Finnfund - verkkopalvelun uudistus

Suomalainen kehitysrahoitusyhtiö Finnfund rahoittaa kestävän kehityksen mukaisia hankkeita kehittyvissä maissa. Finnfundin tavoitteena on tukea yksityisen sektorin investointeja tarjoamalla lainoja, pääomasijoituksia ja asiantuntijatukea. Se pyrkii edistämään talouskasvua ja uusien työpaikkojen syntymistä sekä kehittämään kestäviä ilmastoratkaisuja. Yhtiö toimii laajasti erityisesti Afrikassa, Aasiassa ja Latinalaisessa Amerikassa, joissa sen tukemat hankkeet luovat positiivisia yhteiskunnallisia ja taloudellisia vaikutuksia.
Yhteistyötä jo vuodesta 2020
Redandbluen ja Finnfundin kumppanuus alkoi jo vuonna 2020, kun Finnfund etsi uutta kumppania verkkopalvelunsa ylläpitoon ja pienkehitykseen. Aluksi yhteistyömme keskittyi palvelumuotoiluprojektiin, jossa analysoimme palvelun nykytilan ja tunnistimme sen kehityskohteita. Testaus tehtiin käyttäjille viidellä eri mantereella. Projektin tuloksena toteutimme ensimmäisiä parannuksia, jotka lisäsivät palvelun käytettävyyttä ja saavutettavuutta. Työ oli kuitenkin avainasemassa uuden palvelun suunnittelun osalta, koska oppeja pystyttiin hyödyntämään myöhemmässä kokonaisuuudistuksessa.
Yhteistyömme laajeni digitaalisen markkinoinnin ja analytiikkapalveluiden puolelle, jolloin pääsimme entistä syvemmin ymmärtämään Finnfundin asiakkaiden tarpeita ja palvelun kehityssuuntia.
Verkkopalvelu-uudistus vuonna 2024
Vuonna 2024 syntyi tarve laajemmalle palvelun uudistamiselle, joka vastaisi muuttuneisiin käyttäjätarpeisiin ja nykyaikaisiin saavutettavuusvaatimuksiin. Tämän seurauksena aloitettiin kehitysprojekti, jonka tavoitteena oli luoda entistä tehokkaampi, saavutettavampi ja käytettävämpi verkkopalvelu. Uusi palvelu julkaistiin joulukuussa 2024, ja se tarjoaa parannettuja toiminnallisuuksia niin Finnfundin asiakkaille kuin muille sidosryhmille.
Verkkopalvelu-uudistuksen lähtökohdat
Palvelun uudistustyö alkoi yhteisillä suunnittelutyöpajoilla, joissa keskeisinä tavoitteina oli luoda uusi konsepti ja määritellä kehitystarpeet. Aiemmin toteutetussa käyttäjätestauksessa haastateltiin Finnfundin asiakkaita ja sidosryhmiä eri puolilta maailmaa, kuten Afrikasta, Aasiasta ja Latinalaisesta Amerikasta. Tämä testaus tarjosi arvokasta tietoa palvelun ongelmakohdista ja käyttäjien toiveista. Testauksen tulosten perusteella uudistuksen painopisteiksi asetettiin käyttäjäystävällisemmät käyttäjäpolut, tehokkaampi liidien generointi, sekä hankkeiden ja raporttien parempi löydettävyys.
Erityistä huomiota kiinnitettiin myös palvelun saavutettavuuteen ja energiatehokkuuteen, jotta se vastaisi nykyisiin digipalveluiden kriteereihin ja käytettävyysvaatimuksiin.
Suosittelija:
Olemme tehneet menestyksekkäästi yhteistyötä vuodesta 2020 lähtien, ja tämä verkkopalveluprojekti on viimeisin. Erityiset kiitokset erinomaisesta projektinhallinnasta!
Hannele Korhonen