Innofactorin rekrytiimin vinkit työnhakuun
Tammikuu on usein uusien tuulien aikaa, myös työpaikan suhteen. Koska alkuvuodesta monet katsastavat uusia ammatillisia mahdollisuuksia, Innofactorin rekrytiimi kokosi vinkkejä seuraavan työpaikan varmistamiseksi!
Hyvä CV on helppolukuinen
CV eli ansioluettelo on yleensä ensimmäinen dokumentti, jonka rekrytoija lukee, joten siihen kannattaa panostaa. Järjestä työkokemuksesi sekä koulutuksesi ansioluetteloon aikajärjestykseen. Kokemuksen kestoon riittää kuukauden tarkkuus. Lisäksi CV:stä on hyvä löytyä ainakin kielitaito sekä tekninen osaaminen (hallitsemasi työkalut ja teknologiat) — etenkin, jos olet päässyt hyödyntämään näitä taitoja työelämässä. Työkokemuksen yhteydessä kannattaa avata työnantajan nimen ja tittelin lisäksi myös työn keskeisintä sisältöä vaikka ranskalaisin viivoin. Vältä liiallista henkilökohtaisten tietojen antamista ja jätä esimerkiksi osoitetiedot sekä syntymäaika hakemuksesta pois. Hyvä CV sisältää työpaikkailmoituksessa mainittuja työnantajan toiveita, on nopea- ja helppolukuinen ja tuo ydinosaamisesi esiin yhdellä silmäyksellä.
Hakukirjeellä erottaudut joukosta
Etenkin kilpailtuihin paikkoihin hakiessa hakukirjeen kirjoittaminen on suositeltavaa. Kirje on mahdollisuus erottautua (joissakin tapauksissa jopa sadoista) muista hakijoista, joten siihen kannattaa panostaa. Kirjoita hakukirjeesi itse ja korosta siinä soveltuvuuttasi tehtävään, tarvittaessa taustatietojen kera. Esimerkiksi, jos työpaikkailmoituksessa kerrotaan, että ihannekandidaatillamme on syvällistä osaamista Microsoft Word -työkalusta, voit hakukirjeessä kertoa, että olet käyttänyt Wordia vuosia ja tunnet sen makrot ja kehittäjätoiminnallisuudet syvällisesti. Lisäksi voit kertoa esimerkiksi, että teknologia X on sinulle ainoastaan itseopiskelun kautta tuttu, mutta olet sen sijaan päässyt käyttämään hyvin samankaltaista teknologiaa Y. Muistathan myös aina mainita, millaisia tuloksia olet saanut aikaan. Konkreettisten määrien ja numeroiden esittäminen on aina tehokas tapa osoittaa saavutuksia!
Hakukirje auttaa erottautumaan myös, kun tuot siinä motivaatiotasi esiin. Jotkut käyttävätkin hakukirjeestä ilmaisua motivaatiokirje. Jos kaksi hakijaa ovat paperilla tasavahvoja, valinta yleensä osuu henkilöön, joka on pystynyt tuomaan motivaatiotaan ja sitä kautta potentiaaliaan paremmin esiin. Siinä missä työpaikkailmoitusta lukiessasi sinun tulisi pystyä kuvittelemaan itsesi roolissa, täytyy myös rekrytoijan tai rekrytoivan esihenkilön pystyä kuvittelemaan sinut ansioluettelon ja hakemuksen perusteella tehtävässä. Tuo siis selkeästi esille, mitä tarjottavaa sinulla on, ja miksi olisit nappivalinta hakemaasi tehtävään!
Työhaastattelu on vuoropuhelu
Työhaastattelu on vuoropuhelu, jossa pääset kertomaan enemmän itsestäsi ja samalla tunnustelemaan onko yritys oikea valinta sinulle. Ennen haastattelua on hyvä tutustua hieman tarkemmin yrityksen toimintaan, arvoihin ja kulttuuriin, jotta voit osoittaa soveltuvuutesi tehtävään mahdollisimman hyvin. Oman alasi trendeihin ja uusiin kehityssuuntiin perehtyminen puolestaan kertoo siitä, että olet kiinnostunut alastasi ja motivoitunut kehittämään osaamistasi.
