Operaattorin valinta ─ Miten valita yritysnetti
Operaattorin valinta voi tuottaa joskus harmaita hiuksia. Halvin hinta ei aina ole paras vaihtoehto. Monesti tuijotetaan nettiyhteyden hintaa, mutta kuinka monella yrityksellä on varaa temppuilevaan nettiyhteyteen?
Tämä ei tietenkään tarkoita, etteikö edullisin nettiyhteys voisi olla paras vaihtoehto. Netti yritykselle on kiinteä kulu. Luonnollisesti hinta vaikuttaa. Yritysnettiä hankkiessa kannattaakin tutkia kokonaisuutta. Siinä myös operaattorin valinta on yksi oleellisimmista asioista.
Jokainen yritys haluaa varmasti parhaan mahdollisen sopimuksen. Nettiyhteys yrityksille on sijoitus yritystoimintaan. Yritysnetin hankkiminen ei ole sama asia kuin kotitalouksien nettiyhteydet.
Hyvä yritysnetti on toimiva ja laadukas. Se ei pätki tai temppuile ja on mitoitettu yrityksen tarpeisiin nopeuden kuin lähiverkon osalta. Lisäksi hinta on kohdillaan ja operaattorin valinta onnistunut.
Mutta miten operaattorin valinta tapahtuu ja mihin on syytä kiinnittää huomiota? Lue artikkelista asiantuntijat vinkit.
Operaattorin valinta ─ Mistä lähteä liikkeelle?
Ennen kuin lähdet etsimään erilaisia vaihtoehtoja, sinun on hyvä tietää, että netin ja operaattorin valinta jaetaan karkeasti kolmeen osaan: tutkinta, kilpailutus ja analysointi.
#1. Tee taustatutkimus
Miten löytää täydellinen yritysnetti ja operaattori, jos ei itsekään tiedä, mitä on hakemassa? Niinpä. Pysähdy ja tutki rauhassa omia tarpeitasi.
Mieti seuraavia asioita:
- Mihin tarvitset nettiä: onko se sosiaalisen median käyttöä, sähköposteihin vastaamista ja netissä surffailua? Teetkö videopuheluita tai kenties striimaat virtuaalitapahtumia?
- Kuinka monta henkilöä käyttää nettiyhteyttä?
- Miten monta laitetta on käytössä?
- Missä yrityksesi sijaitsee?
- Miten nopea netin tarvitset?
Näiden kysymysten tarkoituksena on auttaa sinua kartoittamaan tarpeesi ja siten parantaa mahdollisuuksiasi löytää se oikea vaihtoehto. Muista, että operaattorin ja myyjän tulisi auttaa sinua.
#2. Kilpailuta yritysnetti
Kilpailutuksen tavoitteena on erotella jyvät akanoista ja löytää sinulle paras vaihtoehto. Näin sinun ei tarvitse tyytyä ensimmäiseen tarjoukseen, vaan voit oikeasti vertailla eri vaihtoehtojen välillä.
Huomioi ainakin hinta, asiakaspalvelu ja tekninen tuki, nettiyhteyden nopeus ja symmetrisyys, tietoturva ja palomuuri, sopimuksen kesto, operaattori ja lähiverkko.
#3. Analysoi vaihtoehdot
Omien tarpeidesi pohjalta pystyt valitsemaan yrityksellesi sopivimman vaihtoehdon. Valintakriteerit ovat erilaiset eri yrityksille. Suurimmat erot ovat netin nopeudessa, datamäärässä ja hinnassa.
Nyrkkisääntö on mitä nopeampi nettiyhteys, sitä kalliimpi se on. Tarkista lisäpalvelut. Varmista, onko netin nopeutta mahdollista nostaa helposti myöhemmin.
Mutta miten valita paras operaattori? Sen lisäksi, että sinun on tutustuttava ajatuksella jokaiseen tarjoukseen, kannattaa myös tutustua itse operaattoriin.
- Millainen maine operaattorilla on?
- Millaisia kokemuksia ihmisillä on kyseisestä operaattorista?
Käytännössä operaattorin valinta kolmessa vaiheessa on varmin tapa saada hinta-laatusuhteessa sujuvin nettiyhteys. Tarjouksen perässä juokseminen ei ole hyvä idea ─ ainakaan ilman kunnon taustatyötä.
Lue lisää: Yritysnetti hankinnassa? Ota nämä 6 asiaa huomioon – S1 Networks
Operaattorin valinta ja mitä huomioida (ennen kuin edes kilpailutat)
#1. Yritysliittymä kannattaa olla valokuitu
Yritysnetiksi suosittelemme valokuitua, aina. Yksinkertaisesti siitä syystä, että valokuitunetti on kaikista toimivin, luotettavin ja nopein. Valokuituyhteys on käytännössä symmetrinen yhteys, eli liikenne kulkee sisään ja ulos samalla nopeudella. Kannattaa siis valita valokuituyhteys, jos se vain on mahdollista sijainnistasi riippuen.
#2. Operaattori on erikoistunut yrityksiin
Yritysnetiltä vaaditaan enemmän kuin kotitalouksien nettiyhteyksiltä, sillä nettiyhteyden on oltava toimiva, luotettava ja nopeudeltaan sopiva yrityksen tarpeisiin.
Kotitalouksien nettiyhteyden nopeus on aina viitearvo. Eli nopeus vaihtelee, jolloin se ei aina yllä luvattuun nopeuteen. Yritysnetti pitää nopeuslupauksen. Nopeus on se, mitä on luvattu.
Lisäksi hyvä yritysnetti huomioi turvallisuusnäkökulman. Sen tulisi sisältää ainakin pilvipohjainen palomuuri, 24/7 valvonta ja palvelunestohyökkäysturva.
Jopa pienyrittäjä saattaa joutua erilaisten hyökkäyksien kohteeksi. Moni yritys voi ajatella, että eihän meillä ole mitään mielenkiintoista tai erityisen salaista tietoa. Ongelma ei olekaan siinä (vaikka sekin on mahdollista), vaan mitä jos yrityksen koneet valjastetaan hyökkäämään muihin yrityksiin ja tekemään laittomuuksia? Se on se todellinen vaara.
Muista tämä ennen lopullista operaattorin valintaa
Tähän mennessä olet varmasti tehnyt taustatyöt huolellisesti eli tutkimisen, kilpailutuksen ja analysoinnin. Tiedät, että hyvä liittymä yrityskäyttöön on valokuitu ja että yritysnetti kannattaa hankkia operaattorilta, joka on erikoistunut yrityksien nettiyhteyksiin.
Lisäksi olet jo selvittänyt operaattorin maineen ja asiakkaiden kokemukset. Hyvä! Näillä vinkeillä operaattorin valinta menee taatusti nappiin. Mutta on vielä PARI asiaa, jotka on hyvä muistaa ennen lopullista operaattorin valintaa.
Nämä asiat ovat yritysnetti räätälöitynä palveluna ja operaattorin edustajan kanssa keskustelu. Räätälöity nettiyhteys tehdään kunkin yrityksen yksilöllisiin tarpeisiin. Näin yritys maksaa vain niistä palveluista, joita tarvitsee ja käyttää varmistaen samalla edullisimman hinnan.
Muista myös keskustella operaattorin kanssa. Sinun ei tarvitse tietää kaikkea itse, vaan operaattori auttaa sinua yritysnettiasioissa. On molempien etu, että yrityksesi löytää itselleen parhaiten sopivimman vaihtoehdon. Operaattorin valinta on silloin myös helpompaa.
Lisätietoja
Tagit
Liiketoimintaprosessi
Tietohallinto |
Erikoisosaaminen
Tietoliikennepalvelut |
Toimialakokemus
Hotelli, matkailu ja ravitsemus | |
IT | |
Järjestöt ja yhdistykset | |
Kauppa | |
Kiinteistöala | |
Media | |
Terveys- ja sosiaalipalvelut |
Omat tagit
S1 Networks - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt
S1 Networks - Muita referenssejä
S1 Networks - Muita bloggauksia
It- ja ohjelmistoalan työpaikat
- Innofactor Oyj - Business Architect
- Laura - Cloud Engineer
- Laura - UX/UI Designer
- Laura - Solution Architect
- Laura - Scrum Master
- Laura - Ohjelmistotestaaja
- Nordea - Senior IT Analyst, Cards domain, Nordea Payments
Premium-asiakkaiden viimeisimmät referenssit
- Kisko Labs Oy - Howspace Hub - Mukautuva oppimisen hallintajärjestelmä kasvaviin oppimisalustavaatimuksiin
- Kisko Labs Oy - Sanoma Pro: Multimediasisältöjen hallinnan uudistaminen
- Kisko Labs Oy - Svean helppokäyttöinen palvelu asiakkaan verkko-ostosten hallintaan
- Kisko Labs Oy - Yhtenäinen käyttöliittymä luovien alojen ammattilaisille
- Codemate - Digitaalisen murroksen nopeuttaminen Flutterin avulla
- Codemate - Nucu-sovelluksen käyttäjäkokemuksen muotoilu
- TNNet Oy - Aksulit Oy – TNNet osoittautui parhaaksi palvelinkumppaniksi
Tapahtumat & webinaarit
- 19.11.2024 - The Future of Software - Embracing Collaboration in an AI-Powered World
- 19.11.2024 - Tehokkuutta ja säästöjä low-code-ratkaisuilla
- 27.11.2024 - Green ICT -ekosysteemitapaaminen III: Ohjelmistojärjestelmien virrankulutuksen mittaaminen ja kasvihuonepäästöjen arviointi
- 27.11.2024 - Digitaalisen asiakaskokemuksen uusi aikakausi
- 28.11.2024 - Copilot-webinaari – Mielekkäämpää tietotyötä turvallisesti
- 05.12.2024 - Green ICT VICTIS -hankkeen kick off -tilaisuus
- 15.01.2025 - Datavastuullisuuden valmennus: hanki valmiudet vastuulliseen datan ja tekoälyn hyödyntämiseen
Premium-asiakkaiden viimeisimmät bloggaukset
- Innofactor Oyj - 5 huomiota Microsoft Digital Defense Report 2024 -julkaisusta
- TNNet Oy - Ethän lepsuile sähköpostin suojauksessa – Sipulisuojaus kuntoon!
- TNNet Oy - Mitä TNNet tarjoaa pilvipalvelukumppanina?
- TNNet Oy - Tietoturvavalvonta SOC – Kansainvälinen tiimi havainnoi ja reagoi TNNetin kanssa 24/7
- ICT Elmo Oy - Mitä on IT-palvelunhallinta
- ICT Elmo Oy - Mitä on IT-palvelunhallinta
- Hion Digital Oy - Ostajan muistilista: Mitä ottaa huomioon ennen verkkosivuston uudistamista?
Digitalisaatio & innovaatiot blogimediaBlogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä |