Metaversumi mullistaa Kymenlaakson kuntalaisten sairaalakokemuksen – digitaaliset kaksoset arjen helpottajina

Kymenlaakson hyvinvointialueella asuu 160 000 kuntalaista ja hyvinvointialueella työskentelee 7000 työntekijää. Hyvinvointialueen digitaalisen kehittämisen keskiössä ovat hyvinvoivat kymenlaaksolaiset. Kuntalaisten arkea ja asiointia terveydenhuollossa halutaan tukea ja helpottaa laadukkaiden digitaalisten palveluiden avulla. Sulavan metaversumi-mahdollisuudet herättivät Kymenlaakson hyvinvointialueen mielenkiinnon ja kartoitimme yhdessä, kuinka metaversumin avulla voimme parantaa kuntalaisten terveydenhuollon palveluita ja asiointia.
Kotkan keskussairaala ja Kouvolan Ratamokeskus ovat laajoja rakennuskokonaisuuksia, joiden välillä ja sisällä navigointi voi olla haastavaa. Liikkumisen helpottamiseksi Sulava rakensi sairaaloiden julkisista alueista digitaaliset kaksoset, eli fotorealistiset kolmiulotteiset mallinnukset, joiden avulla asiakkaat pääsevät tutustumaan sairaalatiloihin digitaalisesti etukäteen.
"Mallinnus ketteröittää asiointia sairaalassa – jos esimerkiksi päivystyksessä on ruuhkaa niin tulevaisuudessa, mallinnuksessa asiakas voi helposti vaihtaa etävastaanottoon", Kymenlaakson digitaalisen sotekeskuksen projektipäällikkö Tuula Joronen kertoo.
Suunnitelma on, että mallinnukset toimivat jatkossa alustana sairaala-alueen jatkuvalle digitaaliselle kehittämiselle. Digitaaliset kaksoset toimivat alustana kehityshankkeille ja uusia toiminnallisuuksia on helppo lisätä Microsoft Power Appseilla. Ensihoidon kaluston digitaalinen hallinta on jo käytössä ja myös muita manuaalisten prosessien automatisointiin suunniteltuja, arkea helpottavia työkaluja on mietinnässä.
Lue projektista lisää Sulavan sivuilta: https://sulava.com/references/kymenlaakson-hyvinvointialue/