Kun kerrot haastattelussa itsestäsi, tuo esille esimerkiksi aikaisempia projektejasi, jotka liittyvät hakemaasi tehtävään. Mieti etukäteen konkreettisia esimerkkejä tilanteista, joissa olet ratkaissut ongelmia tai työskennellyt osana tiimiä. Millä tavoin yleensä lähestyt ongelmia ja etsit ratkaisuja? Millaisen roolin omaksut tiimissä? Kannattaa myös valmistautua erilaisiin teknisiin kysymyksiin ja tehtäviin jotta voit näyttää osaamistasi käytännössä. Haastattelun lopuksi esitä myös rohkeasti kysymyksiä yrityksestä, tiimistä ja tehtävästä.
Ota vinkit haltuun ja viilaa hakudokumenttisi timanttisiksi!
Lisätietoja
Tagit
Erikoisosaaminen
Brändin rakennus |
Teknologia
Microsoft |
Innofactor - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt
Innofactor - Muita referenssejä
Innofactor - Muita bloggauksia
It- ja ohjelmistoalan työpaikat
- Laura - Hankinta-asiantuntija, tietohallinto
- Laura - Development Manager, Operations
- Laura - ICT-asiantuntija
- Laura - IT Manager
- Nordea - Senior Fullstack Developer
- Innofactor Oyj - Business Architect
- Laura - Cloud Engineer
Premium-asiakkaiden viimeisimmät referenssit
- SD Worx - Kehitystyö SD Worxin kanssa takaa Clas Ohlsonille parhaat palkanmaksun prosessit kasvun tiellä
- Digiteam Oy - Case Esperi Care Oy: Ketterä kumppanuus vei Esperin verkkosivu-uudistuksen maaliin sujuvasti ja aikataulussa
- Kisko Labs Oy - Howspace Hub - Mukautuva oppimisen hallintajärjestelmä kasvaviin oppimisalustavaatimuksiin
- Kisko Labs Oy - Sanoma Pro: Multimediasisältöjen hallinnan uudistaminen
- Kisko Labs Oy - Svean helppokäyttöinen palvelu asiakkaan verkko-ostosten hallintaan
- Kisko Labs Oy - Yhtenäinen käyttöliittymä luovien alojen ammattilaisille
- Codemate - Digitaalisen murroksen nopeuttaminen Flutterin avulla
Tapahtumat & webinaarit
- 27.11.2024 - Green ICT -ekosysteemitapaaminen III: Ohjelmistojärjestelmien virrankulutuksen mittaaminen ja kasvihuonepäästöjen arviointi
- 27.11.2024 - Digitaalisen asiakaskokemuksen uusi aikakausi
- 28.11.2024 - Webinaari: Keskity myyntityön laatuun!
- 28.11.2024 - Copilot-webinaari – Mielekkäämpää tietotyötä turvallisesti
- 04.12.2024 - Kuinka oikea matka- ja kululaskujärjestelmä tehostaa prosesseja?
- 05.12.2024 - Green ICT VICTIS -hankkeen kick off -tilaisuus
- 15.01.2025 - Datavastuullisuuden valmennus: hanki valmiudet vastuulliseen datan ja tekoälyn hyödyntämiseen
Premium-asiakkaiden viimeisimmät bloggaukset
- Kisko Labs Oy - Heroku: Millaisiin projekteihin se sopii ja mitkä ovat sen todelliset hyödyt ja haitat?
- Zimple Oy - Pipedrive vai Hubspot? Kumpi kannattaa valita?
- SC Software Oy - Jatkuvat palvelut – asiakaslähtöistä kumppanuutta projekteista ylläpitoon
- Timeless Technology - Ohjelmoitavat logiikat (PLC): Ratkaisevat työkalut automaatioon ControlByWebiltä.
- Kisko Labs Oy - Heroku: Ohjelmistokehittäjän ykköstyökalu skaalautuvien sovellusten rakentamiseen
- SD Worx - Näin luot vakuuttavan Business Casen palkkahallinnon ulkoistukselle
- Timeless Technology - Kyberriskien tunnistaminen Profitap IOTA verkkoanalysaattorin avulla.
Digitalisaatio & innovaatiot blogimediaBlogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä |