Nordean kesätyöpaikat saivat liikkeelle lähes 4000 hakijaa
Millainen on hyvä työhakemus ja miten voin valmistautua työhaastatteluun? Millainen kokemus on hyödyksi hakiessani pankkiin töihin? Lue Nordean rekrytointitiimin vinkit työnhakuun.
Nordea tarjoaa kesällä 2024 Suomessa yli 300 kesätyöpaikkaa monenlaisiin tehtäviin pankin eri toiminnoissa. Nordean rekrytointitiimin Onni Kesti, Salla Pohjonen, Joonas Köri ja Sanna Frisk lukivat miltei neljätuhatta kesätyöhakemusta tänä keväänä. Nyt rekrytoijat Sanna ja Onni antavat neuvoja kesätyöhakemusten tekemiseen ja työhaastatteluun valmistautumiseen.
Millainen on hyvä työhakemus?
”Hyvästä työhakemuksesta tulee lukijalle ilmi, että hakija on aidosti kiinnostunut yrityksestä ja työmahdollisuudesta. Huomion kiinnittäminen hakumateriaaleihin, eli ansioluetteloon ja hakukirjeeseen auttaa hakijaa erottumaan edukseen jättimäisestä hakijajoukosta”, kertoo Sanna Frisk.
”Hakukirjeessä on tärkeä tuoda itsestään esiin tietoa, joka ei näy suoraan CV:ssä. Tällaista tietoa voi olla esimerkiksi kiinnostus yritykseen ja tehtävään, tulevaisuuden tavoitteet, aiemmat koetut opit ja niiden soveltaminen tulevaan rooliin, tai vaikkapa odotukset tehtävältä, johon hakee.”
Kuinka valmistautua työhaastatteluun?
”Työnantajat arvostavat, kun hakija on perehtynyt jo ennen haastattelua hieman yritykseen ja sen kulttuuriin. Tämä auttaa myös kysymään rekrytoivalta esihenkilöltä haastattelussa lisätietoja tai tarkennuksia”, sanoo Onni Kesti.
”Lähes kaikissa työhaastatteluissa hakijaa pyydetään kertomaan omasta kokemuksestaan. Työhaastattelua ennen voi muistella omia kokemuksia haastavista tilanteista, joita on kohdannut aiemmin: mitä tapahtui, miten ne ratkaistiin, ja mitä opit tilanteesta. Toisaalta on myös hyödyllistä kertoa aiemmista onnistumisista ja ylpeyden aiheista, ja miltä ne ovat tuntuneet.”
”On hyvä miettiä etukäteen, miten aiempaa kokemusta voisi käyttää hyödykseen tulevaisuudessa, sekä varsinkin työtehtävässä, johon on hakenut. Haastattelija arvostaa aina esimerkkitilanteita ja osaa muodostaa paremman kuvan hakijasta, kun hakija tarjoaa jotain hieman pintaa syvemmältä”, Onni toteaa.
Millaisella osaamisella tai koulutuksella pääsee pankkiin töihin?
”Pankissa on hyvin paljon erilaisia tehtäviä ja yksiköitä, joihin tarvitaan monipuolista osaamista. Nordealle valittavien kesätyöntekijöiden tulee olla 18-vuotiaita ja sitoutua vähintään kolmen kuukauden työsuhteeseen. Työn luonteen vuoksi on eduksi, jos on aloittanut korkeakouluopinnot. Pääaine itsessään ei ole valintakriteeri, mutta kiinnostuneisuus asiakaspalvelua, IT:tä, juridiikkaa, tai pankkipalveluita kohtaan on toivottavaa”, Sanna Frisk kertoo.
”Opintojen avaaminen on tärkeä osa hakuprosessia, sillä rekrytoivalla esihenkilöllä voi olla eri tutkintotausta kuin hakijalla. Aiemmasta työkokemuksesta kannattaa mainita muun muassa pääasialliset tehtävät, käytetyt työkielet sekä työnantajan toimiala, mikäli työantaja on pienempi yritys. Työkokemukseen rinnastettavaa kokemusta voi kerryttää opintojen aikana vapaaehtoistyöllä, yhteisprojekteilla yritysten kanssa sekä ainejärjestötoiminnalla.”
Lukeeko robotti työhakemukseni – tai kannattaako minun käyttää tekoälyä työhakemuksen kirjoittamisessa?
”Meillä tekoäly ei lue työhakemuksia, vaan me rekrytoinnissa luimme kaikki kesätyöhakemukset myös tänä keväänä. Hakemukseen ja ansioluetteloon kannattaa siis panostaa. Rekrytointitiimi auttaa esihenkilöitä valitsemaan heille sopivia hakijoita, riippuen yksikön työtehtävistä. Nämä työtehtävät esitellään työilmoituksen yhteydessä, jotta hakijan on helpompi kohdentaa oma hakemus tiettyyn yksikköön. Esihenkilöt ovat yhteydessä hakijoihin ja kutsuvat työhaastatteluun. Työhaastatteluun kutsutaan useita sopivia hakijoita”, Onni Kesti kertoo.
”Omaa hakemustakaan ei kannata laittaa tekoälyn varaan. Se voi sopia ensimmäisen luonnoksen laatimiseen, mutta on tärkeää, että hakemuksessa tulee oma persoona näkyville. Hakemuksen kirjoittamiseen on hyvä siis varata aikaa ja pohtia, mitä haluaa todella tuoda itsestään, kokemuksestaan ja osaamisestaan esille. Tuhansien hakijoiden joukosta on mahdollisuus erottautua.”
Mistä voin saada oman alan työkokemusta, jos en saa hakemaani paikkaa?
”Jos et tällä kertaa tullut valituksi, kannustamme hakemaan uudestaan ensi vuoden tammikuussa. Mikäli olet edennyt opinnoissa siihen vaiheeseen, että täysiaikainen työskentely olisi mahdollista, kannattaa aktivoida hakuvahti Nordean työpaikoille. Meillä on jatkuvasti auki paikkoja uran alkuvaiheessa oleville kyvyille”, Sanna Frisk neuvoo.
”Vastaamme kaikille kesätyöhön 2024 hakeneille 31. maaliskuuta mennessä. Haastatteluun valitut ovat mahdollisesti saaneet tiedon päätöksestä jo aiemmin.”
Kesätyö 2024 Nordealla:
- Yli 300 kesätyöpaikkaa
- 35 erilaista tehtävää
- Yli 10 eri yksikössä
- 21 eri paikkakunnalla
- Yli 3900 hakijaa
- Töitä tehdään kolmella eri kielellä: suomeksi, englanniksi sekä ruotsiksi, riippuen tehtävänluonteesta ja yksiköstä
Lisätietoja
Tagit
Toimialakokemus
IT | |
Pankki ja vakuutus |
Omat tagit
Nordea - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt
Nordea - Muita referenssejä
Nordea - Muita bloggauksia
It- ja ohjelmistoalan työpaikat
- Laura - Cloud Engineer
- Laura - UX/UI Designer
- Laura - Solution Architect
- Laura - Scrum Master
- Laura - Ohjelmistotestaaja
- Nordea - Senior IT Analyst, Cards domain, Nordea Payments
- Laura - Product Owner
Premium-asiakkaiden viimeisimmät referenssit
- Codemate - Digitaalisen murroksen nopeuttaminen Flutterin avulla
- Codemate - Nucu-sovelluksen käyttäjäkokemuksen muotoilu
- TNNet Oy - Aksulit Oy – TNNet osoittautui parhaaksi palvelinkumppaniksi
- SD Worx - Säästöjä, sujuvuutta ja varmuutta pilvipalveluiden avulla
- SD Worx - Stella hankki tarpeitansa vastaavan palkkajärjestelmän – nyt säästyy monta työpäivää kuukaudessa
- Vetonaula Oy - Vetonaula HTJ:n liiketoiminnan kasvun mahdollistajana
- SD Worx - LUMENE ja SD Worx yhteistyössä jo yli 10 vuotta
Tapahtumat & webinaarit
- 19.11.2024 - The Future of Software - Embracing Collaboration in an AI-Powered World
- 19.11.2024 - Tehokkuutta ja säästöjä low-code-ratkaisuilla
- 27.11.2024 - Green ICT -ekosysteemitapaaminen III: Ohjelmistojärjestelmien virrankulutuksen mittaaminen ja kasvihuonepäästöjen arviointi
- 27.11.2024 - Digitaalisen asiakaskokemuksen uusi aikakausi
- 28.11.2024 - Copilot-webinaari – Mielekkäämpää tietotyötä turvallisesti
- 05.12.2024 - Green ICT VICTIS -hankkeen kick off -tilaisuus
- 15.01.2025 - Datavastuullisuuden valmennus: hanki valmiudet vastuulliseen datan ja tekoälyn hyödyntämiseen
Premium-asiakkaiden viimeisimmät bloggaukset
- Innofactor Oyj - 5 huomiota Microsoft Digital Defense Report 2024 -julkaisusta
- TNNet Oy - Ethän lepsuile sähköpostin suojauksessa – Sipulisuojaus kuntoon!
- TNNet Oy - Mitä TNNet tarjoaa pilvipalvelukumppanina?
- TNNet Oy - Tietoturvavalvonta SOC – Kansainvälinen tiimi havainnoi ja reagoi TNNetin kanssa 24/7
- ICT Elmo Oy - Mitä on IT-palvelunhallinta
- ICT Elmo Oy - Mitä on IT-palvelunhallinta
- Hion Digital Oy - Ostajan muistilista: Mitä ottaa huomioon ennen verkkosivuston uudistamista?
Digitalisaatio & innovaatiot blogimediaBlogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä |