Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Pikavinkit saavutettavaan sisällöntuotantoon

BloggausPian ollaan tilanteessa, jossa EU:n saavutettavuusdirektiivi (tutustu Papunetin sivuilla direktiiviin) vaatii kaikilta julkisten toimijoiden (esim. kunnat, koulut ja virastot) verkkopalveluilta WCAG 2.1 AA-tasoon pohjautuvaa saavutettavuutta. Direktiivin perustana toimii Web Content Accessibility Guidelines eli WCAG-standardi, joka määrittää kriteerit saavutettavalle verkkopalvelulle. Kuten WCAG-standardista käy ilmi, verkkopalvelun toiminnallisuuksien lisäksi sisällön saavutettavuus on yhtä merkittävä tekijä ja seuraavilla vinkeillä pääset hyvin alkuun.

Pikavinkit saavutettavuudesta sisällöntuottajalle:

  • Kirjoita kaikkiin kuviin lyhyt vaihtoehtoinen teksti, jos kuva on olennainen sisällön ymmärtämiseksi. Jos kuva toimii linkkinä, vaihtoehtoisen teksti tulisi kuvailla linkin kohdetta, ei kuvaa!
  • Tarjoa videoihin tekstitys. Mm. YouTubella on omat työkalunsa tekstitysten lisäämiseen ja synkronointiin. Tekstityksen voi upottaa jo luontivaiheessa osaksi videota, jolloin se näkyy kaikille esimerkiksi sosiaalisen median palveluissa, joissa äänet ovat oletuksena pois päältä.
  • Tarjoa videoille ja äänitiedostoille, kuten podcasteille tekstivastine. Samalla parannat sisältöjen hakukonelöydettävyyttä.
  • Varmista, että otsikkotasojen käyttö on loogista. Sivulla tulisi olla vain yksi ykköstason otsikko, ja sitä seuraavien otsikkojen (H2, H3 jne) tulisi olla loogisessa järjestyksessä.
  • Kirjoita otsikot ja erityisesti linkkitekstit niin, että ne ovat ymmärrettävissä irti kontekstista, vältä siis “Klikkaa tästä” -tyyppisiä linkkitekstejä. Linkkitekstin tulisi vastata sen sivun otsikkoa, johon linkitetään. Esimerkiksi “Lue lisää Tampereen kaupungin palveluista”.
  • Jos sivulle upotetaan kaavioita, varmista että niiden olennainen informaatio on tarjolla myös muussa muodossa, kuten taulukkona. Jos informaatiota on paljon, tarjoa tiivistelmä helposti pureskeltavassa muodossa.
  • Vältä pitkiä virkkeitä ja erikoissanastoa, jos se ei ole sisällön ymmärtämisen kannalta välttämätöntä.

Saavutettavilla verkkopalveluilla monia hyötyjä
Me Geniemillä koemme digitaalisen saavutettavuuden erittäin tärkeänä ja hyödyllisenä myös yksityiselle sektorille, joten panostamme merkittävästi saavutettavuuteen verkkopalveluiden kehityksissä. Saavutettavuusgurumme Daniel Koskinen (kuvassa testaamassa Geniem.fi -sivuston saavutettavuutta) antaa lisävinkkejä digitaalisen saavutettavuuden aikaansaamiseksi verkkopalvelussasi ja tekee sille kattavan auditoinnin ammattimaisesti, joten ole rohkeasti yhteydessä.

Lue lisää Danielin artikkelista digitaalisen saavutettavuuden hyödyistä yksityiselle sektorille.

Pinterest
Hion Digital Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Hion Digital kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Erikoisosaaminen

Auditointi
Testaus ja laadunvarmistus
Webkehitys

Toimialakokemus

Hotelli, matkailu ja ravitsemus
Julkishallinto
Järjestöt ja yhdistykset
Kauppa
Koulutusala
Media
Terveys- ja sosiaalipalvelut

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö

Omat tagit

wcag
käytettävyystestaus
saavutettavuustestaus
saavutettavuusauditointi
saavutettavuusdirektiivi
Sisällöntuotanto
digitaalinen saavutettavuus
iaap

Siirry yrityksen profiiliin Hion Digital kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Hion Digital - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Hion Digital - Muita referenssejä

Hion Digital - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia