisuudessa.
3. Yhteistoiminnalliset valmiudet
Kuvittele nettikauppa joka myy kirjoja. Sen ensisijainen liiketoimintavalmius on “kyky myydä tilattuja kirjoja”. Tämä valmius perustuu useiden järjestelmien yhteistyöhön Composable Commerce -lähestymistavassa. Näitä voivat olla esimerkiksi tuotetiedon hallintajärjestelmä, verkkokauppa-alusta, kassatoiminto ja maksujärjestelmä.
4. Valmiuksien järjestäminen hierarkiaan
Kaikki valmiudet eivät ole samalla toiminnallisella tai loogisella tasolla. Esimerkiksi “fyysisten tuotteiden myynti” voi olla ylimmän tason liiketoimintavalmius, johon liittyvät seuraavat alavalmiudet:
- Tuotetietojen hallinta ja rikastaminen
- Käyttäjäystävällinen tuotesivukokemus
- Virtaviivaistettu kassaprosessi:
- Tarkka veronlaskenta
- Turvalliset maksuvaihtoehdot:
- – Luottokortti
- – Lasku
- Luotettavat toimituskumppanit:
- – DHL
- – DPD
5. Ydin- ja tukivalmiuksien erottaminen toisistaan
On tärkeää tunnistaa ydin– ja tukivalmiuksien välinen ero, sillä se voi auttaa resurssien ja investointien priorisoimisessa.
- Ydinvalmiudet – Elintärkeät elementit, jotka määrittelevät liiketoimintasi ja joiden avulla pystyt tuottamaan arvoa asiakkaillesi.
- Tukivalmiudet – Täydentävät toiminnot, jotka helpottavat liiketoiminnan sujuvuutta, esimerkiksi palvelutasosopimuksen (SLA) ylläpitäminen teknologia-arkkitehtuuriasi varten, fyysisen tuotevaraston hallinta tai raporttien ja analyysien saatavuuden varmistaminen.
6. Joustavuuden ja sopeutumiskyvyn korostaminen
Kaupankäynnin alati muuttuvassa maailmassa on ratkaisevan tärkeää korostaa joustavuuden ja mukautuvuuden merkitystä valitsemissasi ratkaisuissa. Valitsemalla Composable Commerce -lähestymistavan annat yrityksellesi työkalut, joiden avulla se voi kasvaa ja kehittyä markkinoiden vaatimusten ja uusimpien trendien mukaisesti. Tämä sopeutumiskyky varmistaa, että yrityksesi pysyy kilpailukykyisenä ja merkityksellisenä myös pitkällä aikavälillä.
Lisätietoja
Tagit
Liiketoimintaprosessi
Markkinointi | |
Tuotanto | |
Viestintä |
Erikoisosaaminen
Webkehitys | |
Verkkokaupparatkaisut | |
Sisällönhallinta |
Tarjonnan tyyppi
Konsultointi |
Omat tagit
Vaimo Finland - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt
Vaimo Finland - Muita referenssejä
Vaimo Finland - Muita bloggauksia
It- ja ohjelmistoalan työpaikat
- Nordea - Sr IT Analyst - Adobe/SAS Marketing Automation
- Nordea - Senior IT / Business Analyst with technical background - Finland, Nordea Payments
- Nordea - Senior IT Analyst, Finnish language required
- Laura - DevOps Engineer
- Aveso Oy - ERP tekninen projektipäällikkö
- Aveso Oy - IFS ERP -konsultti
- Laura - Digiasiantuntija, PAMin keskustoimistoon Helsinkiin
Premium-asiakkaiden viimeisimmät referenssit
- Symbio - Taxi Point Oy
- Valve - Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan verkkopalvelun siirto WordPressiin
- Valve - Eezy Valmennuskeskuksen verkkokauppa-uudistus
- Valve - Danonen Nutricia ja Aptaclub -brändien sivustot
- Hellon - Identifying growth opportunities with global Moomin fans
- Hellon - Award-Winning Inclusive Customer Experience for Northern
- Hellon - Developing a Life-Saving App to Boost Blood Donations
Tapahtumat & webinaarit
- 13.11.2024 - Rakettiwebinaari: ohjelmistotestaus ja sen tulevaisuus
- 14.11.2024 - RoimaDay 2024
- 14.11.2024 - Verkkolaskufoorumin syysseminaari 2024
- 19.11.2024 - The Future of Software - Embracing Collaboration in an AI-Powered World
- 27.11.2024 - Green ICT -ekosysteemitapaaminen III: Ohjelmistojärjestelmien virrankulutuksen mittaaminen ja kasvihuonepäästöjen arviointi
Premium-asiakkaiden viimeisimmät bloggaukset
- Timeless Technology - Verkon luotettavuuden varmistaminen: Ota käyttöön Perle Systemsin teollisuustason 4G ja 5G reitittimet!
- Efima Oyj - Hyvästi turhat klikkailut: Näin moderni järjestelmä tehostaa myyntityötä erikoistavarakaupassa
- SC Software Oy - SC Softwaren uratarinat: Joel Ollikainen, konsultti
- Softlandia Oy - Sovelletun tekoälyn insinöörien esiinmarssi ja tekoälyosaamisen muutos
- Innofactor Oyj - 5 Copilot-vinkkiä Microsoft 365 -käyttäjälle
- Innofactor Oyj - Tekoäly käytännössä: 3 AI-työkalua myynnin ammattilaiselle
- TNNet Oy - "Asiakkaan tulee saada palvelua, joka jää mieleen"
Digitalisaatio & innovaatiot blogimediaBlogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä |