Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Onko Adobe siirtymässä kohti composable commercea?

BloggausComposable-kehittämistyökalut ja tekoälypohjainen personointi ovat kaksi suurta asiaa, jotka vaikuttavat digitaalisen kaupankäynnin maailmaan. Adoben uusimmassa julkaisussa on kyse juuri näistä muutostekijöistä, mikä saikin meidät kysymään: siirtyykö Adobe composable commerceen? Me Vaimolla olemme luoneet verkkokauppoja Adobe Commerce -alustalla (entinen Magento) yli 15 vuoden ajan ja viime vuosina keskittyneet rakentamaan asiakkaillemme composable-ratkaisuja.

Tarkastellaan ensin Adobe Commercea/Magentoa hieman niiden vuosien ajalta, joina olemme työskennelleet tämän kuuluisan verkkokauppa-alustan kanssa.

Adobe Commerce: mistä on kyse? 

Adobe Commerce on joustava ja skaalautuva kokonaisvaltainen verkkokauppa-alusta. Sen avulla vähittäiskauppiaat voivat hallita, personoida ja optimoida kaupankäyntikokemusta eri kosketuspisteissä ja läpi koko asiakaspolun, aina aloitteesta oston jälkeiseen sitoutumiseen saakka.

Adobe Commerce integroituu myös saumattomasti Adobe Experience Cloudiin, jonka avulla voit hallita kaikkea verkkokauppasisältöäsi yhdessä paikassa.

 

Magento: mistä on kyse?

Vuonna 2007 yleiseen käyttöön julkaistu Magento oli avoimen lähdekoodin verkkokauppa-alusta, joka oli kirjoitettu PHP:llä ja ladattavissa ilmaiseksi. Kehittäjät pystyivät lataamaan ohjelmiston, ottamaan käyttöön omia moduulejaan ja rakentamaan toiminnallisuuden päälle.

Aiemmin Magento tarjosi ilmaisen Magento Community -version sekä maksullisen Enterprise-version, joka oli täynnä käyttövalmiita ominaisuuksia ja toiminnallisuuksia.

Magento oli on-premise-tuote ennen kuin he lanseerasivat Magento Commerce Cloudin vuonna 2016.

Kun Adobe hankki Magenton, Magento Communitystä tuli Magento Open Source ja Magento Enterprisesta tuli Adobe Commerce. Kauppiaat ja kehittäjät voivat edelleen käyttää Magento Open Sourcea verkkokaupparatkaisuidensa omatoimiseen hostaukseen ja kustomointiin.

 

Adobe Commerce ja Magento

Vuonna 2018 Adobe hankki Magento Commerce -verkkokauppa-alustan. Magento, markkinoiden johtava verkkokauppa-alusta, oli luonteva lisä Adoben pilvipalveluiden valikoimaan. Adoben ja Magenton yhteinen visio digitaalisista kokemuksista yhdisti Adobe Experience Cloudin verkkokaupan kanssa.

Adobe lanseerasi pilvipohjaisen Adobe Commercen vuonna 2019. Hankinnan jälkeen Adobe on vakiinnuttanut asemansa digitaalisen kokemuksen suunnannäyttäjien eturivissä. Viime vuonna Adobe nimettiin Leaderiksi Gartnerin 2023 Magic Quadrant for Digital Commerce -raportissa seitsemättä vuotta peräkkäin.

Sekä Adoben kannattajille että Magento-evankelistoille Adoben ja Magenton yhdistyminen tarkoittaa parempia ostokokemuksia eri toimialoilla ja kanavissa.

Haluaisitko tietää, kuinka Open Source eroaa Adobe Commercesta? Lue artikkeli kokonaisuudessaan täältä! »

Headless ja composable: mistä on kyse?

Headless-arkkitehtuurilla tarkoitetaan frontend-esityskerroksen irrottamista backend-infrastruktuurista. Headless-setupissa verkkokauppa-alusta palvelee vain sisältöä tai dataa API-rajapinnan (Application Programming Interface) kautta, kun taas esityskerros (esim. verkkosivusto tai mobiilisovellus) on rakennettu erikseen millä tahansa teknologialla tai kehyksellä. Tämä mahdollistaa suuremman joustavuuden ja innovoinnin digitaalisten kokemusten suunnittelussa ja toimittamisessa eri kanavissa ja laitteilla.

Composable-arkkitehtuuri käsittää sovelluksen tai järjestelmän jaottelemisen modulaarisiksi, vaihdettaviksi komponenteiksi, joita voidaan itsenäisesti kehittää, ottaa käyttöön ja skaalata. Composable-arkkitehtuurit mahdollistavat yrityksille heidän digitaalisten ratkaisujensa koostamisen yhdistelemällä näitä modulaarisia komponentteja, kuten mikropalveluita, API-rajapintoja ja kolmannen osapuolen palveluita, vastaamaan tiettyihin liiketoimintavaatimuksiin ja mukautumaan ajan myötä muuttuviin tarpeisiin.

Ajattele, että composable on ikään kuin yhden askeleen meneminen pidemmälle verrattuna headlessiin. Headless-arkkitehtuuri keskittyy pääasiassa frontend-esityskerroksen erottamiseen backend-infrastruktuurista, kun taas composable-arkkitehtuuri menee pidemmälle ja kattaa koko sovelluksen tai järjestelmän, jaotellen sen modulaarisiin komponentteihin, joita voidaan yhdistellä ja koota kustomoitujen ratkaisujen luomiseksi.

Headless-arkkitehtuuri käsittelee pääasiassa frontendin tarpeita, kun taas composable-arkkitehtuuri kattaa koko sovellusarkkitehtuurin, tarjoten suurempaa joustavuutta, skaalautuvuutta ja kustomointimahdollisuuksia.

 

Kuinka Adoben siirtymä composableen tapahtui?

Yhtenä markkinoiden joustavimmista alustoista, Adobe on aina ollut erinomainen rakennuspalikka headless-lähestymistapaan tai hybridi-composable-mallille. Tässä syitä miksi:

Magento aloitti tukemalla moduuleja ja laajennuksia sovelluksessaan. Vuosien mittaan Magento alkoi työstää headless-arkkitehtuuriaan antamalla asiakkaille mahdollisuuden käyttää heidän frontendiään ja muodostaa yhteyden ulkoiseen sisällönhallintajärjestelmään (CMS).

Lisäksi, Magento on aina tarjonnut saumattomia integraatioita kataloginhallintaan, hakuun, tuotetiedon hallintaan (PIM) ja niin edelleen.

Adobe Commerce on siis aina ollut erinomainen ehdokas composable-lähestymistapaan, koska se mahdollistaa ulkoiset toiminnallisuudet, työkalut ja palvelut, jotka skaalautuvat rakenteesi mukana. Olemme työskennelleet lukuisten asiakkaiden kanssa, jotka ovat käyttäneet Adoben tehokasta backendiä heidän composable- tai headless-ratkaisuissaan. Tutustu yhteiseen projektiimme Rapalan kanssa, jossa Adobe Commercen pohjalle rakennettiin headless-verkkokaupparatkaisu »

Nyt, kun Adoben uusin julkaisu sisältää composable-kehittämistyökalut ja tekoälypohjaisen personoinnin, Adobe on todella jättänyt jälkensä composable commercen maailmaan. Lue yksityiskohtainen katsauksemme Adoben uusimpaan julkaisuun täältä. Adoben yksinkertaistetun composable-tarjonnan ansiosta hyödyt composableen siirtymisessä Adobe Commercen kanssa kasvavat:

  • Joustavat arkkitehtuurilliset vaihtoehdot: Voit valita headless-, ei-headless- tai hybridilähestymistavan ja räätälöidä arkkitehtuurin yksilöllisten tarpeidesi mukaan.
  • Ominaisuuksiltaan rikas alusta: Adobe Commerce tarjoaa laajan käyttövalmiin toiminnallisuuden, joka on saatavilla sen GraphQL API:en kautta, mikä vähentää useiden toimittajien tarvetta ja puolittaa markkinoilletuloajan.
  • Hybridi-frontend-kokemukset: Adobe Commercen tukiessa samanaikaisesti sekä headless- että ei-headless- frontend-kokemuksia, kauppiaat voivat vähitellen siirtyä composable-arkkitehtuuriin ilman täyttä järjestelmämigraatiota, realisoiden arvoa nopeammin.

Haluaisitko lukea lisää hyödyistä? Löydät artikkelin kokonaisuudessaan täältä »

 

Sopiiko Adobe Commerce liiketoiminnalleni?

Adobe Commerce sopii erinomaisesti keskisuurille ja suurille yrityksille, jotka etsivät vankkaa verkkokauppa-alustaa, joka tunnetaan laajennettavuudestaan, sujuvuudestaan ja joustavuudestaan.

Tämä kokonaisvaltainen verkkokaupparatkaisu tarjoaa ominaisuuksiltaan rikkaan, modulaarisen ympäristön, joka integroituu saumattomasti keskeisiin tukiteknologioihin headless- tai composable-lähestymistapaa varten. Adobe Commercen kustomoitava luonne erottaa sen muista – voit räätälöidä sen tarkasti tarpeidesi mukaan ilman rajoituksia.

Adobe Commerce on ihanteellinen valinta jos etsit modulaarista, alansa parasta ratkaisua, mutta et ole vielä valmis täysin ketterään composable-moottoriin. Adobe Commerce mahdollistaa vaivattomasti laajentumisen uusille markkinoille, kanaviin ja teknologioihin.

 

Vaimon tuki

Adoben matka kohti composablea edustaa merkittävää virstanpylvästä digitaalisen kaupankäynnin evoluutiossa ja Vaimo on ylpeä ollessaan tämän transformatiivisen siirtymän eturivissä. Jatkaessamme yhteistyötä Adoben kanssa ja laajentaessamme innovoinnin rajoja, pysymme sitoutuneina toimittamaan erityisiä tuloksia asiakkaillemme ja muovaamaan verkkokaupan tulevaisuutta.

Rakensimme asiakkaallemme Rapalalle modernin headless-ratkaisun, jossa Adobe Commerce toimii moottorina ja Alokai asiakkaat kohtaavana esityskerroksena. Esityskerros, joka on rakennettu PWA:ksi (Progressive Web App), tarjoaa sovelluksen kaltaisen käyttäjäkokemuksen mobiilivierailijoille Rapalan verkkosivustolla.

Tarjoamme myös Vaimo LaunchPadia, accelerator-tuotettamme, jonka avulla on helpompi siirtyä commercetools-vetoiseen composable-arkkitehtuuriin. Todistetun blueprintin, integraatioiden, datan ja teknologia-arkkitehtuurin avulla olemme luoneet strukturoidun pohjan kaikille verkkokaupan tarpeille.

Oletko kiinnostunut siirtymään composableen Adoben kanssa? Ota meihin yhteyttä, niin kerromme kuinka voimme auttaa.

Pinterest
Vaimo Finland Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Vaimo Finland kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Markkinointi
Tuotanto

Erikoisosaaminen

Webkehitys
Verkkokaupparatkaisut
Sisällönhallinta

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi

Omat tagit

adobecommerce
ComposableCommerce
headless
magento
verkkokauppa
digitaalinen kaupankäynti
headless-arkkitehtuuri
composable-arkkitehtuuri

Siirry yrityksen profiiliin Vaimo Finland kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Vaimo Finland - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 1 asiantuntijaa.

Vaimo Finland - Muita referenssejä

Vaimo Finland - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia