Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Digistrategian rakentaminen: aktiviteetit ja projektit

BloggausTervetuloa digistrategian rakentamisen vaiheeseen 3. Edellisessä artikkelissa selvitimme tavoitteiden ja mittareiden asettamisen merkityksen ja parhaat käytännöt, joilla varmistetaan näiden toimenpiteiden jatkuva seuranta ja hoitaminen.

Tässä artikkelissa keskustelemme siitä, miten tunnistaa ja suunnitella aktiviteetteja ja hankkeita, joilla pääset tavoitteisiisi.

Vaimo on yhteydessä asiakkaisiin heidän suunnitelmiensa eri vaiheissa. Olemme kehittäneet räätälöityjä lähestymistapoja vastaamaan asiakkaiden erilaisia ​​tarpeita varmistaaksemme, että alan parhaat käytännöt huomioidaan.

SKENAARIO 1: ASIAKKAALLA EI OLE KEHITYSLISTAA TAI IDEAA PROJEKTIEN JA AKTIVITEETTIEN VAATIMUKSISTA

Tässä lähestymistavassa pyrimme asiakkaan kanssa löytämään mahdollisuuksia. Näistä keskustellaan ja suunnitellaan vision, tavoitteiden ja menestystekijöiden kannalta. Kriittinen näkökohta strategian onnistumisessa on sen varmistaminen, että sinulla on riittävästi projekteja ja aktiviteetteja, jotka tukevat asettamiasi yritystoiminnan tai verkkosivuston tavoitteita.

Tässä skenaariossa käytämme työkaluja, kuten digitaalista maturiteettia ja asiakaskokemuksen mittaamista, tarkistaaksemme liiketoiminnan, ihmisten, prosessien ja verkkosivustojen kokemuksen avainalueet. Niihin sisältyy arvioita, esimerkiksi:

  1. CRM ja asiakaspalvelu
  2. Sosiaalinen media ja viestintä
  3. Haku ja markkinointi
  4. Personointi
  5. Verkkokauppa
  6. Sisältö
  7. Ostopolku
  8. Haku
  9. Selaus
  10. Monikanavaisuus
  11. Kokemus mobiilissa
  12. Kokemus tietokoneella
  13. Myyntikanavat
  14. Asiakasdata
  15. Valikoima ja hinnoittelu
  16. Maksutavat
  17. Digitaalinen markkinointi
  18. Tilauksen hallinta
  19. Tuotetiedot
  20. Järjestelmä ja työkalut
  21. Digitiimin kyvykkyydet

 

Mittaa asiakaskokemuksesi Vaimon Asiakaskokemusanalyysillä. Saat selvyyden siitä, miten voit parantaa asiakaskokemustasi konversion parantamiseksi.  

 

Arvioinnin jälkeen meillä on ymmärrys yrityksesi ja verkkosivustosi vahvuuksista, heikkouksista ja mahdollisuuksista. Pystymme sitten aktiivisesti suosittelemaan toteutettavia toimia ja hankkeita verrattuna niihin, jotka edellyttävät validointia ennen toteutusta.

SKENAARIO 2: ASIAKKAALLA ON IDEA TÄRKEIMMISTÄ HANKKEISTA JA AKTIVITEETEISTA

Toisessa skenaariossa asiakkaalla on jo idea aktiviteeteista ja toteutettavista projekteista. Autamme validoimaan aktiviteetit tavoitteiden ja menestystekijöiden suhteen ja priorisoimaan ne kustannusten ja hyötyjen perusteella.

Validointi ja priorisointi

Toimintojen validointi ja priorisointi ei ole helppoa. Aloitamme validointia vaativien toimien tunnistamisesta. Tämä voi tapahtua testaamalla, data-analyysillä tai markkinatutkimuksella. Kun aktiviteetti tai projekti on validoitu, toiminta voi alkaa. Missä tahansa vaiheessa sinulla voi olla luettelo toiminnoista, joita validoidaan testaamalla ja analysoimalla (samalla kun toteutat jäljellä olevia kohteita to do -listalta).

Kun aktiviteetit ja projektit on määritelty, tarvitset selkeän tavan priorisoida ne, jotta tärkeimmät aktiviteetit ja projektit toteutetaan ensin. Vaimo käyttää tähän suunnittelumatriisia. Matriisi perustuu kustannus-hyötyanalyysiin ja ottaa huomioon ennalta määrätyt tekijät, jotka on painotettu tärkeyden mukaan.

Hyötytekijöihin voivat kuulua esimerkiksi ”liikevaihdon kasvattaminen”, “asiakkaan arvo” ja “strateginen arvo”. Kustannustekijöitä voivat olla ”toteuttaminen”, “operointikustannukset” ja “riski”.

Määrittelemme nämä tekijät ja annamme painotuksen niiden merkityksen mukaan. Kun tämä on tehty, pisteytetään jokainen aktiviteetti sen vaikutuksen perusteella tekijöihin.

Lopputuloksena pisteytämme aktiviteetit, jotta ne voidaan luokitella vaikutusten mukaan.

Esimerkki suunnittelukaaviosta

 

STRATEGISET SUUNNITELMAT

On tärkeää mukauttaa toimintasi alkuvaiheessa määrittelemiisi mittareihin, jotta projekteillasi olisi suora vaikutus tavoitteisiin. Lisäksi mittareiden seuranta auttaa sinua priorisoimaan toimintaasi jatkuvasti. Indikaattoreita on usein vaikea mitata projektitasolla, ja suosittelemme yleensä niiden asettamista ja mittaamista tavoitteiden ja menestystekijöiden perusteella.

Seuraavassa Digistrategian rakentaminen -sarjan artikkelissa käsittelemme, kuinka luodaan ylätason suunnitelma. 

 

Sarjassa ilmestyneet artikkelit löytyvät täältä:

Digistrategian rakentaminen: Johdanto

Digistrategian rakentaminen: Digitaaliset tavoitteet

Digistrategian rakentaminen: Mittarit

 

Haluatko apua liiketoimintasi digitalisoimiseen ja verkkokauppaan? Ota yhteyttä Vaimoon tästä!

Löydät lisää artikkeleita Vaimon blogista

Pinterest
Vaimo Finland Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Vaimo Finland kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tuotanto
Tuotekehitys ja suunnittelu

Erikoisosaaminen

Verkkokaupparatkaisut

Teknologia

Magento

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

Digistrategia
verkkokauppa
B2B-verkkokauppa
B2C-verkkokauppa
Vaimo
Vaimo Finland
verkkokauppastrategia

Siirry yrityksen profiiliin Vaimo Finland kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Vaimo Finland - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 1 asiantuntijaa.

Vaimo Finland - Muita referenssejä

Vaimo Finland - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia