Jyväskylän verkkosivuston uudistus haluttiin toteuttaa joustavasti – suuren kokonaisuuden tarpeet huomioiden ja tulevaisuutta ajatellen. Uuden kokonaisuuden pääsivusto tulee olemaan laaja, lähes 14 000 sivun kokonaisuus, joka jakautuu useisiin erillisiin alasivustoihin.
Jyväskylän kaupungin verkkopalvelu-uudistuksessa korostuvat kaupungin tarjoamien monipuolisten palveluiden esittely havainnollisesti, informatiivisesti ja selkeästi. Koska sisältökokonaisuus on suuri, uudistuksessa kiinnitettiin erityistä huomiota rakenteen selkeyteen. Näin haluttiin varmistaa, että käyttäjät löytävät tarvitsemansa tiedon helposti. Myös erilaiset kohderyhmät, kuten lapsiperheet, nuoret ja maahanmuuttajat, huomioitiin kohdennetuilla palveluilla, jotka kerättiin omiksi kokonaisuuksikseen yhteen paikkaan.
Jyväskylän kaupunki halusi toteuttaa sivustouudistuksen mahdollisimman kustannustehokkaasti, joten siinä päätettiin hyödyntää kuntien välistä yhteistyötä ja Turun kaupungille toteutettua avointa Kada-verkkopalvelualustaa. Alusta on rakennettu Drupal 7 -julkaisujärjestelmällä ja se on suunniteltu erityisesti kuntien verkkopalvelutarpeita ajatellen.
Jyväskylän kaupunki oli suunnitellut pari vuotta aikaisemmin sivuston visuaalisen ilmeen, joka oli käytössä myös vanhalla sivustolla. Uuden sivuston ulkoasu toteutettiin pitkälti olemassaolevan sivuston mukaisesti, ja konseptiin tehtiin vain pieniä muutoksia matkan varrella.
Sisällöntuottajien runsaan lukumäärän vuoksi sivuston käyttäjähallinta haluttiin yhdistää kaupungin yleiseen käyttäjähallintaan. Tätä varten rakennettiin Active Directory -sisäänkirjautuminen. Tämän lisäksi joustava ratkaisu mahdollistaa myös ulkopuolisten käyttäjien lisäämisen sisällöntuotantoa avittamaan.
Sivuston uudistus toteutettiin joustavasti niin, että ominaisuuksia ja sivuston osia testattiin sisäisesti jatkuvasti projektin aikana. Kun sivustokokonaisuudesta saatiin rakennettua riittävän laaja ja sisäisesti testattu kokonaisuus, se julkaistiin vanhan sivuston rinnalle beta-versiona. Näin sivustosta saatiin palautetta sekä kuntalaisilta että henkilökunnalta.
Jyväskylän kaupunki halusi kumppanikseen kokeneen toimijan, joka pystyisi rakentamaan hyvin toimivan sivustokokonaisuuden, jota Jyväskylän kaupungin olisi helppo jatkokehittää itsenäisesti julkaisun jälkeen. Exove toteutti sivuston backend-kehitystyön sekä integraatiot.
Yhteistyö Jyväskylän kaupungin ja Exoven välillä oli tiivistä koko projektin ajan, mikä teki projektin etenemisestä mutkatonta. Apuna käytettiin Slack-pikaviestinpalvelua, videopalavereja ja tarvittaessa tavattiin myös kasvotusten. Jatkuvan kommunikaation avulla asioista saatiin sovittua ketterästi ja sivusto saatiin julkaistua joustavassa aikataulussa.