Miksi tuotetieto on tärkeää ostoprosessissa
Nykyään yritykset optimoivat tarkasti asiakaspolkunsa, ja ovat havainneet, että kiristyvillä markkinoilla ei voi pärjätä ymmärtämättä asiakaspolkua. Tuotetietojen rooli jätetään kuitenkin liian usein huomiotta tässä prosessissa.
TUOTETIETOJEN ROOLI OSTOPROSESSISSA
Asiakaspolun ytimessä on tuotetieto, joka rikastaa tuotekokemusta. Ilman asianmukaisesti hallittuja tuotetietoja koko asiakaspolku on vaarassa.
Ongelmana on, että monissa yrityksissä tuotetietojen hallintaa ei ole priorisoitu tai se on väärinymmärretty.
Yrityksille, jotka haluavat parantaa asiakaspolkuaan, tässä artikkelissa perehdymme syvällisemmin tuotetietojen tärkeään rooliin ja annamme näkemyksiä siitä, miten yritykset voivat paremmin hallita tätä kriittistä dataa.
KASVUN PULLONKAULA
Kuluneen vuoden aikana kaupassa on tapahtunut kaksi keskeistä muutosta.
Ensinnäkin UNCTADin ja Netcomm Suisse eCommerce Associationin tekemän maailmanlaajuisen tutkimuksen mukaan kuukausittainen keskimääräinen kulutus verkossa ostajaa kohti on laskenut merkittävästi, kun kuluttajat lykkäävät suurempia menoja ja keskittyvät välttämättömyystuotteisiin. Tutkituista kulutusluokista matkailu kärsi eniten, ja keskimääräiset menot laskivat 75%.
Toiseksi sama tutkimus osoitti, että verkko-ostokset ovat lisääntyneet 6-10 prosenttiyksikköä useimmissa tuoteryhmissä.
Tämä tarkoittaa, että yritysten on täytynyt selvittää tapa säilyttää myynti ja vastata uuteen kysyntään, jotta verkkokauppa pysyisi kannattavana pandemian aikana.
Tässä prosessissa monia yrityksiä on kuitenkin tukahduttanut merkittävä kasvun pullonkaula – tehoton strategia tuotetietojen hallinnassa.
Monissa tapauksissa yrityksiltä puuttuu oikeat työkalut ja järjestelmät tietojen hallintaan, mikä johtaa tehottomuuteen ja kyvyttömyyteen optimoida asiakaspolkua.
TEHOTTOMAT TYÖKALUT
Kun kivijalkamyymälät siirtyivät ensin verkkokauppaan, suurin haaste oli muuttaa kaikki painetut luettelot digitaalisiksi tiedoiksi. Tämä haaste on vain kasvanut ajan myötä, ja kuluttajat odottavat löytävänsä tuotteita mistä tahansa alustasta, joko sivustoltasi, Amazonista, Facebook Marketplacelta tai Googlen tuotehaun kautta.
Monimutkaisuutta lisää se, että jokaisella näistä kanavista on omat tuotetietovaatimuksensa, mikä luo entistä raskaamman kuormituksen niille, jotka yrittävät hallita näitä tietoja.
Historiallisesti tiimit ovat luottaneet Exceliin ensisijaisena tuotetietojen hallintatyökaluna. Itse asiassa 94% organisaatioista käyttää edelleen Exceliä tuotetietojen hallintaan.
Vaikka Excel on tehokas työkalu monissa tilanteissa, se ei ole ihanteellinen erinomaisen tuotekokemuksen luomiseen kaikissa kanavissa.
HUOMION LYHYT AIKAIKKUNA
Asiakkaan matkan optimointi alkaa ja päättyy tuotetiedoilla. Tuotesivusi kiinnittää kuluttajien huomion keskimäärin 15 sekunnin ajan.
Tämä pieni aikaikkuna on yksi mahdollisuus vakuuttaa kuluttaja ostamaan tuotteesi.
Siksi asiakaspolun ymmärtäminen on kriittistä menestykselle nykypäivän erittäin kilpailluilla markkinoilla.
ASIAKASPOLUN JA TUOTETIETOJEN ROOLIN YMMÄRTÄMINEN
Sinun on käveltävä heidän kengissään, jotta ymmärrät, miten voit optimoida kuluttajasi paremmin. Tässä tapauksessa käymme läpi kolme keskeistä kosketuspistettä asiakkaan matkan aikana keskittymällä tuotetiedon rooliin kussakin vaiheessa.
Löydä: Kuluttajasi on kiinnostunut tietystä tuotteesta ja haluaa oppia lisää.
Tutki: Tässä vaiheessa kuluttajasi on kiinnostunut tuotteesta ja keskittyy nyt yksityiskohtiin.
Päätä: Lopuksi tämä on vaihe, jossa kuluttajasi on melkein valmis tekemään kaupat, mutta hänellä on muutamia viimeisiä huolenaiheita selvitettävänä.
Katsotaan tarkemmin näitä kolmea kriittistä aluetta, joissa tuotetietosi osittavat tärkeytensä.
1. LÖYDÄ
Alkuperäisen havainnointivaiheen aikana kuluttajasi kysyy itseltään useita kysymyksiä:
- Mikä tämä on?
- Mistä saan sen?
- Paljonko se maksaa?
Tässä vaiheessa kuluttaja todennäköisesti nostaa puhelimensa, kirjoittaa tuotteen hakupalkkiin ja alkaa etsiä vaihtoehtojaan.
Retail Dive -sivuston mukaan 87% asiakkaista aloittaa tuotehaut digitaalisilla kanavilla. Digitaalisessa maailmassa kuluttajat liikkuvat lukemattomilla kanavilla. Kaikki seuraavat ovat paikkoja, joissa kuluttajat etsivät tietoa löytämisvaiheessa:
- Hakukoneet
- Verkkosivustot
- Sovellukset
- Mainokset
- Sosiaalinen media
- Sähköposti
- Chat
- Videopuhelut ystävien kanssa
- Videostriimit
Tässä asiakaspolun vaiheessa tuotetiedot ovat tärkeitä. Tässä vaiheessa useimmat kuluttajat etsivät teknisiä tietoja tuotteesta. Täällä tarkalla nimeämisellä, hinnoittelulla, mitoilla, materiaaleilla ja muilla teknisillä tiedoilla on valtava rooli siinä, onko tuotteesi edes löydetty.
Valitettavasti sadoille Excel-taulukoista riippuvaisille yrityksille kaikkien näiden tietojen ylläpito voi olla vaikeaa. Tämä pätee erityisesti silloin, kun yrität tavoittaa asiakkaasi useilla kanavilla, koska jokaisella kanavalla on erilaiset tietovaatimukset.
2. TUTKI
Ensimmäisen löytövaiheen jälkeen kuluttajat alkavat syventyä tutkimiseen ennen lopullisen ostopäätöksen tekemistä.
Digitaalisessa maailmassa, jossa tuotteita ei voida koskettaa ja kokea fyysisesti, ainoa tapa, jolla kuluttajat voidaan vakuuttaa ostamaan tuotteesi, on heille esittelemäsi tuotetiedot.
Tutkimusvaiheen aikana kuluttajat haluavat nopeasti ymmärtää, toimiiko heidän tarkastelemansa tuote haluamallaan tavalla vai onko se ratkaisu heidän ongelmaansa.
Esimerkiksi, jos kuluttaja haluaa ostaa uuden kannettavan tietokoneen, hän haluaa tietää tuotteesta kaikki seuraavat:
- Miltä se näyttää?
- Kuinka se toimii?
- Mitkä ovat tekniset tiedot?
Lisäksi kuluttajat etsivät nykyään visuaalista kuvaa tuotteesta, jonka kanssa he voivat olla vuorovaikutuksessa melkein kuin pystyisivät koskettamaan ja tuntemaan tuotetta. Siksi yksityiskohtaiset valokuvat, tuotteiden 360-demot ja muut visuaaliset vihjeet ovat kriittisiä tutkimusvaiheessa.
Tutkimuksen aikana kuluttajat vertaavat tuotteitasi muihin markkinoilla oleviin. Tuotetiedoillasi on tärkeä rooli siinä, valitaanko tuotteesi vai ei. Jopa paras tuote, jos siitä puuttuu oikeat tiedot, voidaan sivuuttaa.
On syytä huomata, että tämä pätee sekä B2C- että B2B-sektoreilla, sillä yli 45% B2B-ostajista on diginatiiveja, jotka vaativat erinomaista tuotekokemusta.
3. PÄÄTÄ
Lopuksi ostoprosessin viimeinen vaihe on päättää, ostatko tuotteesi vai et.
Tässä vaiheessa kuluttaja on etsinyt ja löytänyt tuotteesi. Hän ovat tutkinut tuotteen yksityiskohtia selvittääkseen, onko se hyvä. Nyt tunteet tulevat esiin.
Tästä syystä eliittibrändit ja vähittäiskauppiaat sijoittavat yhtä paljon aikaa tunnetietoon kuin teknisiin ja käyttötietoihin.
Et myy vain tuotetta. Myyt kokemusta ja halua samaistua brändiin.
Tuoteinformaation tulisi keskittyä päätöksentekovaiheessa häiriötekijöiden minimoimiseen ja varmistaa, että kuluttajat yhdistävät tuotteeseesi positiivisen tunteen.
Ajattele sitä perinteisen kivijalkamyymälän näkökulmasta. Jokainen myymälän omistaja ymmärtää, että on tärkeää pitää lattiat puhtaina, hyllyt siististi järjestettyinä, lamput toiminnassa ja luoda tunnelma rakennukseen, joka kannustaa kuluttajia tekemään ostoksia.
Digimaailmassa tämä tarkoittaa tuotetietojesi kiillottamista. Varmista, että tuotekuvat ovat laadukkaita. Varmista, että teksteissä ei ole kirjoitusvirheitä tai huonoja käännöksiä. Tarkista vielä kerran, että linkit käyttöohjeisiin tai tuotetietoihin toimivat. Näytä oikeat tiedot oikealle yleisölle, esimerkiksi tuumat amerikkalaiselle yleisölle ja millimetrit eurooppalaiselle kuluttajalle.
Päätösvaiheessa ei ole kyse vain tuotetietojen toimittamisesta. Kyse on asiaankuuluvien, mielekkäiden ja luotettavien tietojen toimittamisesta.
Kyse on lisäarvosta, joka luo todellista sitoutumista brändiin. Tässä laadukkaalla kuvituksella tai asiakasarvioilla voi olla ratkaiseva rooli asiakkaan matkan optimoinnissa.
TUOTETIETOJEN TEHOKAS HALLINTA PIM-RATKAISULLA
Yritykselläsi on epäilemättä paljon hallittavia tuotetietoja. Edellä esitetystä asiakaspolun läpikäynnistä on helppo nähdä, kuinka kriittistä on hallita kyseisiä tietoja hyvin.
Valitettavasti niissä lukuisissa kanavissa, joissa kuluttajat saavat tietoa tuotteistasi, taulukkolaskenta ei riitä.
Täällä oikea työkalu voi avata uskomattoman määrän voimaa tuotetietojesi takana ja erottaa yrityksesi kilpailuilla markkinoilla.
Me Vaimolla autamme asiakkaitamme tuotetiedonhallinnan toteuttamisessa. PIM-ratkaisut ovat tiedonhallintajärjestelmiä. He tallentavat ja hallitsevat tuotetietojasi, jolloin voit liittää nämä tiedot mihin tahansa haluamaasi kanavaan.
Tuotetiedonhallinnan kauneus on siinä, että voit hallita kaikkia tuotetietojasi yhdessä keskitetyssä paikassa. Voit muokata, poistaa, muuttaa ja synkronoida tuotetietoja useissa kanavissa.
Tämä ei ole vain tehokkaampaa, mutta se myös suojaa yritystäsi näyttämästä virheellisiä tuotetietoja kuluttajille.
Nykypäivän kuluttajien tullessa yhä vaativimmiksi tuotehakujen osalta, tuotetietojesi strateginen hallinta on tulevaisuuden menestyksen kannalta kriittistä.
Kuinka oikea PIM-ratkaisu voi auttaa sinua optimoimaan kuluttajamatkasi? Arvioi tuotetiedonhallinnan tarpeesi Vaimon Pimometri-kyselyllä.
Haluatko apua liiketoimintasi digitalisoimiseen ja verkkokauppaan? Ota yhteyttä Vaimoon tästä!
Lisätietoja
Tagit
Liiketoimintaprosessi
Markkinointi | |
Tietohallinto | |
Tuotekehitys ja suunnittelu | |
Viestintä |
Erikoisosaaminen
Verkkokaupparatkaisut | |
Integraatiot |
Teknologia
Magento |
Tarjonnan tyyppi
Konsultointi | |
Toteutustyö | |
Tuki- ja ylläpitotyö |
Omat tagit
Vaimo Finland - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt
Vaimo Finland - Muita referenssejä
Vaimo Finland - Muita bloggauksia
It- ja ohjelmistoalan työpaikat
- Laura - Mobiilikehittäjä, Android
- Laura - Ohjelmistoarkkitehti, Tampere/Oulu
- Laura - Development Team Manager, Sports Games
- Taito United Oy - Senior Full Stack -kehittäjä
- Webscale Oy - Head of Sales, Cloud Services
- Laura - Hankinta-asiantuntija, tietohallinto
- Laura - Development Manager, Operations
Premium-asiakkaiden viimeisimmät referenssit
- SD Worx - Kehitystyö SD Worxin kanssa takaa Clas Ohlsonille parhaat palkanmaksun prosessit kasvun tiellä
- Digiteam Oy - Case Esperi Care Oy: Ketterä kumppanuus vei Esperin verkkosivu-uudistuksen maaliin sujuvasti ja aikataulussa
- Kisko Labs Oy - Howspace Hub - Mukautuva oppimisen hallintajärjestelmä kasvaviin oppimisalustavaatimuksiin
- Kisko Labs Oy - Sanoma Pro: Multimediasisältöjen hallinnan uudistaminen
- Kisko Labs Oy - Svean helppokäyttöinen palvelu asiakkaan verkko-ostosten hallintaan
- Kisko Labs Oy - Yhtenäinen käyttöliittymä luovien alojen ammattilaisille
- Codemate - Digitaalisen murroksen nopeuttaminen Flutterin avulla
Tapahtumat & webinaarit
- 27.11.2024 - Green ICT -ekosysteemitapaaminen III: Ohjelmistojärjestelmien virrankulutuksen mittaaminen ja kasvihuonepäästöjen arviointi
- 27.11.2024 - Digitaalisen asiakaskokemuksen uusi aikakausi
- 28.11.2024 - Webinaari: Keskity myyntityön laatuun!
- 28.11.2024 - Copilot-webinaari – Mielekkäämpää tietotyötä turvallisesti
- 04.12.2024 - Kuinka oikea matka- ja kululaskujärjestelmä tehostaa prosesseja?
- 05.12.2024 - Green ICT VICTIS -hankkeen kick off -tilaisuus
- 15.01.2025 - Datavastuullisuuden valmennus: hanki valmiudet vastuulliseen datan ja tekoälyn hyödyntämiseen
Premium-asiakkaiden viimeisimmät bloggaukset
- Kisko Labs Oy - Heroku: Millaisiin projekteihin se sopii ja mitkä ovat sen todelliset hyödyt ja haitat?
- Zimple Oy - Pipedrive vai Hubspot? Kumpi kannattaa valita?
- SC Software Oy - Jatkuvat palvelut – asiakaslähtöistä kumppanuutta projekteista ylläpitoon
- Timeless Technology - Ohjelmoitavat logiikat (PLC): Ratkaisevat työkalut automaatioon ControlByWebiltä.
- Kisko Labs Oy - Heroku: Ohjelmistokehittäjän ykköstyökalu skaalautuvien sovellusten rakentamiseen
- SD Worx - Näin luot vakuuttavan Business Casen palkkahallinnon ulkoistukselle
- Timeless Technology - Kyberriskien tunnistaminen Profitap IOTA verkkoanalysaattorin avulla.
Digitalisaatio & innovaatiot blogimediaBlogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä |