Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Pilvipalvelut muuttivat työnteon

Bloggaus

Pilvipalvelujen toimittajana seuraa muutosta aitiopaikalta


Pilvipalvelut ovat muuttaneet perusteellisesti työntekemisen tavat. Muutos on ollut niin läpitunkeva, että moni ei asiaa edes huomaa tai tiedosta. Asia tulee selkeämmäksi kun siirrämme kalenterinlehtiä taaksepäin ja palaamme vuoteen 2014. Sehän oli ihan vastä äsken, eli viisi vuotta sitten.

Tuolloin oli tavallista, että työkuormia tuotettiin omasta on-prem ympäristöstä. Sieltä erilaiset palvelimet tuottivat toimistotyöläiselle palveluja. Päivittäisiin työkaluihin kuuluivat silloin sähköposti, Lync-pikaviestin ja Sharepoint. Ydinliiketoiminta pyöri ERP-sovelluksella, kuten varmaan nykyäänkin. Kaiken tämän takana oli omaa konesalikapasiteettia ja sen mukanaan tuomat ylläpitoon ja tietoturvaan liittyvä ongelmansa.

Etäkäyttö tapahtui latamaalla läppärillä vpn-ohjelma ja se joko toimi tai ei toiminut. Riippuen vähän kuun asennosta ja muista astrologisista ilmiöistä, joita ei voi järjellä ymmärtää.

Pilvipalvelujen nykypäivää


Se muisteluista ja pikakelauksella nykypäivään. Pilvipalvelujen toimittajana olemme Accountorilla seuranneet muutosta aitiopaikalta. Toimistosovelluspaketit, eli niin kutsutut tuottavuustyökalut, ovat muuttaneet pilveen ryminällä, etenkin Microsoftin O365-pilveen. Samalla pilven sisäinen palveluntarjonta on vahvistunut. Uusimmat lisäykset, kuten Teams-palvelu, ovat aloittaneet perinteisempien tiedonjakamis-ja kommunikaatiosovellusten käytöstä poistumisen. Pilvipalvelu Skype teki aikanaan Lyncistä tarpeettoman ja nyt Teams on tekemässä saman Skypelle. Pesuveden mukana taitaa mennä myös Sharepoint – tiedostojen jakamisen työkaluna.

O365-pilven tarjooma on laajentunut kattamaan tietoturvaa ja käytettävyyttä. Oikeastaan lähes koko toimistotyöläisen läppärin sovelluspino, käyttöjärjestelmästä tietoturvan kautta tuottavuussovelluksiin, tulee pilvestä. Jos ei kaikissa yrityksissä ihan vielä niin kuitenkin lähitulevaisuudessa. Eikä nyt puhuta 5 vuoden ikkunasta tulevaisuuteen. Tämä muutos on saanut aikaan sen, että käsitys etätyötyöstä on myös muuttunut. Kun palvelut ovat pilvessä, niin on työkalujen saavutettavuuden kannalta samantekevää missä työntekijä on. Koska viimeksi olet ladannut vpn-ohjelman?

Pinterest
Advania Finland Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Advania Finland kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
Markkinointi
Myynti
Projektinhallinta
Tietohallinto

Erikoisosaaminen

Integraatiot
IoT
It-infra loppukäyttäjäpalvelut
Ketterät menetelmät
Konesalipalvelut
Pilvipalvelut / SaaS
Tekoäly (AI) ja koneoppiminen
Tietoliikennepalvelut
Tietoturva

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut
IT
Koulutusala

Teknologia

Azure
Microsoft

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Koulutus
Laitteet
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö
Valmisohjelmisto

Omat tagit

digitaalinen työtila
digitaalinen työympäristö
azure
optimoidut laitteet
Modernit IT-palvelut yrityksille

Siirry yrityksen profiiliin Advania Finland kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Advania Finland - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Advania Finland - Muita referenssejä

Advania Finland - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia