Kokemuksia Copilot for Microsoft 365
Kokemuksia Copilotista: mielipiteemme tekoälyapurista ensimmäisen viikon jälkeen
Kun Copilot for Microsoft 365 julkaistiin tammikuussa 2024 kaiken kokoisille yrityksille, otimme innolla muutamia lisenssejä itsellemme hypisteltäväksi, sillä halusimme päästä konkreettisesti kokeilemaan kovasti hehkutettua tekoälyapuria. Meitä kiinnosti kovin, miten Copilot käytännössä toimii ja millaisia mahdollisuuksia sillä on auttaa aidosti työpäivän askareissa.
Tässä blogissa jaamme hieman ensimmäisiä ajatuksia sekä plussia, että miinuksia, joita koimme ensimmäisen viikon aikana Copilotin kanssa. Toki harjoittelu tekee mestarin ja emme voikaan olettaa, että osaisimme täydellisesti hyödyntää Copilotin kaikkia mahdollisuuksia heti.
Ensinnäkin huomasimme, että Copilot ei vielä löytänyt tietoja kovinkaan hyvin, sillä sen indeksointi oli vielä kesken. Indeksointi Copilotissa tarkoittaa datan järjestämistä ja luokittelemista niin, että se on helposti löydettävissä ja ymmärrettävissä. Semanttinen indeksi tekee tämän matemaattisten vektoreiden avulla, parantaen hakutuloksia ja auttaen Copilotia ymmärtämään käyttäjän tarkoituksen. Copilotilla menee siis hetki oppia käyttämään Microsoft Graphissa olevaa tietoa ja hakutoimintojaan täydellisesti sekä ymmärtämään käyttäjän antamia komentoja. Semanttinen indeksointi kehittyy kuitenkin jatkuvasti Copilon käytön myötä.
Copilot ulottuu lähes kaikkiin Microsoft 365-sovelluksiin ja jokaisella sovelluksella on oma Copilot, jota joutuu käsittelemään hieman eri tavalla. Silmä joutui myös vähän aikaa etsimään Copilot-nappeja sovelluksista, mutta onneksi ne ovat aika helposti löydettävissä. Hämmennystä tuo myös Copilot tuoteperheen nimeämiskäytännöt, sillä Microsoft on julkaissut useita eri Copilot-versioita, jotka on suunniteltu erilaisiin käyttötarkoituksiin. Alla on hieman avattu erilaisista Copilot-versioista ja niiden käyttötapauksista.
Esimerkiksi:
???? Microsoft Copilot: yleinen tekoälypohjainen avustaja, joka pohjautuu julkisen webin tietoihin Bing-hakukoneen indeksissä. Voit kysyä Copilotilta kysymyksiä ja se hakee tiedot julkisesta netistä nopeasti ja antaa lähdetiedot. Tähän Copilottiin ei tarvitse erillistä lisenssiä.
???? Copilot for Microsoft 365: on suunnattu erityisesti Microsoft 365 -käyttäjille. Se sisältää pääsyn Microsoft Copilotiin sekä integraatiot Copilotiin Wordissa, PowerPointissa, Excelissä, Outlookissa, Teamsissa, Loopissa ja muissa Microsoft 365 -sovelluksissa. Tämän version käyttöön tarvitaan Microsoft 365 Business Standard, Business Premium, E3, E5 tai Office 365 E3 tai E5 -lisenssi.
???? Copilot for Sales: versio on suunniteltu tukemaan myyntitiimejä myynnillisissä toimenpiteissä.
???? Copilot Studio: Käyttäjät voivat luoda omia Copilot-avustajia tai laajentaa Copilot-versioita.
???? Copilot Pro: Tämä on suunnattu erityisesti luoville ammattilaisille, tutkijoille, koodaajille ja muille
tehokäyttäjille. Se tarjoaa käyttöön Microsoft Copilotin edistyneimmät ominaisuudet ja on tukena niin kirjoittamiseen, koodaukseen, suunnitteluun, tutkimukseen kuin oppimiseenkin.
Microsoft on markkinoinut Copilottia laajasti ja niin innovatiivisesti, että aluksi oli hieman vaikeuksia hahmottaa mikä kaikki on Copilotilla ylipäätään mahdollista. Onneksi Microsoft antaa paljon esimerkkejä ja käytännönläheisiä ohjeita Copilotin hyödyntämiseen M365-sovelluksissa. Käyttötapaukset riippuvat myös paljon organisaatiosta ja henkilön työtehtävistä. Esimerkiksi markkinointipäällikön ja koodarin työtehtävät vaativat erilaisia sovelluksia ja tällöin Copilotin tehtävä auttaa työssä on erilainen. Ensimmäisten päivien jälkeen suorastaan koimme innostusta ja jaoimme työkavereille vinkkejä aina, kun keksimme uusia käyttötapoja Copilotille. Copilotin kanssa työskentely vaatii opettelua ja aikaa, jotta se tulee sulavaksi osaksi päivittäisiä työaskareita. Harppaus uusiin moderneihin työtapoihin vaatii aina muutosjohtamista, jalkauttamista, opettelua, kärsivällisyyttä ja rohkeutta. Ponnistelut uusiin moderneihin työtapoihin kuitenkin tuottavat tulosta ja parantavat työn laatua merkittävästi.
Lue blogista lisää: Kokemuksia Copilot for Microsoft 365 - Midpointed
Lisätietoja
Tagit
Teknologia
Microsoft |
Omat tagit
Midpointed - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt
Midpointed - Muita referenssejä
Midpointed - Muita bloggauksia
It- ja ohjelmistoalan työpaikat
- Laura - Cloud Engineer
- Laura - UX/UI Designer
- Laura - Solution Architect
- Laura - Scrum Master
- Laura - Ohjelmistotestaaja
- Nordea - Senior IT Analyst, Cards domain, Nordea Payments
- Laura - Product Owner
Premium-asiakkaiden viimeisimmät referenssit
- Codemate - Digitaalisen murroksen nopeuttaminen Flutterin avulla
- Codemate - Nucu-sovelluksen käyttäjäkokemuksen muotoilu
- TNNet Oy - Aksulit Oy – TNNet osoittautui parhaaksi palvelinkumppaniksi
- SD Worx - Säästöjä, sujuvuutta ja varmuutta pilvipalveluiden avulla
- SD Worx - Stella hankki tarpeitansa vastaavan palkkajärjestelmän – nyt säästyy monta työpäivää kuukaudessa
- Vetonaula Oy - Vetonaula HTJ:n liiketoiminnan kasvun mahdollistajana
- SD Worx - LUMENE ja SD Worx yhteistyössä jo yli 10 vuotta
Tapahtumat & webinaarit
- 19.11.2024 - The Future of Software - Embracing Collaboration in an AI-Powered World
- 19.11.2024 - Tehokkuutta ja säästöjä low-code-ratkaisuilla
- 27.11.2024 - Green ICT -ekosysteemitapaaminen III: Ohjelmistojärjestelmien virrankulutuksen mittaaminen ja kasvihuonepäästöjen arviointi
- 27.11.2024 - Digitaalisen asiakaskokemuksen uusi aikakausi
- 28.11.2024 - Copilot-webinaari – Mielekkäämpää tietotyötä turvallisesti
- 05.12.2024 - Green ICT VICTIS -hankkeen kick off -tilaisuus
- 15.01.2025 - Datavastuullisuuden valmennus: hanki valmiudet vastuulliseen datan ja tekoälyn hyödyntämiseen
Premium-asiakkaiden viimeisimmät bloggaukset
- Innofactor Oyj - 5 huomiota Microsoft Digital Defense Report 2024 -julkaisusta
- TNNet Oy - Ethän lepsuile sähköpostin suojauksessa – Sipulisuojaus kuntoon!
- TNNet Oy - Mitä TNNet tarjoaa pilvipalvelukumppanina?
- TNNet Oy - Tietoturvavalvonta SOC – Kansainvälinen tiimi havainnoi ja reagoi TNNetin kanssa 24/7
- ICT Elmo Oy - Mitä on IT-palvelunhallinta
- ICT Elmo Oy - Mitä on IT-palvelunhallinta
- Hion Digital Oy - Ostajan muistilista: Mitä ottaa huomioon ennen verkkosivuston uudistamista?
Digitalisaatio & innovaatiot blogimediaBlogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä |