Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Ohjelmistorobotti vapautti TietoAkselin asiantuntijat rutiinitöistä

ReferenssiTaloushallinnon palveluita tarjoava TietoAkseli kilpailee voimakkaasti keskittyvällä taloushallintoalalla osaamisellaan ja erinomaisella asiakaskokemuksella. Kasvava yritys automatisoi ohjelmistorobotiikalla rutiinitöitään.

TietoAkseli on modernisoinut jo vuosia tietojärjestelmiään.

”Päädyimme siihen, että vanhojen tietojärjestelmien elinkaaren pidentäminen robotiikalla ei ole tarkoituksenmukaista. Päätimme ensin modernisoida prosessimme ja tietojärjestelmämme mahdollisimman pitkälle. Sen päälle on mielekästä rakentaa automaatiota ja robotiikkaa”, TietoAkselin operatiivinen johtaja Tero Anttila sanoo.

SOPIVA KUMPPANI JA OIKEA HINNOITTELU

Yhteistyö Rajobitin kanssa alkoi syksyllä 2021 Rajobitin yhteydenotolla. TietoAkselissa havaittiin heti, että Rajobitin ratkaisu istui yrityksen strategiaan. Kun hankkeen aloitus vielä sopi TietoAkselin aikatauluihin, ja Rajobit todettiin kaikin puolin sopivaksi kumppaniksi, oli pilottiprojektiin helppo ryhtyä.

”Strategiassamme olemme päättäneet, että ohjelmistorobotiikkaa ja koneoppimista pyritään hyödyntämään palvelutuotannossa aina silloin, kun se on tarkoituksenmukaista. Arvioimme Rajobitin kyvykkyydet sellaisiksi, että voimme lähteä pilottiluonteiseen yhteistyöhön siltä istumalta”, Anttila sanoo.

Aloitusta edesauttoi Rajobitin palvelun hinnoittelumalli. Siinä aikaa ja euroja ei kulu robottialustan opetteluun ja käyttöönottoon, vaan hyödyt saadaan esille nopeasti. TietoAkselin ei tarvinnut palkata ohjelmistorobotiikan osaajaa tai hankkia teknologiaa, vaan robotiikan toiminnallisuus hankittiin Rajobitilta palveluna. TietoAkselin tehtäväksi jäi robotin tehtäväksi halutun liiketoiminnan osan kuvaaminen.

ROBOTIT MUKANA KASVUSSA

TietoAkseli toimii 12 paikkakunnalla ja työllistää noin 300 alan ammattilaista. Sen tytäryhtiöiden repertuaariin kuuluu lisäksi tilintarkastuspalvelu, vero- ja yhtiöoikeudellinen neuvonta sekä yritysjärjestelyt.

”Hyödynnämme eri yhtiöidemme asiantuntijoiden osaamista laajasti asiakkaidemme eduksi”, Anttila sanoo.

Vuonna 1991 perustettu yritys on kasvanut 20 miljoonan euron vuosittaisella liikevaihdollaan alan suurimpien joukkoon. Erityisesti kevään 2021 jälkeen kasvuun on saatu lisävauhtia, kun pääomasijoittaja MB Rahastot osti enemmistön yrityksestä.

Keväällä 2022 yritys laajeni yritysostoilla Kaakkois- ja Varsinais-Suomeen. Sen tavoitteena on kasvaa yhdeksi Suomen johtavista toimijoista talous- ja palkkahallintopalveluissa.

KAHDEN KUUKAUDEN TAKAISINMAKSUAIKA

Robotin ensimmäiseksi tehtäväksi valittiin uuden asiakkaan perustaminen toiminnanohjausjärjestelmään. TietoAkselin tukipalveluiden asiantuntijoilla oli aiemmin mennyt tähän työhön noin puoli tuntia per asiakas, nyt robotti huolehtii tästä työstä itsenäisesti. TietoAkselin asiantuntijat voivat keskittyä vaativampiin tehtäviin kuin tietojen siirtoon järjestelmästä toiseen. Työajan säästö on niin merkittävä, että robotti maksaa itsensä nopeasti takaisin.

”Tilannetta pitää verrata siihen, ettei meidän tarvitse ohjelmistorobotiikkaa varten palkata erikseen asiantuntijoita, tai hankkia robotiikkaratkaisuja omaksi. Pidän palvelumallia erinomaisena nopean takaisinmaksuajan takia verrattuna siihen, että takaisinmaksuaika olisi perinteisenä ohjelmistoprojektina huomattavan pitkä”, Anttila sanoo.

UUSIA PROJEKTEJA TUKEMAAN LIIKETOIMINTAA

Uusia robottiprojekteja tehdään sitä mukaan, kun TietoAkselin liiketoiminta niitä kaipaa. Ihmisiä ei haluta käyttää tehtäviin, jotka voidaan fiksusti antaa robotille.

”Tuottavuuden jatkuva parantaminen on liiketoiminnallemme äärimmäisen tärkeää. Kun volyymimme kasvavat, robotin takaisinmaksuaika lyhenee koko ajan. Silloin annamme yhä pienempiä tehtäviä robotille. Etsimme uusia käyttökohteita sieltä, mistä saamme robotin käytöstä suurimman työajansäästön tai jonkun muun hyödyn”, Anttila sanoo.

Uuden asiakkaan perustamisen lisäksi robotti on saanut tehtäväkseen tilintarkastusaineistojen noutamisen taloushallinnon pilvipalveluista ja niiden tallentaminen dokumenttienhallintajärjestelmään. Kolmas tehtävä on tulorekisterin täsmäytys, jossa tiedot haetaan palkanlaskentajärjestelmistä ja täsmäytetään palkanlaskijan puolesta.

Näissä tehtävissä robotti toimii muun muassa ValueFramen, sähköpostijärjestelmän, Excelin, Netvisorin, Procountorin ja M-Filesin kanssa.



Robottiprojektissa määritellään ensin tehtävän toteuttamiseen käytettävät järjestelmät, joihin robotin pitää päästä käsiksi. Sen jälkeen robotille järjestetään pääsy niihin ja listataan yksityiskohtaisesti tehtävän vaiheet, joita robotin pitää tehdä. Robotille opetetaan esimerkiksi ohjelman avaaminen, tiedoston avaaminen ja muut tehtävät, jotka ihminen on tehnyt aiemmin.

ARJEN TYÖN HELPOTUSTA OHJELMISTOROBOTIIKALLA

Ohjelmistorobotiikan hyödyt näkyvät työntekijöiden arjessa.

”Työ on helpottunut tukipalveluissa. Uusien asiakkaiden tullessa ei tarvitse enää tehdä toistuvia ja tylsiä tehtäviä, vaan pelkästään tarkastaa asiakkaan tiedot ja käynnistää robotti. Robotti ei myöskään tee inhimillisiä virheitä”, TietoAkselin IT-asiantuntija Joonas Lehmusjoki sanoo.

Yhteistyö Rajobitin kanssa on sujunut ennakko-odotusten mukaisesti.

Lue tarina loppuun täältä!

Suosittelija:

Pidän Rajobitin palvelumallia erinomaisena nopean takaisinmaksuajan takia verrattuna siihen, että takaisinmaksuaika olisi perinteisenä ohjelmistoprojektina huomattavan pitkä. Nyt meidän ei tarvinnut ohjelmistorobotiikkaa varten palkata erikseen asiantuntijoita, tai hankkia robotiikkaratkaisuja omaksi.

Tero Anttila, Operatiivinen johtaja, Tietoakseli

Pinterest
Referenssin infoboxi
Rajobit Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Tietoakseli, Tilintarkastus, palkanlaskenta ja hen
Ajankohta: 2021 - 2022
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Tero Anttila, Operatiivinen johtaja, Tietoakseli

Lisätietoja

Yritysprofiili Rajobit kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Taloushallinto
Tietohallinto
Toiminnanohjaus ERP

Erikoisosaaminen

Ohjelmistorobotiikka

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö
Valmisohjelmisto
Vuokratyövoima

Siirry yrityksen profiiliin Rajobit kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Rajobit - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 3 asiantuntijaa.

Rajobit - Muita referenssejä

Rajobit - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia