Pilvipalvelut yrityksille - ABC-hankintaopas

Helppous ja kustannustehokkuus ohjaavat käytön pilveen. Palveluiden skaalaaminen on helppoa, maksu käytön mukaan ei sido liikaa pääomia ja perusratkaisut ovat tekniikaltaan toimintavarmoja.
Järjestelmät ovat käyttökoulutuksen jälkeen saman tien kaikkien käyttäjien ulottuvilla, aina ajantasaisina ja yhtenäisinä versioina, käytettävissä kaikilla pöytä- ja mobiililaitteilla.
Vielä tärkeämpää on, kuinka pilvipohjainen ratkaisu mahdollistaa uusia toimintamalleja.
Hyvä lähtökohta on pilvipalveluiden käyttöönottoa suunniteltaessa miettiä, miltä ylipäätään liiketoimintasi näyttäisi, jos se suunniteltaisiin ja rakennettaisiin alusta saakka vuoden 2018 ajattelun, toimintamallien ja välineiden avulla puhtaalta pöydältä?
Huomioi nämä 8 seikkaa, kun valitset pilvipalveluiden toimittajan
1. Luotettavuus ja kokemus
Kaikki asiat tällä kahdeksankohtaisella listalla asiat edellyttävät kokemusta sujuakseen. Kokemus, referenssit ja toimintahistoria tuovat puolestaan luotettavuutta. Onhan palveluntarjoajasi olemassa vielä kahden vuoden kuluttuakin? Onhan hänellä joukko referenssejä, joille voit soittaa ja kysyä kokemuksia?
2. Ratkaisun ominaisuudet
Ostaessasi crm- ja erp-palveluita, tarvitset yrityksesi tilanteeseen sopivan määrän toiminnallisuutta. Ei liian vähän, ei liikaa. Et halua maksaa turhasta, mutta samalla pitää varmistaa, että ratkaisu kasvaa parin lähivuoden todennäköisiin tarpeisiin. Onko kaikki tarpeellinen valmiina vai sovitetaanko ratkaisu yrityksellesi? Arvioi monipuolisesti, sillä ostat aina myös helppokäyttöisyyttä, koulutettavuutta ja tukipalveluita. Pitkä feature-lista ei auta, jos arkisen käytön sujuvuus ja helppous tökkii.
3. Liiketoimintaosaaminen
Hyvä palveluntarjoaja osaa laatia kanssasi kannattavuuslaskelman ja perustella investoinnit. Hyötyjen rinnalle täytyy asettaa ymmärrettävä TCO-laskelma (Total Cost of Ownership) ja katsoa kokonaisuutta; tuottaako tämä investointi enemmän kuin se maksaa? Mistä tuotot tulevat? Entä mitä hyötyjä saadaan, jos ei vain siirretä nykytoimintaa pilveen, vaan suunnitellaan prosessit ylipäätään tehokkaammiksi?