Odoo tarjoaa raportointiominaisuudet ilman erillisiä BI-työkaluja

SprintIT pureutuu blogissaan raportoinnin eri tasoihin ja Odoon tarjoamiin monipuolisiin raportointiominaisuuksiin. Lisäksi blogissa annetaan vinkkejä siihen, miten organisaatiossa eri tehtävissä olevat ihmiset voivat hyödyntää Odoon raportteja.
Neljä tapaa hyödyntää Odoon raportointia
Yritys voi hyödyntää raportteja neljällä eri tasolla. Yksinkertaisimmillaan tutkitaan mitä yksittäisillä tai useammilla dokumenteilla, kuten myyntitilaukset, on tapahtunut. Edistyneimmällä tasolla hyödynnetään raportteja liiketoiminnan ennustamiseen ja päätöksentekoon. Millä tasolla sinun yrityksesi raporttien hyödyntäminen on tällä hetkellä?
(1) Toimintokohtainen raportointi
Katsotaan yksittäisiä listoja tai pivot-näkymää tai tarkastellaan jälkikäteen, mitä on tapahtunut esimerkiksi myyntiputkessa, tilauskannassa, työtunneissa tai sairauslomissa. Odoon vakioraportteja löytyy runsaasti lähes joka moduulista ja niitä voi muokata.
Katso miltä Odoon raportit näyttävät
(2) Koontiraportointi yhdistelee tietoja
Koontiraporteissa Odoo kokoaa tietoa useista eri lähteistä Odoon sisältä (eri moduuleista). Voit esimerkiksi tarkastella myyntiin käytettyä aikaa suhteessa toteutuneisiin tuloksiin, tutkia mistä valmistuskustannukset kertyvät tai selvittää toteutuuko asiakaslupauksenne toimitusaikojen suhteen. Tällaisen raportin voit rakentaa esim. Odoo Dashboardin avulla jopa itse.
(3) Mittarit ja KPI:t
Erilaisilla mittareilla ja Key Performance Indikaattoreiden (KPI) avulla seuraat tavoitteiden toteutumista esimerkiksi myynnin, budjetoinnin tai tuotannon osalta. Dataa voi yhdistellä eri lähteistä. Työkaluina voi olla esim. Odoo Spreadsheet ja Dashboardit.
(4) Ennustaminen
Ennustaminen on analytiikan korkein taso. Kun mittarit ja KPIt on määritelty oikein voit kysyä järjestelmältä “Uskallanko rekrytoida lisää väkeä” tai “Onko nyt oikea aika ostaa tuotteita varastoon”. Ennusteita voidaan tehdä joko Odoo vakioraporteista, Odoo Spreadsheetillä tai esim. SprintIT:n tai muiden Odoo kumppanien kehittämillä lisämoduuleilla.
Odoon edut raportoinnissa: säästät aikaa ja rahaa, olet aina ajan tasalla
Odoo tarjoaa reaaliaikaista dataa
Odoo tarjoaa suoran pääsyn liiketoimintadataan ilman tarvetta synkronoida tai siirtää tietoja ulkoisiin järjestelmiin. Esimerkiksi myyntitilaukset, varastosaldot ja projektien edistyminen päivittyvät reaaliajassa, mikä mahdollistaa nopean ja tarkkaan tietoon perustuvan päätöksenteon.
Kaikki tieto yhdessä järjestelmässä
Erilliset BI-työkalut vaativat usein datan tuomista useista eri lähteistä. Erillisjärjestelmien käyttö voi johtaa tietojen epätarkkuuteen ja synkronointiongelmiin. Odoossa kaikki data – myynti, varasto, asiakastiedot ja taloushallinto – on valmiiksi yhdessä alustassa.
Monipuoliset työkalut vakiotoimituksena
Odoossa on monipuolisesti erilaisia raportointityökaluja, kuten pivot-taulukot, graafit, dashboardit ja integroidun Odoo Spreadsheetin. Nämä mahdollistavat datan visualisoinnin ja analysoinnin ilman erillisiä lisenssikustannuksia.
Odoo on kustannustehokas
Erilliset BI-järjestelmät voivat tulla kalliiksi. Odoo tarjoaa samat mahdollisuudet – ja usein enemmän – osana edullista ERP-lisenssiäsi, joten säästät paitsi rahaa myös aikaa, kun kaikki on yhdessä paikassa. Erillinen BI-järjestelmä voi kuitenkin olla järkevää siinä tapauksessa, jos on tarvetta yhdistellä raportointidataa useista eri järjestelmistä yhteen paikkaan.
Lue lisää SprintIT:n sivuilta:
Lue lisää SprintIT:n sivuilta! Lopusta löydät tietoa siitä miten Odoo tukee koko organisaation päätöksentekoa - miten eri roolit voivat hyödyntää raportointityökaluja - ja kuinka pääset alkuun, jos olet jo Odoo-käyttäjä!