Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Pipedrive vai Hubspot? Kumpi kannattaa valita?

BloggausKun kiikarissa on CRM-ohjelman hankinta, vaihtoehtoja on pilvin pimein. Pipedriven moni tuntee myynnin CRM-järjestelmänä, ja harva B2B-myyjä ei olisi kuullut HubSpotista. Mutta mikä näitä kahta järjestelmää erottaa, ja mistä tiedät, kumpi on teidän tarpeisiinne parempi? Tämän artikkelin lukemisen jälkeen olet paremmin näistä kartalla.

Toiminnot

Sekä Pipedrive että HubSpot ovat kattavia myynnin järjestelmiä, joten molemmista löytyvät tarvittavat perustoiminnot (liidit, myyntiputket ja myynnin edistymisen seuranta, tehtävät ja aktiviteetit, sähköpostin ja kalenterin hallinta jne.). Ero onkin enemmän toimintojen painotuksessa, ja siitä löytyykin se Pipedriven ja HubSpotin merkittävin erotus: Pipedrive keskittyy kaikessa palvelemaan myyjää ja on leimallisesti myyntitiimin työkalu, kun taas HubSpot lähtee markkinoinnin näkökulmasta ja painottaa toimintonsa siihen.

Pipedrive: Helppokäyttöinen järjestelmä myyjille

Pipedrive sai alkunsa, kun kaksi virolaista myyjää olivat lopen kyllästyneitä kömpelöihin CRM-järjestelmiin ja päättivät tehdä itse paremmin. He pitivät kaikessa lähtökohtana helppokäyttöisyyttä ja intuitiivisuutta. Vaikka nykyään Pipedrive on yrityksenä jo yksisarvisluokassa, sama filosofia on kaikessa tuotekehityksessä taustalla: keskitytään tehokkaisiin mutta helppokäyttöisiin toimintoihin, jotka helpottavat myyjän ja myyntijohdon elämää ja auttavat myymään enemmän. Keskittymällä myyjän kannalta olennaisiin toimintoihin saadaan järjestelmä myös pysymään siistinä ja selkeänä, jolloin sen oppiminen on nopeaa ja käyttö vaivatonta myös mobiilissa.

Vaikka Pipedrive keskittyy myyntiin, siinä on myös erittäin edullisina lisäosina saatavissa sähköpostimarkkinointiin ja liidien luomiseen erittäin näppäriä toimintoja, kuten verkkolomakkeet, chatbotit ja uutis- ja markkinointikirjetyökalu. Niiden avulla saat liidit kerättyä verkkosivuiltasi suoraan Pipedriveen ja jatkettua liidien lämmittelyä myös automaattisesti läpi myyntiputken sähköposteilla. Zimpleltä saat myös Pipedriveen yhteensopivia markkinointipalveluita, jotka pitävät huolen, että saat enemmän irti rajallisista markkinointiresursseista ja kaikki asiakastiedot visusti talteen CRM:ään.

HubSpot: Laajempi järjestelmä markkinointiin ja asiakastukeen

HubSpotin alkujuuret ovat puolestaan markkinoinnin maailmassa. Perustajat halusivat yritysten hyötyvän siihen maailmanaikaan uudesta Inbound marketing -konseptista, eli asiakkaiden houkuttelemisesta hyvien sisältöjen avulla. Markkinoinnin työkalut HubSpotissa ovatkin erittäin monipuoliset, erityisesti jos käytössä on Marketing Hub -osio. Myynnille tarkoitettuun Sales Hubiin sisältyy perus-CRM-toimintojen lisäksi sähköpostimarkkinointiin liittyviä toimintoja. HubSpotista löytyy myös oma hubinsa asiakaspalvelutiimeille, joten koko asiakaspolun seuraaminen onnistuu myös. Huomautuksena kuitenkin, että nämä eri tiimien toiminnot ovat omissa hubeissaan, joten luonnollisesti kustannuksetkin nousevat sitä mukaa kun toimintoja otetaan käyttöön.

Hinnoittelu

Hinnoittelumallit ovat hyvin erilaiset näissä kahdessa järjestelmässä.

Pipedriven hinnoittelu on selkeämpi hahmottaa, sillä se perustuu perinteisiin lisenssitasoihin, jossa maksat yhden hinnan per käyttäjä ja valittu lisenssitaso sisältää tietyt toiminnot.

HubSpot taas jakautuu erikseen ostettaviin hubeihin, joiden sisällä on myös eri tasoja. Nettisivuilla näkyvät hinnat ovat hubeista aina alkaen-hintoja - lopullinen hinta määräytyy käyttäjä-, kontakti- tms. määrien mukaann.

Onkin tärkeää pyytää aina järjestelmistä selkeä tarjous juuri teidän käyttäjämäärällänne ja tarvitsemillanne toiminnoilla esim. vuoden ajalta, jotta pystytte vertailemaan lopullisia kustannuksia.

HubSpotilla korkeamman tason lisensseihin kuuluu myös pakollinen käyttöönottomaksu, jota vastaan saa käyttöönottoapua. Maksun suuruus riippuu lisenssitasosta. Pipedrivessa käyttöönotto- ja konsultointiavun käyttäminen on täysin vapaaehtoista aina - vaikka toki kokeneen kumppanin käyttäminen apuna käyttöönotossa parantaa sen mahdollisuutta, että järjestelmä on tehokkaasti käytettävissä heti alkuun. Olemme kirjoittaneet blogiimme artikkelin siitä, milloin pärjäät hyvin omin avuin ja missä tilanteissa on taas järkevää pyytää konsulttia apuun.

Lisenssihinnat

Pipedriven ja HubSpotin lisenssihinnoittelussa on kaksi merkittävää eroa: Ensimmäinen on se, että HubSpotista on saatavilla ilmaisversio, kun taas Pipedriven alinkin lisenssitaso on maksullinen, vaikkakin toki erittäin edullinen (14 e/kk per käyttäjä). Ilmaisversio on luonnollisesti erittäin rajallinen toiminnoiltaan, mutta esim. yksinyrittäjälle saattaa riittää jo itsessään. 

Toinen ero on maksullisten lisenssien hintakategoriat: HubSpotin alin hintaluokka on vielä maltillinen ja samalla tasolla Pipedriven kanssa, mutta heti seuraava taso on jo merkittävästi hinnakkaampi kuin Pipedriven vastaava. Alimmasta tasosta selviää molemmissa n. 20 eurolla per käyttäjä, mutta HubSpotissa jo keskimmäinen Professional-taso on vähintään satasen kuussa. Pipedrivessa lisenssitasoja on useampia ja hinta nousee pienemmin hyppäyksin - eikä kalleinkaan Enterprise-lisenssi yllä hinnaltaan edes HubSpotin keskimmäiselle tasolle.

Vaikka Pipedrivesta ei ole saatavilla ilmaisversiota, saat sen kauttamme 30 päivän maksuttomaan kokeiluun ilman sitoumuksia.

Yhteenveto

Kärjistäen voisi sanoa, että Pipedrive on myynnin työkalu, johon on tuotu myyjille tärkeitä, simppeleitä markkinoinnin toimintoja mukaan. HubSpot on taas markkinoinnin työkalu, johon on tuotu myös myyjille sopivia toimintoja. Ja tähän tiivistyykin se, mitä näitä kahta järjestelmää harkitessa on hyvä pohtia: kumpi on teidän yrityksessä fokuksessa?

Onko teillä myyntitiimi, joka haluaisi itselleen tehokkaan ja sopivan hintaisen järjestelmän, jolla seurataan myyntikeissien edistymistä, asiakkaiden reagoimista myyntiaktiviteetteihin niin uusasiakashankinnassa kuin lisämyynnin aikana, raportoidaan myynnin toimintaa ja onnistumista ja ennustetaan tulevaa myyntiä? Valitse Pipedrive.

Vai haluatteko rakentaa markkinointikoneiston ja siihen myös löytyy budjetista resursseja, optimoida somekanavien ja verkkosivujen toimintaa, seurata markkinoinnin mittareita ja siitä eteenpäin asiakkaan käyttäytymistä myynnin kautta jopa asiakaspalveluun asti? Sitten HubSpot on teille parempi. 

Kyse ei ole siis näiden kahden järjestelmän keskinäisestä paremmuudesta tai huonommuudesta, vaan käyttötarkoituksesta.

Ja koskaanhan asia ei ole täysin mustavalkoinen. Sekä Pipedrive että HubSpot ovat integroitavissa muihin järjestelmiin, joten on mahdollista valita molempien parhaat puolet ja yhdistää järjestelmät toisiinsa. Tärkeintä on siis, että te tunnistatte oman tarpeenne ja valitsette sen mukaan teille oikean järjestelmän.

Pinterest
Zimple Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Zimple kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Markkinointi
Myynti

Erikoisosaaminen

Ohjelmistokehitys
Markkinoinnin automaatio
Sisältömarkkinointi ja inbound

Teknologia

HubSpot

Omat tagit

Crm
crm konsultointi
CRM Partners
crm käyttöönotto
crm kumppani

Siirry yrityksen profiiliin Zimple kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Zimple - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Zimple - Muita referenssejä

Zimple - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia